Descoperă cât de fascinanți sunt homarii! Știai asta despre ei?

🦞 Homarii nu au de fapt culoarea roșie. Ei devin roșii prin preparare, dar naturali pot fi verzi, galbeni sau albaștri.

🦞 Se crede că homarii pot trăi 100 de ani.

Sursă foto: aici.

Pe vremea Coloniilor, homarii erau considerați mâncarea săracului și erau folosiți ca hrană pentru porci sau capre; au fost folosiți și pentru fertilizarea solului. Prizonierii erau hrăniți cu homar, fiind o mâncare extrem de ieftină.

🦞 Chiar dacă nu este prea prietenos, homarul este animalul de companie al multor oameni.

Pentru că sistemul lor nervos este foarte asemănător cu cel al 🐜 furnicilor și lăcustelor, homarilor li se mai spune „bugs” (gândac).

🩸 Homarul nu are sânge, ci un lichid care acționează ca acesta și se numește hemolimfă (are aceleași proprietăți ca și sângele, dar se găsește în organismul nevertebratelor). Hemolimfa nu are culoare, dar în contact cu aerul devine albastră, din cauza reacției chimice dintre oxigenul din aer și cuprul din lichid. 🧑‍🍳 Când este gătit homarul, hemolimfa se transformă într-un gel albicios.

🦷 Homarii au dinți în stomac. Mai mult decât atât, homarii au 2 stomacuri. Unul este localizat în cap, chiar sub ochi. Acest stomac conține dinți pentru a mesteca hrana. Imediat ce hrana este mărunțită destul, este trimisă în celălalt stomac.
🦷 Deseori homarii mănâncă propriile cochilii golite recent; astfel, se reface calciul pierdut și ajută la întărirea noii coaje.
🦷 Când mâncarea este rară, homarii pot mânca alți homari mai mici. În general, se hrănesc cu scoici, melci și crabi.

Tomalley este o parte a tractului digestiv și se colorează în verde atunci când este gătit, fiind considerat o delicatesă.

👀 Ochii homarului sunt de asemenea deosebiți. Chiar dacă nu pot vedea în culori sau imagini, homarii pot detecta lumina și umbrele. Pentru a fi înlocuită această lipsă a identificării mediului, homarul are 3 perechi de antene; cea mai mare este folosită pentru a simți împrejurimile, iar cele 2 perechi mai mici pentru a naviga cu ajutorul mirosului.
Homarii sunt nocturni, motiv pentru care cel mai bine este să fie vânați noaptea.

⛔ În locuri precum satul Reggio Emilia din Italia, fiertul homarilor vii este ilegal. Rațiunea interdicției ar consta în evitarea pricinuirii durerii cauzate de fierbere.

🥚 Linia neagră care se vede pe coada homarului este alcătuită din ouăle nefertilizate. Se pot consuma.
Femelele poartă ouăle și sperma masculului, alegând momentul în care va fertiliza ouăle. În funcție te temperaturi, homarii pot transporta ouăle până la un an.
Unii consideră că homarul are efecte afrodiziace.

Despre comportamentul inedit al homarilor am găsit informații în cartea „12 Reguli de Viață: un antidot la haosul din jurul nostru”. Pentru a afla cum Jordan B. Peterson a descris comportamentul homarilor, vă invit să aflați dând click pe butonul de mai jos:

🙏 Sursă articol:Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: