Cât de util e să fii inutil?

Ai simțit vreodată că dincolo de toată nebunia unei zile normale, de fapt nu ai obținut nimic? Nimic mai mult decât valoarea pecuniară a muncii tale, mai mult decât recunoașterea colegilor, șefilor sau a unei părți a comunității?

Ai simțiț vreodată că scopul tău ca om este mai presus decât job-ul de vis pe care îl ai? Că viața este mai mult decât munca într-o super companie și titlul frumos al unui job?

De câte ori te-ai gândit cu ce ajuți de fapt specia umană? Cu ce te ajuți pe tine, spiritul tău, nu doar persoana închisă într-un trup material, ce se zbate pentru a primi recunoaștere și satisfacție într-o lume materială? Ce ești tu cu adevărat? Ce ți-ai dori să fii în concordanță cu eul tău lăuntric?

Goana după bani și titluri nu ne face oare să ne rătăcim de adevărata noastră natură? Dacă ne neglijăm adevărata existență pentru scopurile materiale mai mult sau mai puțin necesare în aceste vremuri, nu este ca și cum facem un troc? Dăm la schimb pentru bani și reputație adevărata noastră fire, posibilitatea de a trăi/simți cu adevărat fericirea; doar pentru a ne încadra într-o societate superficială, bazată pe bunuri materiale, ce omite latura spirituală a omului, renunțăm poate la cea mai de preț parte a noastră.

Oare care este scopul vieții și câți dintre noi acționează pentru concretizarea lui? Cum am putea descoperi adevărata satisfacție astfel încât să ne simțim existența utilă?

Gândirea este singurul lucru din Univers căruia nu i se poate nega existenţa: a nega înseamnă a gândi.

Jose Ortega y Gasset


Categorii:Gânduri

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: