Sarea – ingredientul esențial vieții

Unul dintre gusturile umane de bază este cel sărat. Sarea este printre cele mai vechi și răspândite condimente alimentare, în prezent nelipsind din nicio gospodărie, și fiind considerată o metodă importantă de conservare a alimentelor. Din producția anuală de sare (aproximativ 200 milioane de tone) este utilizată aproximativ 6% pentru consumul uman.

În forma naturală sarea este un mineral cristalin, cunoscut sub numele de halită. Este prezentă în cantități mari în apa din mări (este principalul constituent mineral). Unele dintre cele mai vechi dovezi ale procesării sării datează din jurul anului 6000 î. Hr., când oamenii care trăiau pe actualul teritoriu al României fierbeau apa pentru a extrage sărurile (din aproximativ aceeași perioadă s-au găsit indicii și despre procesarea sării în China).

În Roma Antică sarea era atât de valoroasă, încât soldații erau plătiți uneori în sare. Această valorizare a sării a dus la apariția termenului de „salariu”, de la latinescul „sal”.

În zilele noastre putem folosi sarea în diverse forme, iar dezvoltarea tehnologiei și a medicinei ne-au ajutat să descoperim mai multe moduri de a ne îmbunătăți viața și de a ne bucura de efectele terapeutice ale sării. Un astfel de exemplu sunt purificatoarele de aer Salin care îți oferă sănătatea ambalată modern și elegant, o gură de aer proaspăt și sănătos oricând (ai nevoie).

Efecte în utilizare

Efecte Igienice Generale ale calității aerului prin:

🧽 reținerea prafului;

🧽 eliminarea fumului de țigară;

🧽 eliminarea mirosurilor neplăcute (ex: transpirație, mucegai);

🧽 o calitate deosebită a aerului care devine proaspăt și plăcut respirației.

Efecte Medicale Generale benefice:

😴 mărirea rezistenței la răceli;

😴 somn liniștit, odihnitor;

😴 stare de confort psihic;

😴 o scădere a problematicii sforăitului.

Efecte Terapeutice:

Utilizarea produselor Salin au efecte benefice într-o gamă largă de afecțiuni ale căilor respiratorii superioare și inferioare, afecțiuni ORL (sinuzite, rinite, laringite) și afecțiuni pneumologice (astm bronșic, bronșite, recuperări în TBC). De asemenea, efecte favorabile s-au observat și în cazuri de insuficiențe respiratorii, precum cele pe fond cardiac sau tirodian.

Cu ajutorul produselor Salin, putem avea efectele benefice ale salinei la noi acasă. Purificatoarele funcționează pe principiul acțiunii cristalelor de sare, care în prezența curenților antrenează ionii de sodiu și clor.

Pe pagina de Facebook putem afla mai multe detalii despre purificatoarele de aer Salin și despre avantajele terapiei saline.

InSalin este inhalatorul pentru utilizare individuală, dar se poate opta și pentru purificatorul de aer Salin Plus sau purificatorul de aer Salin S2. Pentru a decide de ce variantă este nevoie, zona de acțiune a aparatului poate fi un criteriu de departajare (sau de achiziționare multiplă). Cu Salin S2 se poate trata aerul dintr-o încăpere de aproximativ 15 mp, având posibilitatea de a folosi Salin Plus pentru spații de aproximativ 50 mp.

Calitatea aerului este foarte importantă pentru sănătatea organismului și pentru confortul psihicului nostru și este de datoria noastră să ne oferim cel mai bun aer posibil. Protejarea noastră și a celor dragi de pericolele microscopice din aer este o luptă continuă, dar putem câștiga cu ajutorul potrivit.

Salin îți aduce aproape beneficiile salinei și aerosolilor sărați ai mării. Nu trebuie să uităm că sarea facilitează transportul substanțelor nutritive și a oxigenului, permite nervilor să transmită mesaje și ne ajută mușchii să lucreze.

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Banner SuperBlog 2020Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 7. Respiră ușor cu SALIN!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: