Locul meu în Creație

Dacă pentru un moment „ne-am opri” și am privi Creația în toată măreția ansamblului Ei și am conștientiza că avem un „loc” în acel inimaginabil mecanism, ce păstrează totul într-o armonioasă schimbare și că toată acea perfecțiune nu ar putea atinge acest nivel fără fiecare din noi…

Fotografie de Du01b0u01a1ng Nhu00e2n pe Pexels.com

Apa este o formă de energie. Plecând de la premisa că omul este și el o formă de energie, am putea fi doar o sursă de energie pentru o categorie diferită de entități, așa cum este pentru noi apa?

Dacă energia pe care o reprezentăm noi, ar putea fi influențată de experiențele noastre pe Pământ, ce fel de „apă” am fi pentru entitățile ce ne „absorb”? Atât de importantă poate fi modalitate de abordare a vieții pe acest Pământ dacă o privim dincolo de existența noastră, dincolo de minisculul univers pe care îl putem cunoaște în această formă.

Să crezi că după această viață este un mare nimic, e ca și cum ți-ai imagina ca în Nimic este Ceva și acel măreț și important Ceva ești tu; iar tu de fapt esti în Nimic. Ce sens ar putea să aibă?

Orice creație, pentru a se desăvârși, trebuie mai întâi să fie afundată în timpul prin care va deveni.

Antoine de Saint-Exupery

Să te gândești la Viață ca la o succesiune de experiețe avute în mai multe „vieți” corporale schimbă perspectiva asupra modului în care este percepută vârsta și, de ce nu, chiar și timpul. Dar dacă Viața ar însemna Creație, atunci am putea deduce că Viața noastră este de fapt „de când e lumea” și va continua mereu și mereu, fiind doar o continuă schimbare a „formei” ori „modului” de experimentare.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Nu există creație decât dacă toți colaborează și caută.[…] Nu este vorba de supunerea unuia față de ceilalți, ci de supunerea fiecăruia în fața operei.

Antoine de Saint-Exupery

Să ne raportăm existența la rolul nostru în cadrul Creației cred că este puțin supra-realist și poate un gând puțin împins de ego, dar asta nu înseamnă că nu există sau că reprezintă o „cantitate neglijabilă”; dar să ne raportăm existența la calitatea energiei pe care o oferim universului și celorlalte energii ce se contopesc cu noi, în forma noastră de energie pură, consider că este cea mai respectabilă și corectă abordare pe care am putea să o avem în vedere la acest nivel.

În concluzie, este în interesul întregii Creații să fim mereu cea mai bună versiune a noastră. Doar așa putem să evoluăm!

Viaţa este evoluţie şi transformare.

Carmen HarraCategorii:Gânduri

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: