Părerea mea „en detail” despre software de retail

Vă mai amintiți vremurile în care stăteai la coadă pentru că persoana de la „casa de marcat” nu avea de fapt… casă de marcat? Cât de mult dura atunci când trebuia ca fiecare calcul să fie efectuat pe calculator (și nu, nu mă refer la PC) sau hârtie?

În adolescență lucram la magazinul cu haine al unei rude și încă îmi amintesc cât de chinuitoare era recepția mărfii și inventarul. Aceleași produse erau vândute în mai multe locații, iar o situație generală era destul de complicat de aflat/calculat, totul făcându-se manual și necesitând uneori și câteva zile. Evidența mărfii era ținută în format fizic, scris, iar atunci când trebuia calculat stocul sau valoarea lui, calculele matematice durau parcă o eternitate. În prezent, avem softuri moderne care ne oferă posibilitatea optimizării procesului de vânzare-cumpărare. Rapiditatea cu care casele de marcat pot face diverse calcule (cât trebuie să achite cumpărătorul, cât trebuie să dea rest casierul, dar și actualizarea automată a stocului) este datorată softurilor de ultimă generație care eficientizează procesul de cumpărare, munca celor din retail și procesul de cumpărare al clientului.

O altă schimbare importantă datorată platformelor software este posibilitatea consultării stocului în timp real, chiar și între magazine. Îmi amintesc că între două magazine (mă refer la cele ale rudei de care am menționat mai sus) era distanță de aproape 2 km, iar atunci când un client dorea un produs, iar vânzătoarea de la celălalt magazin nu putea răspunde la telefon pentru a verifica dacă există acolo pe stoc, străbăteam această distanță pentru a verifica personal. Vă imaginați de câte ori pe zi străbăteam această distanță (cel mai mic fiind mereu cel trimis la plimbare 🙂 ), în mod special în preajma sărbătorilor și a începerii anului școlar.

Acum este foarte simplu să afli dacă un produs se află într-o altă locație a rețelei de magazine. Mai mult decât atât, există posibilitatea de a afla informații despre stocul magazinelor din alte localități. Te grăbești să pleci în vacanță și nu găsești produsul dorit în orașul tău? Nimic mai simplu, poți face o oprire pe drum și astfel achiziționezi ceea ce dorești chiar și de la destinație.

SmartCash RMS este singura platformă software românească potrivită pentru managementul oricărui format comercial, online sau offline. Acest software poate fi utilizat în toate tipurile de afaceri (de la baruri, cofetării, magazine individuale, magazine cash & carry, până la hypermarketuri) și a devenit cea mai răspândită soluție software pentru retail din România. Softul oferit de SmartCash Rms poate fi folosit chiar și în cele mai retrase zone ale țării (de exemplu poate fi folosită în Delta Dunării sau satele din Apuseni).

Programul SmartCash a fost utilizat pentru prima dată de către un magazin în România, în anul 1998, iar din anul 2020 este utilizat de către un hypermarket. Ca un răspuns la noile noastre nevoi, a fost lansat SmartCash.Store, programul gratuit de comenzi online pentru magazine de proximitate. Listarea pe platforma SmartCash.Store oferă posibilitatea unei conexiuni client-vânzător în mediul online, fiind păstrat contactul în ciuda distanței fizice.

Spațiul de expunere al mărfii poate fi extins prin deschiderea unui magazin online. Clienții pot opta pentru a ridica produsul din magazin sau a-l aștepta acasă.

Indiferent că privim experiența unei sesiuni de cumpărături din puctul de vedere al cumpărătorului, al persoanei care lucrează în retail sau al proprietarului unui magazin, programul software pe care îl folosim este aproape la fel de important ca și produsul pe care îl vindem/cumpărăm. Lipsa unei astfel de tehnologii îngreunează procesul de vânzare-cumpărare.

Confort și timp economisit

O documentare despre platforme software poate părea un subiect neatrăgătoare pentru mulți. Probabil o parte dintre cei care intră în contact cu acest subiect îl consideră util doar lucrătorilor în retail și proprietarilor de magazine. Dar nu suntem implicați cu toții în funcționarea aceastei „mașinării”?

Inovația în materie de softuri pentru retail ne-a oferit prilejul de a face cumpărăturile din ce în ce mai rapid și confortabil, în timp ce produsele se diversifică, iar ofertele se înmulțesc.

Avantajele utilizării unui soft precum SmartCash RMS și a deschiderii unui magazin online sunt evidente, din orice poziție ai fi în această „pânză” a comerțului cu amănuntul, deci sunt de interes pentru fiecare dintre noi. Cine nu are un magazin inteligent, își dorește să facă cumpărăturile la unul!

de la care să îți faci cumpărăturile?

este singura platformă software românească potrivită oricărui format comercial (online sau offline).

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Banner SuperBlog 2020Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 8. Experiențe din retail folosind tehnologie românească de ultimă generație

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: