Locul în care visez

Constat constant că scrisul mă face să mă simt împlinită, că acest blog îmi oferă ocazia să îmi îndeplinesc visul. Deci, locul în care îmi creez visul este mai peste tot. Însă, de când a venit toamna, mi-am restrâns teritoriul și țes visele din călduroasa casă (am renunțat la terasă), dar încă mă mai folosesc de inspirația oferită de către natura din curtea mea.

În așteptarea Halloween-ului, am decorat locuința cu diverse simboluri ale toamnei, fiind nerăbdătoare să îmi etalez noile decorațiuni și pahare, ce îmi vor da cu siguranță fiori. Locul care îmi oferă cel mai ușor sentimentul de visare este camera în care îmi am biroul. Cu o bună vedere afară (spre terasă) și cu multe decorațiuni care să exprime stări și perioade sau care să contribuie la crearea unei senzații de relaxare, astfel încât procesul de visare să poată fi transpus la alt nivel, biroul este de departe colțul meu favorit.

Pentru că toamna începe goana după decorațiuni, Favi.ro oferă o gamă largă de produse pentru locuința ta. Fie că vrei să schimbi mobilierul sau doar să condimentezi puțin atmosfera, motorul de căutare Favi.ro te ajută să găsești cea mai bună soluție pentru casa de vis.

Ce este mai reconfortant decât să savurezi o ciocolată caldă într-o atmosferă desprinsă din basme?

Pentru că mi se pare relaxantă și plină de căldură lumina difuză, nu doar zona biroului este luminată discret, ci fiecare încăpere. De asemenea, fiecare cameră adăpostește cărțile și lumânările mele parfumate. Niciodată nu se știe unde apare inspirația și este de datoria mea să îi facilitez apariția și să îi întrețin prezența.

Ați observat diferența dintre vis și coșmar? Atmosfera. Prin amenajarea locuinței astfel încât să reprezinte un mediu prielnic visării, mereu ne vom simți acasă și niciodată nu ne vom simți plictisiți de mediul în care trăim. De când sunt atentă la detaliile din casa mea, starea de spirit și calitatea somnului s-au îmbunătățit.

Fiecare dintre noi avem nevoie de inspirație în viața noastră. Fie că ne dorim să scriem, pictăm sau să gătim un fel de mâncare special, pentru a-i surprinde pe cei dragi, avem nevoie de o doză de „visare” pentru a dispune de energie și imaginație.

Importanța deținerii unui astfel de spațiu este cu atât mai mare, cu cât vremurile ne-au adus în situația de a lucra de acasă, de a face birou, grădiniță, școală și locuință din același spațiu. Dacă până în acest an eram plecați mai mereu de acasă, lucrurile s-au schimbat. Locuința devine centrul existenței noastre, iar iarna este anotimpul perfect pentru un decor relaxant și de poveste.

Totuși, aș mai avea câte ceva de adăugat casei mele (mereu apar idei inedite). Pe Favi.ro am descoperit numroase idei. Ceea ce m-a fascinat este baia plină de plante. Până și un duș ar putea fi simțit ca fiind făcut în natură.

Visele sunt la fel de importante ca și visurile. Ambele pot fi influențate de cele mai mici detalii ale vieții noastre. Deci, pentru a fi în controlul propriului destin, trebuie să fim în controlul fiecărui detaliu din viața. Printre primii pași pentru mine a fost conturarea unei personalități a casei. De unde știi ce personalitate să îi conferi acesteia? Nimic mai simplu. Descoperă-te, lasă-te purtat(ă) de inspirație, documentează-te pentru a fi la curent cu ceea ce poți folosi pentru a face din casa ta locul de vis și cel mai important, acționează!

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Banner SuperBlog 2020Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Cum să transformi casa într-un loc cozy – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: