Cum să dai un aer de basm oricărui drum cu mașina

Istoria automobilului plasează această invenție revoluționară în anul 1769, atunci când a fost creat automobilul cu motor cu abur ce putea transporta persoane. În anul 1806 au apărut vehicule cu motoare cu ardere internă, iar în preajma anului 1900 au apărut vehicule cu motor electric.

Chiar dacă istoric apariția automobilelor s-a făcut demult, industria constructoare de automobile s-a dezvoltat vertiginos abia după cel de-al Doilea Război Mondial.

Automobilele au devenit atât de maiestoase și complexe, încât ne pot oferi mai multe decât ne-am imaginat din partea unei mașini.

Indiferent de automobilul deținut (bănuiesc că nu sunt singura care nu deține mașina de vis 🙂 ) între șofer și mașină se creează o legătură. Mi-aș dori mult mai multe de la mașina mea, asta și pentru că este destul de „bătrână”, dar totodată longevitatea este și motivul pentru care Toyo (așa o alint eu 🙂 ) este așa specială.

Pentru fiecare dintre noi motivația achiziționării unei mașini este diferită. Pentru mine, mașina este mai mult decât un mijloc de transport. Este calea spre confort (mai ales că nu conduc aproape niciodată 🙂 ), relaxare, adaptare și descoperire.

Mașina îmi oferă libertatea de mișcare, în timpul vacanțelor, dar mai ales în viața de zi cu zi. Weekend-urile în orașul natal, ieșirile cu prietenii în diverse locuri din împrejurimi, dar și contactul cu orașul, în cazul în care locuiești la periferie, sunt doar câteva din momentele în care mașina este cea care mijlocește, ca prin magie, materializarea dorinței.

Îmi plac poveștile, știți asta deja dacă urmăriți blogul, așa că și din relația cu Toyo am construit una. Toyo este un personaj în povestea vieții mele, iar asta îi conferă importanță sporită. De ce zic importanță sporită? Pentru că din start automobilul ar trebui tratat cu maximum de apreciere și grijă. Constant viața noastră depinde de calitatea „vieții” automobilului, iar confortul și siguranța sunt direct proporționale cu grija și atenția pe care i-o acordăm.

De cel puțin două ori pe an (de preferat toamna și primăvara) îi ofer prietenei mele Toyo un set de „tratamente” și „sesiuni de relaxare și înfrumusețare”, pentru a o menține în formă și a-i reoferi vitalitatea și agilitatea necesară pentru a mă ține mereu în siguranță.

Oferă-i, din când în când, câte o băutură hidratantă…

O altă parte a poveștii de prietenie și colaborare dintre mine și mult prea bătrâna mea prietenă este hidratarea. Da, bine, știu că ea nu poate să bea sucul meu preferat, dar îi pot oferi constant ulei și carburant. Astea sunt lichidele ei preferate!

De mâncat, mă pot bucura eu în timpul călătoriilor cu ea. Chiar și savurarea unei ciocolate calde, în timpul unei drumeții într-o zi ploioasă de toamnă, poate creea o amintire de neuitat, un moment de relaxare și un strop de bucurie.

O altă „băutură” preferată de Toyo este lichidul de parbriz. Aroma și calitatea acestuia oferă o mai bună vedere, deci o calitate mai bună a șofatului, într-o notă fructată ce răzbate uneori, timid în interiorul mașinii (îmi plac aromele fructate).

Dar pentru a putea să mă bucur de liniștea și relaxarea oricărui drum, trebuie să am mereu grijă să nu-i lipsească vreo unul dintre „sucurile” preferate.

De ce garderoba noastră ar fi mai importantă decât cea a mașinii?

Anvelopele sunt încălțările mașinii, iar adaptarea în funcție de sezon este mai importantă decât adăugarea de noi articole de încălțăminte propriei garderobe.

Indiferent că ne referim la huse de interior sau exterior, aceste veșminte sunt un must-have al ținutei automobilului nostru.

Produsele de îngrijire „personală” pentru automobil

Fotografie de Snapwire pe Pexels.com

Una dintre cele mai frumoase activități dedicate mașinii mele este alegerea odorizantului. Diversitatea de forme și de arome ne oferă șansa de a ne crea atmosfera în funcție de povestea din care dorim să facem parte.

Poate mulți dintre voi ați crede că nu este vorba de nicio poveste, că este doar o aromă diferită, fructată sau proaspătă a aerului din mașină. Din păcate, voi insista cu versiunea mea: fiecare dintre noi scrie o poveste, povestea propriei vieți. Indiferent de cât de mult ne-am dori să scăpăm de presiunea responsabilității propriului destin, realitatea este că, oricum, orice am face, orice am decide, reprezintă un alt alineat din povestea noastră. Eu am ales ca povestea mea să aibă un miros ispititor.

Odorizantele și diversele parfumuri pentru Toyo sunt ca niște bijuterii parfumate.

Parfum + bijuterii = femeie/mașina fericită. Ăsta este un aspect important pentru a susține relația de prietenie și atracție față de automobilul meu.

Până la urmă, chiar dacă nu avem modelul de vis, automobilul este o extensie a personalității noastre, „extensie” creată din necesitatea de a avea automobil, prezentă în atât de multe ramuri ale vieții noastre. Intruziunea acestui mijloc de transport în viața noatră s-a transformat într-o normalitate, ajungând un obiect care ne definește calitatea și parcursul vieții.

Spălătoria: salonul de înfrumusețare a automobilului meu

Spălatul mașinii poate fi o activitate relaxantă și distractivă, un timp petrecut singur ori împreună cu familia; atunci când timpul sau spațiul nu permit această manifestare intimă între mașină și proprietari, spălătoria este locul de răsfăț pentru mașină.

Indiferent că apelezi la o spălătorie în stil self-wash sau că o lași pe mâna persoanelor avizate, automobilul tău are din când în când nevoie să se resfețe cu o baie cu spumă ori cu câte un tratament cu ceară.

Strălucirea automobilului tău te pune în valoare, iar starea de bine îți va influiența cu siguranță ziua.

Cu automobilul la „doctorul” mecanic

Așa cum fiecare dintre noi trebuie să își facă anual vizita medicală, Toyo trebuie să treacă cu brio, anual, Inspecția Tehnică Periodică.

Mai mult decât din motive de siguranță și bună funcționare, acest „examen” necesită pregătirile de rigoare.

Tot cu această ocazie este un moment bun și pentru efectuarea unei revizii, schimbarea filtrelor, uleiului și a tuturor consumabilelor.

Poate într-un alt articol am să vă povestesc mai multe despre pățaniile mele și ale lui Toyo, dar pentru moment trebuie să îi ofer noi „încălțări” și un nou „start”. Pentru această toamnă am să aleg produsele celor de la Kparts.

Tot pe site-ul lor găsim și explicația necesității fiecărui filtru, ajuntându-ne astfel să înțelegem de ce este important să îi oferim mașinii noastre revizii periodice.

Filtrul de aer are rolul de a împiedica pătrunderea prafului și a altor impurități și particule din aer la motor. Este foarte important ca aerul să fie cât mai curat posibil în momentul în care intră în compartimentul motor, căci este o parte esențială a procesului de aprindere. Cu timpul, impuritățile se adună la suprafața filtrului, moment în care acesta trebuie schimbat (de regulă la aproximativ 30.000 – 40.000 de kilometri). Dacă acesta nu este înlocuit la timp, motorul mașinii va trebui să depună un efort mult mai mare pentru a funcționa în mod optim.
Filtrul combustibil are, de asemenea, rol protector, împiedicând rugina, murdăria și alte substanțe dăunătoare să pătrundă la motor. Acesta este dotat cu o serie de componente de înaltă precizie, din materiale înalt calitative, care nu vor permite contaminarea motorului.
Filtrul de ulei este un element cu rol vital în buna funcționare a motorului și a mașinii per ansamblu. Sub capotă, pompa de ulei pompează uleiul în filtru, unde este curățat de impurități printr-un sistem de fibre sintetice de cea mai bună calitate. Ulterior, uleiul trece prin acestea și reintră în motor. În lipsa schimbării acestui filtru în cadrul procesului de revizie tehnică, motorul va funcționa cu foarte mare dificultate.
Rolul filtrului habitaclu, pe cât este de simplu, pe atât este de important. Cu toate că este numit și filtru de polen, acesta nu împiedică doar pătrunderea acestuia în habitaclu, ci și a frunzelor, particulelor de praf, de nisip și a reziduurilor. Aerul ce intră în spațiul interior al mașinii este astfel purificat de toate noxele provenite din mediul exterior.

Pentru că Kparts este mai mult decât un magazin auto pentru mașini (lucru cu care nu doar că se mândresc, dar îl și confirmă profesionalismul de care dau dovadă), aceștia ne oferă consultanță tehnică gratuită pentru a se asigura că produsul pe care îl vom primi este cel care ne va soluționa problema. Disponibilitatea de a primi comenzile este de 24 de ore din 24, urmând a fi contactat pentru confirmarea comenzii, înainte de trimitere. Termenul de garanție pentru produs este asigurat, dar calitatea produselor și grija la nevoile reale ale clientului în funcție de modelul mașinii îl fac de prisos.

Dacă tot voi face revizia, voi comanda și alte produse necesare, găsind aproape tot ce îmi doream pe Kparts. Dacă mașina ta ar putea povesti despre tine, ce crezi că ar spune? Eu sunt sigură că Toyo ar avea doar cuvinte de laudă la adresa mea. Am grijă să aibă grijă de mine!Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: