Copilul din viața ta – erou de poveste

Ar putea fi educația distractivă?

Cu siguranță răspunsul este afirmativ, dacă îi oferi copilului tău cărțile personalizate de la ElefantulMeu.

Indiferent de vârsta copilului, curiozitatea descoperirii lucrurilor noi poate fi îmbinată cu distracția, aventura și atmosfera de poveste. Subiectele sunt adaptate în funcție de vârstă și au un conținut educativ. Motivele pentru care aceste cărți sunt un cadou potrivit pentru copii sunt nenumărate: cititul are multe efecte benefice, iar în cazul copiilor foarte mici, poveștile citite îi ajută să își dezvolte vorbirea; aceste cărți personalizate i-ar apropia de literatură/studiu, le-ar stârni imaginația și creativitatea, le-ar putea distrage atenția de la televizor, tabletă ori alte gadget-uri prin intermediul cărora consumă conținut neadaptat sau nociv vârstei; așa cum spuneam sunt multe motive care susțin cititul în orice manieră și la orice vârstă, dar eu vreau să atrag atenția asupra poveștilor captivante și a experiențelor literale pe care copiii le pot trăi prin intermediul acestor cărți. (Nu doar copiii, ci și adulții care le citesc și le trăiesc alături de cei mici.)

Cât de frumoase pot deveni cifrele pentru un copil dacă sunt învățate alături de o stea…

Îi poți oferi această experiență prin intermediul poveștii personalizate „Micuța stea învață să numere” de la ElefantulMeu. Tot de la 3 ani poți să îi arăți copilului tău „Africa”. Numele său, fiind cel al personajului principal din carte, îi captează atenția și îl ajută să se apropie de „lumea poveștilor”.

De la 4 ani ițele narative devin mai complexe, iar copilul poate fi eroul unei povești cu pungași din basme apăruți în lumea noastră sau „Povești de noapte bună”, în care intră în contact cu prieteni misterioși ce locuiesc chiar în casă!

În povești precum „Șapte prințese” (recomandat 4-8 ani) poți alege un partener care să meargă în aventură alături de copilul tău. Ar putea fi ales numele unui prieten, dar mi se pare o oportunitate pentru a construi o poveste părinte-copil. Astfel, poți fi prințesă alături de fiica ta sau unul dintre prietenii fulgerului, din povestea „Robin”, alături de fiul tău.

Având posibilitatea să alegi atât de multe detalii ale poveștii, îi oferi de fapt copilului tău un conținut de calitate, verificat și adaptat personalității, stilului, nevoilor și pasiunilor lui.

Dacă ai un copil pasionat de dinozouri, îți imaginezi entuziasmul de a fi un personaj într-o lume a dinozaurilor?

Să dăruim din suflet unui copil este o altă latură educativă a acestui tip de cadou (și copilul va dărui din suflet, la rândul său). Personalizarea denotă implicarea și dorința de a încuraja unicitatea, creativitatea și de ce nu, chiar o dovadă de iubire. Oferind atenție acestor detalii ne putem învăța copiii să dăruiască din inimă, cu pasiune; recompensa? Au primit-o deja. Cu siguranță copilul va aprecia aventura la care este părtaș (chiar dacă doar prin intermediul imaginației), diferit față de mulțimea de jucării pe care a adunat-o și de care e aproape plictisit. Mai mult, cu cât crește cu atât îi poți oferi mai multe daruri de acest gen.

Crează povestea copilului tău UȘOR și SIMPLU

Pe lângă posibilitățile de personalizare de mai sus, ElefantulMeu îți oferă ocazia de a adăuga o dedicație sau chiar poza copilului. Cât de măgulitor mi s-ar părea un astfel de dar la vârsta maturității…

Sau poate încă sunt copil. Poate toți încă mai suntem copii, voit sau nevoit. Alături de cei mici putem redescoperi frumusețea și gingășia copilăriei, putem retrăi aventuri noi, cu naivitatea ce nu ne-a lipsit, poate, niciodată. Chiar dacă nu putem da timpul înapoi, putem trăi prezentul în mai multe forme, culori și senzații decât am fi putut „în copilărie”.

Niciodată nu e prea târziu să fii eroul unei povești! Fiecare dintre noi are o poveste, fiecare viață este o narațiune, iar noi suntem creatori și personaje deopotrivă. Lărgește universul minții micuțului tău cu ElefantulMeu!Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Castigatori "Tu stii care este cadoul perfect pentru copilul din viata ta"? - Blogal Initiative
  2. Mi-am trimis surorile într-o aventură la ferma de cai. Tu în ce poveste ai trimite copilul de lângă tine? – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: