Tettyo Saito – japonezul care scrie în limba română

Tettyo Saito este un tânăr japonez, născut în 1992, care este critic de film și literatură în țara sa, și care, s-a îndrăgostit de limba română după ce a urmărit filmul „Polițist, Adjectiv” (o dramă realizată în Vaslui, orașul natal al regizorului Corneliu Porumboiu).

Timp de 5 ani tânărul japonez a învățat limba română și a devenit scriitor în România.

Provocarea de a învăța limba română și de a scrie nuvele despre Japonia mi se pare un lucru mai mult decât admirabil; o țară pe care nu a vizitat-o și despre care nu știa prea multe informații l-a fascinat într-atât, încât i-a învățat limba atât de bine încât se poate exprima ca un nativ.

O altă dovadă că străinilor li se pare mai fascinantă limba, cultura și țara noastră decât nouă. Câți tineri scriitori români avem în prezent?

Consider că Tetty Saito este un tânăr ce merită promovat și încurajat să scrie în continuare în limba română, să aducă mai aproape cultura japoneză de cea românească și de ce nu, chiar și invers.

Dacă doriți să citiți ce scrie acest „imigrant literal”, el însuși considerându-se un imigrant în România pentru că scrie în această limbă, o puteți face pe site-ul revistei LITERNAUTICA, iar interviul cu acesta poate fi citit pe același site (https://liternautica.com/interviu-cu-tettyo-saito-japonezul-care-isi-doreste-sa-fie-scriitor-in-romania/).

Învățând o limbă străină nu învățăm numai cum gândesc și cum simt alte societăți, ceea ce au experimentat, valorile și cum se exprimă, ci avem totodată o oglindă culturală în care putem să vedem mai clar propria noastră societate

Cancelarul Edward Lee Gorsuch


Categorii:Oameni și povești

Etichete:,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: