Delta Moldovei

Căldura ne face pe toți să ne dorim răcoare și apă. Pentru că nimic nu este mai relaxant și hrănitor pentru mintea și sufletul nostru ca natura și observarea măiestriei cu care ne înconjoară, am să vă povestesc de Delta Moldovei.

Complexul Delta Moldovei este situat în Comuna Movileni, Sat Larga Jijia, Strada Pescarilor, numărul 32, Județul Iași. De anul acesta situl natural „Eleșteiele Jijiei și Miletinului” este protejat de UNESCO.

Delta Moldovei este un loc ideal pentru păsările de apă și limicole, aici aflându-se și cea mai mare colonie de stârci, lopătari și egrete din Moldova. În plus, în zonă poți vedea aproape toate speciile de păsări existente și în Delta Dunării, dar într-un număr mai mic de exemplare. Odată cu desemnarea regiunii ca sit Ramsar, toate viețuitoarele de aici vor beneficia de o protecție crescută.

Constantin Ion, fost președinte al SOR (Societatea Ornitologică Română)

Din Iași până la Delta Moldovei drumul durează aproximav 60 minute, iar relaxarea care te învăluie odată ajuns la destinație este mai mult decât binevenită după drumul anevoios (drumul este plin de gropi, sunt porțiuni fără pic de asfalt).

Dacă ești un împătimit al pescuitului, Delta Moldovei este destinația ideală pentru această activitate. Mai mult, te poți caza și poți mânca la restaurantul complexului.

🐟 În bazinele Deltei Moldovei sunt o multitudine de specii de pești, diversitatea acestora atrăgând mai multe păsări migratoare să își facă popasul aici.

Dacă doar vrei să vizitezi Delta Moldovei, atunci trebuie să citești următoarele impresii despre acest complex ascuns în inima Moldovei.

Ce mi-a plăcut în Delta Moldovei

🌴 Liniștea oferită de natură, peisajul pitoresc de care ai parte atunci când te plimbi printre canalele Deltei.

🐍 Libertatea de a te bucura de existența viețuitoarelor a căror casă este Delta Moldovei.

🐦 Un binoclu ar fi potrivit pentru a putea observa mai bine păsările care dau vitalitate acestui loc. Poți vedea multe specii protejate (peste 30 de specii protejate la nivel european), fiind locul de cuibărit și de popas în timpul migrației pentru peste 200 de specii de păsări.

🏓 Posibilitatea de a juca ping-pong (gratis). Am zărit și un teren de fotbal în incinta complexului.

⛵ Posibilitatea de a lua caiacul și a explora canalele deltei (contra cost).

Ce nu mi-a plăcut în Delta Moldovei

🚧 Calitatea drumului până la complexul Delta Moldovei. Așa cum am menționat mai sus, drumul este groaznic, iar indicatoare nu am observat.

🍜 Lipsa majorității mâncărurilor din meniu.

🚸 Inexistența unui spațiu de joacă destinat copiilor.

Cel mai mare dezavantaj atunci când vrei să mergi în acest loc o reprezintă condiția drumului până acolo. Dar odată ajuns, parcă simți că a meritat efortul. Personalul este amabil, iar prețurile pot fi tolerate (cazarea mi se pare prea costisitoare). O zi petrecută în Delta Moldovei te scoate din rutină și te încarcă cu energie.

Câte astfel de locuri sunt nevizitate datorită unei organizări deficitare? Le puteți dezvălui lăsând un comentariu, astfel mai mulți ne-am putea bucura de frumusețea și magia acestor locuri, ascunse parcă de ochii noștri.



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: