Lansare de carte: Dictatura Rațiunii

Povestea primului volum din trilogia Contact este în general despre limitele raționale ale așa-zisului Homo Sapiens, de ce nu își merită acesta numele dar și despre linia fină dintre dragoste, patriotism, tradiții, rasism și terorism.  Temele sunt exploatate prin povestea vieții unei familii tipice din secolul XXIV în contextul unei planete depopulate și incapabile să susțină în mod natural viața. Cutumele comportamentale umane care provin din necesitatea evoluției darwiniste și a selecției naturale, care astăzi stau în calea dezvoltării raționale a civilizației umane, sunt cele de care omul secolului XXV încearcă să scape folosind, așa cum a făcut-o de-a lungul timpului când a trebuit să se autodepașească, o unealtă în acest sens. Astăzi, unealta este Inteligența Artificială. Miza este urcarea pe podiumul civilizațiilor eminamente raționale, așa cum o sugerează și titulatura speciei. 

https://trilogiacontact.ro/produs/cartea-intai-din-trilogia-contact/

Despre Flip Moraine și „Dictatura Rațiunii” am mai scris pe blog. Dacă atunci vorbeam doar de varianta e-book a cărții, acum avem plăcerea de a citi cartea în varianta tipărită.

Pentru cei care încă nu au aflat de Flip Moraine (este un scriitor debutant) și de Trilogia Contact:

„Dictatura Rațiunii” este primul volum al trilogiei.

Cartea prezintă societatea viitorului (acțiunea are loc peste aproximativ 300 de ani), o societate în care necesitatea tehnologiei culminează cu inteligența artificială și preluarea controlului în vederea îndeplinirii scopului umanității: cunoașterea.

Dictatura Rațiunii” este o apariție proaspătă pe piața literară din România, atât ca subiect, cât și ca gen literar.

Flip Moraine reînsuflețește literatura românească, contribuind la îmbogățirea acesteia cu un hard science fiction, care sigur îți va deschide apetitul pentru acest tip de lectură.

De ce trebuie să citești „Dictatura Rațiunii”?

„Dictatura Rațiunii” este de o complexitate uimitoare, iar lumea creată de Moraine atrage atenția majorității tipurilor de cititori.

Chiar dacă, prima carte a Trilogiei Contact este din categoria acelor SF-uri care abundă prin detalii tehnice, așa cum am mai spus, cartea se citește cu interes, stilul scriitoricesc al autorului făcând ca și cele mai monotone detalii tehnice să devină interesante (chiar dacă unele noțiuni dau bătăi de cap cititorului, povestea și acuratețea informațiilor este accesibilă minții oricui).

Poate, pentru unii, subiectul abordat în carte pare rigid, dar contrar acestei impresii, autorul îmbină teme filozofice și antropologice subtil, ori mai puțin subtil, dar sigur fără a uita să adauge o notă umoristică și o doză de romantism.

Nimic nu este fără motiv în „Dictatura Rațiunii”, iar micile detalii lăsăte la îndemâna cititorului de către Moraine, fac din lectură o adevărată aventură. Suspansul și tensiunea condimentează acțiunea cărții, apărând și ațâțând cititorul în cele mai surprinzătoare momente.

Lansare carte – DICTATURA RAȚIUNII

Pe 28 iulie, la ora 20:00, pe Zoom, a avut loc lansarea cărții „Dictatura Rațiunii”; aceasta a apărut la editura EIKON. Având în vedere că Flip Moraine este un autor nou, probabil asta a fost prima ocazie în care, cititorii au putut să între în contact cu creatorul Trilogiei Contact.

Mai jos, puteți urmări lansarea de carte și puteți afla mai mule detalii despre impresiile pe care le-a lăsat cartea invitaților, perspectiva autorului, dar și câteva informații despre „Alice și Bob”, al doilea volum al trilogiei.

🤭 Despre emoțiile avute în timpul evenimentului, vorbește, de la sine, materialul de mai sus.

Creierul uman începe să lucreze în momentul în care te-ai născut și nu te oprește niciodată … până nu te ridici pentru a vorbi în public

George Jessel

Totuși, mă bucur pentru posibilitatea de a participa și de a avea ocazia să stau față-în-față cu Flip Moraine, căruia îi mulțumesc pentru invitație, dar și pentru neprețuitele momente petrecute în societatea specifică Trilogiei Contact.

De asemenea, îi mulțumesc lui Flip Moraine pentru încrederea și șansa de a avea CONTACT cu această lume a cuvintelor.

De această dată prezența BookMyMind a fost una timidă, dar sunt sigură că data viitoare voi fi mai agilă în obținerea informațiilor. Până atunci, vă doresc 📗 lectură plăcută!

Mai multe despre personaje, următoarele apariții ( în următoarele luni și al doilea volum va vedea lumina tiparului) și posibilitatea de a răsfoi cartea găsiți aici: https://trilogiacontact.ro/.

Citește și:Categorii:Dialog cu autori, Flip Moraine

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: