YouTube pentru copii

Astăzi am fost foarte încântată să aflu că există un YouTube cu un conținut special pentru copii, adaptat vârstei acestora ce poate fi controlat de către părinți.

YouTube Kids poate fi descărcat ca aplicație de pe Google Play/App Store sau folosit în versiunea web accesând link-ul https://www.youtubekids.com/ .

Avantajele acestui YouTube pentru copii sunt multiple: de la gestionarea conținutului și adaptarea lui în funcție de vârsta copilului (preșcolari – copii cu vârsta de până la 4 ani, tineri – copii cu vârste între 5 și 7 ani, copii mari – cei care au între 8 și 12 ani) până la stabilirea timpului pe care copilul îl poate petrece urmărind conținutul YouTube Kids.

În cazul în care părinții descoperă un video cu un conținut neadecvat îl pot bloca. Astfel copilul nu este ferit doar de reclamele ce au un conținut trivial, ci și de videoclipurile ce ar contraveni educației sănătoase și corecte ale acestuia.

Această platformă special pentru copii nu le oferă acestora doar desene animate și cântece, ci și conținut educațional și creativ, structurat pe 4 categorii: emisiuni (se pot urmări desenele animate de la Disney Junior România și Cartoon Network România, Tom și Jerry, Art Attack și multe altele), muzică (de la cântecele pentru copii și Junior Eurovision Song Contest până la Mozart și Chopin), învățare (videouri despre masa corpurilor, sistemul solar și organele corpului omenesc), explorare (videouri despre animale, prajituri și multe alte lucruri ce ar putea fi interesante pentru copil); aceste exemple sunt limitative din recomandările YouTube Kids pentru un copil de 5 ani.

Este ușor de folosit având imagini mari, butoane vizibile și design colorat, meniuri în limba română și un algoritm care are în vedere conținutul local; conține numeroase canale și teme pe care părinții le pot selecta pentru a-i oferi copilului informațiile dorite/necesare în funcție de vârsta acestuia și un temporalizator cu ajutorul căruia părinții pot stabili timpul petrecut de către copil în aplicație, copilul fiind anunțat când sesiunea s-a încheiat.

Chiar dacă aplicația a fost lansată în anul 2015, iar versiunea web în toamna anului 2019 eu abia acum am aflat de existența ei și o consider foarte utilă pentru a ne proteja copiii de conținutul violent/indecent de pe YouTube.

Buna educație e tocmai izvorul din care iese tot binele în lume.

Immanuel Kant


Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: