Giradă Marius – scriitor cu nasul

Marius Giradă este născut în anul 1979, locuiește în Dorohoi județul Botoșani și suferă de un handicap fizic de gradul I.

Suferința nu l-a împiedicat pe Marius să viseze, să își dorească să se autoperfecționeze și să evolueze. În ciuda impedimentelor întâmpinate Marius Girada a reușit să învețe să scrie și să citească, a scris TREI CĂRȚI și are un blog care îl ajută să comunice cu lumea exterioară.

Nu își plânge de milă, nu se consideră o victima; ia viața așa cum este, căutând mereu soluții pentru ușurarea vieții persoanelor cu dizabilități.

Marius Giradă are un vis: să găsească sprijin pentru a deschide un centru pentru persoane cu dizabilități.

Din povestea lui Marius avem multe de învățat și ar trebui să fie un exemplu de tărie, putere psihică și optimism. Nu pentru el luptă și își dorește să obțină ceva, ci pentru alții asemenea lui. De ce nu este vocea lui Marius cu adevărat auzită?

A apărut la Antena 3, dar rezultatele nu au fost pe măsura speranțelor lui. Oare suntem într-un asemenea declin încât Vulpița este mai importantă decât un om ce dincolo de dificultățile fizice reușește să facă lucruri mărețe?

Dacă încerci să afli mai multe despre Marius Giradă, blogul acestuia este cea mai bună sursă de a-l cunoaște. Din ceea ce împărtășește pe acel blog vom vedea că este un suflet bun, un om modest ce nu își urmărește propriul interes, nu dorește să se folosească de condiția sa pentru a aduna foloase pentru el, ci pentru alți oameni ce au nevoie de ajutor.

Marius Girada vrea să dăruiască. Dar cum posibilitățile sunt limitate în majoritatea cazurilor și Marius Girada are nevoie de sprijin pentru a-și împlini visul.

Una dintre petițiile pe care le-a inițiat Marius este pentru centrul de recuperare din Dorohoi, dar acesta mai dorește și ca fiecare spital să fie aibă un kinetoterapeut și un maseur.

Chiar și cei care nu îl pot ajuta material pentru a face ca visul său să devină realitate, ar putea să îl ajute făcându-i mesajul să ajungă la persoanele potrivite. Cu cât visul lui Marius ajunge la mai multe persoane, cu atât cresc șansele împlinirii lui.

Este păcat ca o persoană care dincolo de toate greutățile reușește să răzbată mai departe decât mulți alții să fie ignorat într-o lume ce se vrea a fi umană.

Nu am reușit din păcate să aflu de unde se pot achiziționa cărțile lui Marius Giradă, dar voi continua căutarea, pentru că și din acest punct de vedere consider că trebuie susținut. Să publici 3 cărți fără ajutorul și publicitatea necesară este un adevărat act de curaj, iar fiecare decepție doar îl ambiționează să persevereze.

Pe lângă toată bucuria de la acest eveniment, a fost și un gust amar, acela că nici o persoană cu dizabilități din oraș n-a participat la acest eveniment numit ,,DIZABILITATE ȘI DEMNITATE”. Cu acest prilej, doresc să anunț că, oricine din orice localitate a țării, poate să prea conceptul și denumirea evenimentului și să-l facă cât mai frumos

https://vreausalupt.wordpress.com/2019/05/20/am-lansat-a-treia-carte/#comment-8807

Sper ca inițiativa acestui suflet nobil să nu rămână fără ecou, iar proiectele sale să beneficieze de susținerea necesară. Avem nevoie de oameni puternici și cu inițiativă. Avem nevoie de exemple „AȘA DA”, iar Marius este unul dintre ele. El ne demonstrează că oamenii chiar sunt egali și nu există „nu se poate” atunci când facem ceva pentru ceea ce ne dorim.

Într-un articol am găsit una dintre poeziile scrise de Marius, în volumul „Viaţa românilor şi credinţa lor”:

NUMAI NOI ÎNTRE NOI NE PUTEM IUBI CU ADEVĂRAT

Numai noi între noi ne putem iubi cu adevărat.
Tu şi eu, căutam iubirea ne-ncetat.
De când ochii ţi-am văzut,
Umblu prin casă năuc.

Tu eşti pură ca o stea,
Ce luminează iubirea mea.
Steaua ce luminează iubirea mea,
O luminează şi pe a ta.

Viaţa este crudă cu noi,
Parcă am fi invalizi de război.
Dragostea n-are bariere,
Dar nici frontiere.

Pentru a putea intra în legătură cu Marius Giradă vă las link-ul paginii lui de contact https://vreausalupt.wordpress.com/contact/ și sper să nu dureze mult timp până când voi putea scrie un articol despre centrul de recuperare din Dorohoi la care Marius visează de atâția ani.

Să facem visele să devină realitate, doar așa putem construi o lume mai bună!Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: