Atingerea-recenzie

Autor: Claudiu Neacșu

Editura: ePublishers

An apariție: 2016, ediția 2, București

Număr pagini: 309

Coperta: Mihai Căulea

Claudiu Neacșu este un scriitor român născut în 1972. A publicat mai multe romane printre care „Inimi liniștite”-o carte publicată special pentru românii din diaspora și „Capcana”- continuarea romanului „Atingerea” .

Mai multe detalii despre activitatea lui Claudiu Neacșu puteți afla accesând https://www.atingerea.com/.

Am descoperit acest autor și romanul „Atingerea” dintr-o greșeală; nu obișnuiesc să citesc autori români contemporani, dar având această carte în bibliotecă și auzind doar păreri bune i-am dat o șansă.

Nehotărârea este sursa nefericirii oamenilor. Ea vine din lenea de a gândi și este responsabilă pentru ceea ce omul este. Lipsa de hotărâre înseamnă că nu îți cunoști pe deplin propriul suflet și astfel vei căuta în afară rezolvarea problemelor, la alți oameni: părinți, prieteni, colegi.
Nehotărârea îi dă omului o stare de neputință, în care el va fi doar spectator la ceea ce i se întâmplă în viață, fără să poată interveni să schimbe în bine cursul evenimentelor.

– fragment din Marea Carte a Sufletului Uman –

Viața lui James Hoover este prezentată inițial într-un mod obișnuit, uneori chiar banal. Acesta este un jurnalist american foarte talentat ce suferă în secret de o ciudată halucinație în care porțiuni de pereți încep să se miște, fără a avea vreo explicație apariția acestei vedenii sau finalitatea ei.

Participarea lui James la o conferință pe teme științifice în Elveția îl aduce mai aproape de răspunsul pe care îl caută pentru situația sa, dar îi și dă viața peste cap.

Totuși, acest roman nu se bazează doar pe halucinațiile inexplicabile ale unui jurnalist; este mult mai mult de atât. Intriga amoroasă nu lipsește din această poveste, dar adevăratul mister al cărții este reprezentat de un jurământ al cărei împlinire schimbă viețile mai multor persoane de pe planetă.

Dacă în timpul lecturii de multe ori te întrebi ce se întâmplă cu anumite personaje și care este legătura lor cu ideea cărții ajungi într-un punct în care totul capătă sens; fiecare detaliu, parcă neglijent plasat în primele capitole, constituie piese importante din puzzle-ul ce ilustrează ideea romanului.

O carte cu adevărat surprinzătoare; destine împletite, iubire, crimă și suferință; totul pentru un scop măreț – lumea perfectă. Modul în care crearea lumii perfecte ar putea fi realizată este de-a dreptul surprinzător, granița dintre real și ireal dispare, iar finalul este de-a dreptul spectaculos, captivant și neașteptat.

Romanul are o idee inedită, dar chiar dacă drumul până la aflarea acesteia pare destul de lung este plăcut datorită citatelor din „Marea Carte a Sufletului Uman”, o carte pe care eu nu am reușit să o găsesc pe internet, deci cred că este o modalitate de a surprinde cititorul, de a picura pas cu pas citate pline de pasiune și farmec (chiar dacă această carte nu este o invenție a autorului, ci doar nu am găsit-o eu, efectul este același).

Cartea este greu de descris în cuvinte, acțiunea este total diferită de ceea ce întâlnim în mod normal, iar Claudiu Neacșu a reușit să scrie o carte SURPRINZĂTOARE și UNICĂ, o carte a cărei idee te face să înțelegi că și micile evenimente pot avea la bază planuri mari, că lucrurile nu sunt simple întâmplări și că mintea și sufletul nostru sunt conectate într-o rețea globală.

Lectura este ușoară și plăcută, iar îmbinarea unui număr uluitor de mare de elemente diferite într-un rezultat compact te fac să arzi de nerăbdare să afli continuarea acțiunii.

Pentru ca lumea perfectă să poată fi creată este nevoie de sacrificiu, dar persoana care trebuie să se sacrifice va fi capabilă să o facă?

În sufletul fiecărui om se dă o luptă.

Claudiu Neacșu, Atingerea

Evaluare: 4 din 5.


Categorii:Claudiu Neacșu, Recenzii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: