Bântuind pe glob – ritualuri funerare și de înmormântare

Am fost împinsă de curiozitate să aflu ce mod spectaculos de a fi înmormântați au oamenii în funcție de credințele și obiceiurile societății lor. Pentru că nici pe acest subiect nu a lipsit imaginația, am să vă prezint următoarele lucruri despre obiceiuri funerale/înmormântări:

:mrgreen: Sicriele din Ghana

În Ghana sicriele au forme neobișnuite pentru a arăta importanța persoanei decedate pentru ceilalți.

:mrgreen: „Călătoria Trupului” din Indonezia

În sudul Sulawesi din Indonezia, populația (tribul Trojans) crede că moartea nu este un proces brusc, ci o călătorie treptată. Moartea fizică este văzută ca o formă de boală, motiv pentru care familia păstrează trupul neînsuflețit, îngrijindu-l și iubindu-l, până strâng resursele financiare necesare înmormântării și se adună toată lumea; poate dura săptămâni sau luni.

Sufletul se consideră plecat abia după înmormântare, moment în care corpul mumificat este plasat într-un mormânt de piatră sau peșteră ori sicriul este atârnat de o stâncă.

Dacă asta pare bizar, evenimentul din august, organizat o dată la 3 ani, va depăși în bizaritate. „Ma’nane” este ritualul („Ceremonia de curățare a trupurilor”) în cadrul căruia decedații sunt exhumați, curățați și schimbați de haine.

Pentru membrii comunității Tranjan îmormântarea este atât de importantă, încât unii strâng bani toată viața pentru a avea o înmormântare respectabilă.

:mrgreen: Perlele morții din Coreea de Sud

Din lipsa spațiului pentru înmormântare, în Coreea de Sud a apărut posibilitatea transformării rudelor în mărgele decorative, contra unei sume de aproximativ 900USD.

Chiar dacă pot părea drăguțe, în Coreea de Sud sunt înspăimântătoare, dar sunt o alternativă la păstrarea urnei cu cenușa decedatului.

Oamenii iau cenușa și o transformă în mărgele colorate, pe care le păstrează în interiorul vaselor de sticlă.

Sursă foto: aici.

Un proces asemănător există în Statele Unite ale Americii: transformarea rămășițelor în diamante.

LifeGem este un diamant certificat, de înaltă calitate, creat din cenușa persoanei dragi ca memorial al vieții lor unice și minunate

LifeGem

:mrgreen: Transformarea în recif

O firmă din Sarasota (SUA), Eternal Reefs, oferă posibilitatea ca cenușa să fie folosită pentru a fi amestecată cu un beton special și să fie utilizată ca spațiu de locuințe pentru viețuitoarele marine care duc lipsă de habitate.

Pentru familiile și persoanele care aleg cremarea, Eternal Reefs oferă o alegere memorială unică, care înlocuiește urnele de cremare și împrăștierea de cenușă cu o moștenire vie permanentă a mediului ca un cadou pentru mediul și generațiile care urmează să vină.

Eternal Reefs

:mrgreen: Hrană pentru ciuperci

Pentru a putea fi „bun” ca hrană pentru ciuperci ai nevoie de costumul oferit de cei de la Coeio. ❗ Au și săculeț ce poate fi folosit pentru înmormântarea animalelor de companie.

  • Curăță corpul și solul de toxine care altfel s-ar scurge în mediu;
  • Livrează eficient substanțele nutritive de la corp la rădăcinile plantelor din jur;
  • Repornește viața în jurul corpului mai repede decât în ​​mod normal.

:mrgreen: Înmormântat pe o insulă plutitoare

Pe cimitirul plutitor, oamenii se puteau bucura de picnicul lor pe puntea cu iarbă sau în zona restaurantului de pe puntea inferioară. Curtea de alimente din restaurant oferă, de asemenea, o gamă foarte bună de mâncare pentru vizitatorii cu diferite religii, de exemplu, vegetariana budistă. Este un ritual obișnuit ca oamenii să consume o parte din alimente la fața locului. Din păcate, acum nu există suficient spațiu pentru ca vizitatorii să se bucure de un picnic în majoritatea cimitirelor din Hong Kong.

Floating Eternity

:mrgreen: Înviat digital, cu ajutorul IA

Noua tehnologie va permite rudelor să vorbească într-o recreere digitală a celor dragi plecați. Unul dintre cele mai mari zone de focalizare și puncte de conversație aici la Fenix ​​este îmbunătățirea constantă a experienței pentru cei care au pierdut o persoană iubită, fiind, printre altele, flexibili și personali în felul nostru de a-i ajuta pe cei care acum se găsesc într-o situație dificilă.

Fenix

Ați putea spune că vrem să creăm o amintire vie a morților care să ne amintească de toate lucrurile mici pe care le-am iubit la ei.

Charlotte Runius, CEO at Fenix Funerals

:mrgreen: Filmează-te în timp ce ești aruncat în spațiu

Compania Mesoloft îți trimite cenușa în spațiu și le oferă rudelor o filmare cu momentul împrăștierii acesteia.

❓ Știai că…

❗ În Anglia antică, sinuciderea era văzută ca o crimă, iar cadavrele erau îngropate la răscruce de drum. Acest lucru a fost făcut pentru a face spiritul decedatului să confunde calea de întoarcere acasă; astfel nu putea bântui satul.

Înmormântarea lui Elvis Presley este considerată cea mai scumpă înmormântare din lume. (citește 4 dintre cele mai scumpe înmormântări din lume)

În Taiwan conform unei tradiții la ceremonia funerală se invită persoane care fac striptease.

Apayaos din insula Luzon, Filipine, umplu sicriul cu protecție pentru călătoria decedatului și îl îngroapă sub bucătărie.

În apropiere de Manila, oamenii sunt îngropați în trunchiurile copacilor. Persoana își alege din timpul vieții copacul și își scobește gaura.

În Filipine, Benguet leagă decedatul la ochi și îl păstrează la intrarea casei timp de 8 zile. Aproape de aceștia trăiește poporul Tinguian; aceștia își îmbracă morții cu cea mai bună ținută și îi așează pe un scaun pentru câteva zile. Uneori cadavrul primește și o țigară între buze.

În Fiji, dacă membrii unei familii consideră că părinții au devenit o povară prea mare, le comunică acest lucru. Asta îi obligă pe părinți să aleagă între a fi sugrumați de copii sau îngropați în viață. O altă tradiție din Fiji a fost strangularea celor dragi; se credea că se vor alătura decedatului în viața de apoi în acest fel.

Acum că variantele apar în diverse forme, care mai de care mai extravagante, alegerea modalității de părăsire a acestei lumi poate fi o provocare. Mie cea cu transformarea în recif mi se pare cea mai interesantă. Vouă? Lasă-mi părerea în comentariu. Citește și Ritualuri funerare care nu se mai practică în zilele noastre.Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: