Sfaturi pentru igienizarea locuinței

„Ești ca aerul pentru mine” poate fi considerată o replică foarte romantică, dar cât este de actuală în contextul poluării? Căminul nostru nu mai reprezintă un „cuibușor de nebunii” sigur datorită substanțelor toxice din aerul pe care îl respirăm.

Aerul din casă este mult mai poluat decât cel de afară (cum vă spuneam într-un alt articol, aerul din casă este de 2 până la 5 ori mai toxic decât cel din mediul exterior), iar asta îi pune în pericol pe cei dragi.

Pentru că mi-am dorit un mediu curat și igienic am cercetat puțin pentru a afla cum aș putea să îmi împrospătez locuința și să scap de microbii și toxinele prezente peste tot în jurul nostru.

Am să vă împărtășesc câteva din metodele descoperite 😉 :

  • aerisirea locuinței de 4 ori pe zi (aerisirea băii după duș, a bucătăriei imediat după prepararea bucatelor);
  • fă din casa ta un spațiu verde (trebuie să alegem cu mare grijă plantele pe care le ținem în locuință, nu toate purifică aerul în aceeași măsură; la fel de important este să curățăm mereu frunzele uscate);
  • utilizarea uleiurilor esențiale (anumite amestecuri pot avea efecte antibacteriene);
  • curățarea deasă a covoarelor (covoarele sunt ca un burete toxic) și evitarea mersului prin casă purtând încălțămintea de afară (încălțămintea este purtătoare de tot felul de toxine cu care a intrat în contact);
  • lipsa fumatului în casă (unele substanțe din compoziția fumului de țigară sunt cancerigene);
  • solvenții de curățare pot elimina în aer toxine, de aceea curățarea obiectelor ar trebui făcute în aer deschis și aducerea lor în interior ar trebui făcută abia după uscare;
  • folosirea cărbunelui activat sau de bambus ca purificator de aer;
  • lumânările de ceară de albine pot ajuta la purificarea aerului din casă (cele din parafină trebuie evitate pentru că derivă din petrol și eliberează benzen, toluen și funingine în aer);
  • elimină mucegaiul;
  • în lucruri precum lipici, vopsea, țesături, materiale de construcție ș.a. se găsesc compuși organici volatili (substanțe chimice care persistă în aer și sunt peste tot în casa noastră), iar pentru dimininuarea acestora ar trebui să ținem obiectul nou cumpărat la aer măcar câteva zile sau să aerisim constant locuința.

Materialele de construcție, obiectele de mobilier și electronicele elimină poluanți continuu conform Agenției pentru Protecția Mediului (EPA), iar fumatul, curățarea sau renovarea eliberează poluanți în mod intermitent.

Până de curând am crezut că pulverizarea parfumurilor în locuința mea curăță aerul, dar de fapt acest miros este doar o altă formă de poluare a aerului din interior și dăunează chiar mai mult sănătății.

Bun! Acum că v-am prezentat marile mele descoperiri în materie de îmbunătățire a calității aerului, vreau să vă mărturisesc că am recitit cele scrise mai sus și pare un fel de „inside joke” 😳 . Dacă studiezi și mai amănunțit aceste metode, de fapt nimic nu dă randament și protecție care măcar să tindă spre 100%.

Am descoperit cum să reduc din cantitatea de toxine din aer, dar cum pot scăpa de toxinele eliminate constant de obiecte din jurul meu? Cum pot fi sigură că salteaua pe care ar trebui să am cele mai mărețe vise nu îmi umple organismul cu tot felul de substanțe nocive și îmi tranformă viața într-un coșmar sau că statul aproape constant în casă (pff… și ne mai pândește o stare de urgență din câte se pare 😥 ) nu îmi afectează sănătatea?

Dacă încă nu știți răspunsul înseamnă că vă va fi de mare ajutor descoperirea mea: sterilizatoarele lavanUV. Și da, e o adevărată descoperire pentru că acestea distrug bacteriile, virusurile și purifică aerul în proporție de 99,9%.

Produsele LavanUV sunt ușor de utilizat, accesibile ca preț și adaptate nevoilor noastre. Indiferent că ai nevoie să îți sterilizezi obiectele, suprafețele sau întreaga cameră (până la 60mp) LavanUv îți vine în ajutor ca un adevărat protector al familiei tale.

Arată-le celor dragi că sunt la fel de valoroși pentru tine ca și aerul pe care îl împărțiți și comandă produsul LavanUV adaptat nevoilor tale! ❤Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: