Prima zi fără țigări

După mai bine de zece ani în care tigara mi-a fost cea mai apropiată prietenă am decis să renunț la relația de dependență pe care o am față de ea.

Avem cu toții acea cunoștintă care consideră că totul constă în a nu mai cumpăra țigări, în a nu te mai gândi, și gata, hocus pocus ai devenit nefumător.. Totodată, măcar un prieten/coleg va fi la polul opus explicându-ne cât de greu ne va fi și cum nicio metodă nu va da roade.

Dar ne pot ajuta soluțiile și părerile celor din exteriorul nostru cu adevărat? Pentru a ne opri atacul supra sănătății și gândirii noastre avem nevoie de lucruri din afară, sau de fapt ar trebui să „săpăm” adânc în mintea noastră pentru a vedea ce ne ține legați de acest viciu?

De câte ori nu am conștientizat motivele pentru care ar fi mult mai bine dacă nu ne-am mai apropia de țigări? De câte ori nu am avut acea perspectivă în care eram persoane nefumătoare? Câte vise colorate nu ne umplu capul atunci? De la cât de în formă se va simți trupul nostru, la cât de bine vom mirosi și ne va arăta tenul, până la suma mare de bani pe care o vom economisi și care ne va face sa avem o situație financiară mai bună.

Cât am reușit să ne păstrăm această abordare pozitivă și de ce? De ce a fost înfrântă? De ce după ce am văzut lumina de la capătul tunelului (plin cu fum de țigară), ne întoarcem în el? Prima țigară după câteva zile și gustul ei „oribil” nu ne opresc totuși să regresăm. Atât de mică să fie voința noastră sau fumatul este un viciu ce ne afectează mai tare decât am putea conștientiza?

Cum te face să te simți când te gândești că de azi nu vei mai simți țigara în plămânul tău? Ești un pic trist/ă, nu-i așa? De ce? Dacă am reuși să înțelegem de ce este atât de important să fumăm, am înțelege de ce este vital să nu fumăm.

Gândește-te așa: țigara modifică o multitudine de lucruri în organismul, mintea și percepția ta; deci atunci când fumezi e ca și cum nu ai mai fi tu. Cum ar fi dacă din acest moment ai fi mult mai în controlul vieții tale doar pentru că renunți la acest viciu?

Eu de astăzi vreau să dețin controlul propriei persoane, așa că voi intra în luptă înarmată cu dulciuri, ceaiuri, sucuri, dorința, voință și multă dragoste; dragoste chiar și pentru această luptă, pentru că „ce nu te omoară, te face mai puternic” și sunt sigură că voința, răbdarea și perseverența mea vor fi îmbunătățite în următoare perioadă.

Mai este cineva dornic să își înceapă propria schimbare?

Fumatul te ajută să scazi în greutate, cu câte un plămân pe rând.

Alfred E. Neuman


Categorii:Gânduri

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: