9 festivaluri din Japonia

Kanamara Penis Festival din Kawasaki

👿 Festivalul celebrează organele genitale și are la bază o lengendă conform căreia, un demon gelos (cu dinți ascuțiți) s-a ascuns în vaginul unei tinere de care se îndrăgostise și a smuls penisurile a doi tineri în noaptea nunții. Fata ar fi scăpat de demon după ce i-ar fi rupt dinții cu un falus de fier.

Festivalul era popular și printre prostituate, care veneau să se roage pentru protecție împotriva bolilor.

A avut loc pentru prima dată în anul 1969, iar astăzi reprezintă o atracție turistică și este organizat în luna aprilie.

Hadaka Matsuri: Festivalul Nud

Hadaka Matsuri sau Festivalul Nud este de fapt o congregație de aproximativ 9000 de bărbați îmbrăcați cu minimum necesar. Scopul acestui festival este ca bărbații să primească un talisman norocos de la preotul din Templul Saidaiji, fiind, de fapt, o ceremonie religioasă amuzantă, bărbații având ocazia să își manifeste natura copilăroasă.

Obținerea talismanului implică riscul rănirii fizice, motiv pentru care, bărbații sunt încurajați să noteze pe o bucată din îmbrăcăminte (sau material) numele, grupa de sânge, adresa și să poarte acel material asupra sa.

Naki Sumo: Festivalul Plânsului de Bebeluș (Baby Crying Festival)

👶 Festivalul implică doi luptători sumo ce țin câte un bebeluș în timp ce în față i se arată o mască grotească și are loc în luna aprilie. Ideea festivalului este de fapt, o competiție de plâns între bebeluși, câștigând cel care plânge mai mult și mai tare.

Copiii participanți trebuie să aibă între 4 luni și 2 ani, iar ritualul are o istorie de 400 de ani, considerându-se că are efecte benefice asupra sănătății participanților. Vă las un video mai jos:

Hitori Zumo: Festivalul unui singur luptător sumo

🌪️ Un ring de lupte sumo este organizat la Oyamazumi Shrine, unde un luptător trebuie să iasă învingător dintr-o luptă cu aerul (cu presupusul spirit al orezului). Soarta meciului ar decide cultura de orez din acel an.

Bătălia cu aerul nu este singurul ritual al festivalului, mai multe puteți afla urmărind videoclipul de mai jos:

Câștigătorul este mereu spiritul local, dar anual oamenii se adună pentru acest festival.

Hokkai Heso Matsuri: Festivalul Buricului (The Belly Button Festival)

Hokkai Heso Matsuri are loc în fiecare an pe 28 și 29 iulie, în Furano. Evenimentul reunește peste 4.000 de dansatori și 70.000 de turiști în cele 2 zile.

Poate participa oricine plătește biletul (2.000 yeni) și primește un set pentru dansul din buric, pe care, îl poate lua acasă.

Yuki Matsuri, Snow Festival 

În februarie, la Hokkaido, Sapporo, timp de o săptămână are loc Festivalul Zăpezii. Este unul dintre cele mai populare evenimente de iarnă și a avut loc pentru prima dată în anul 1950, atunci când niște studenți au făcut câteva statui din zăpadă în Parcul Odori.

Sculpturile cele mai faimoase au peste 15 metri înălțime și 25 metri lățime.

Nebuta Matsuri (Aomori) 

Festivalul are loc anual, în perioada 2-7 August.

Pregătirile pentru faimoasa paradă durează un an întreg, timp în care echipele locale construiesc zeci de plute (pot avea 90m lățime și 5m înălțime) pe un cadru de sârmă, din hârtie washi pictată.

Carele de ceremonie (plutitoarele) sunt plimbate pe străzi în fiecare noapte a festivalului (excepție face ultima noapte, parada având loc după amiaza).

Kishiwada Danjiri Matsuri (Kishiwada, Osaka) 

Festivalul datează din 1703, atunci când daimyo Okabe Nagayasu, din Kishiwada, s-a rugat lui Shinto pentru recoltă bogată în Fushimi Inaritaisha, Kyoto.

Festivalul Danjiri este compus din două festivaluri: cel mai faimos are loc în septembrie, cel de-al doilea fiind sărbătorit în octombrie. Primul festival este împărțit la rândul său în două (în funcție de zona în care sunt carele). Orașul are 81 de care mari de lemn, fiecare având forma de templu sau altar.

Tenjin Matsuri (Osaka)

Festivalul datează din secolul X și are loc anual, pe 24-25 iulie. În cea de-a doua zi, 25 iulie, are loc o procesiune cu bărci pe râu. Anual, 1.3 milioane de persoane participă la celebrul festival al Focului și Apei și se bucură de spectaculosul joc de lumini (artificii).

🙏 Sursă articol și imagini:Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Curiozități despre Japonia – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: