Vorbește-i de rău pe morți (recenzie)

Autor: Peter Chambers

Număr pagini: 165

Editura: Univers

Colecția: Enigma

An apariție: 1977, București

Traducere: Doina Racoviceanu

Titlul original: SPEAK ILL OF THE DEAD, 1968, Londra

🕮 Printre cărțile cu foi îngălbenite, parte a unei biblioteci pe care bătrânețea a împrăștiat-o către o bibliotecă tânără, ce abia prinde contur, am găsit cartea 💀„Vorbește-i de rău pe morți” de Peter Chambers.

🧐 Pentru că fiecare carte reprezintă un mic univers, am ales să cunosc lumea cu acest titlu.

Ah, uitam să menționez!🤭 Este din Colecția Enigma de care vă vorbeam într-un articol anterior. (Citește-l aici!)

🔎 Personajul principal este detectivul particular Preston, iar acțiunea începe 🎬 în momentul încheierii unei colaborări între acesta și doamna Carter. Detectivul a fost angajat pentru a găsi o fată fugită de acasă cu 14 ani în urmă. Detaliile misiunii erau puține, iar timpul extrem de scurt. Un caz despre care nu știa nimic, trebuia rezolvat de Preston în 2 zile.🔍

⚠️ Cu cât Preston cercetează mai adânc, cu atât misterul se adâncește. Căutările detectivului stârnesc acțiuni neprevizibile, iar pericolul devine constant. Crima crește tensiunea, iar găsirea surorii fugite aproape că-i scapă lui Preston.

Dacă la început am crezut că este un scenariu care nu mă poate impresiona în vreun fel (doar pentru că dau peste povești surprinzătoare citesc cărți care nu fac parte din genurile mele favorite), „Vorbește-i de rău pe morți”⚰️ se dovedește a fi o poveste îmbârligată, cu o miză de 1 milion de dolari și cu un scenariu demn de filmele polițiste.

Simțurile ascuțite ale detectivului, spiritul său de observație și dreptate scot la iveală un secret de 14 ani, închizând un cerc de violență și crime.

O carte care se citește ușor, cu un subiect care îți stârnește interesul și care l-a final te lasă cu regretul că s-a terminat.👻 Parcă ai dori să mergi într-o nouă misiune cu detectivul Preston și să descoperi alături de el destine ascunse, identități false și secrete murdare.

Scenariul pe care Preston trebuie să îl descopere pentru a-și da seama unde se află ținta lui (sora doamnei Carter, Anthea Horan) este relevat cititorului prin ochii detectivului, ajungând să împărtășești suspiciunile și raționamentul căutării, admirând tenacitatea și iscusința „vânătorului de adevăr”.

Din puținele informații pe care le-am găsit despre Peter Chambers, scriitorul s-a născut în U.K. pe 17 august 1924 și a decedat pe 1 ianuarie 2006. Dacă știți alte romane ale acestui autor vă rog să mă ajutați cu niște recomandări în secțiunea de comentarii.🙏Categorii:Autori străini, Peter Chambers, Recenzii

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: