Povestea poșetei

Geanta a fost menționată pentru prima dată în secolul al XIV-lea, iar pe atunci aceasta era de fapt un sac mic de pânză care se prindea de curea. Această invenție a fost făcută din necesitate (buzunarele fiind încă necunoscute), dar bogații și-au arătat statutul prin diversele modele cu care își decorau gențile.

Femeile au început să poarte aceste gentuțe pe interiorul fustelor, care crescuseră în proporții în ultima perioadă, între secolele XVI-XVIII, iar călătorii utilizau gențile tip poștaș. Chiar dacă pe la sfârșitul secolului al XVII-lea gențile au început să capete forma pe care o cunoaștem astăzi, aristocrația utiliza acest articol vestimentar (gențile mici din pânză) ca geantă pentru cosmetice (pudră, parfum).

În secolul al XVIII-lea săculeții (gențile acelor timpuri) erau purtate de către femei la încheietura mâinilor. Abia un secol mai târziu femeile au început să acorde mai multă atenție acestui micuț obiect vestimentar care atrăgea atenția bărbaților (și invidia celorlalte doamne și domnișoare care nu își permiteau sau nu dădeau atenție decorării și personalizării acestei podoabe).

Geanta a început să fie folosită pentru utilitatea ei practică abia din secolul XX, iar după Primul Război Mondial, odată cu libertatea de a călători a femeilor, a început să apară geanta plic, utilizată în timpul călătoriilor.

Diversitatea materialelor, modelelor și culorilor transformă acest accesoriu într-un element important al ținutei. Fie că vorbim de genți de umăr, genți piele ori rucsacuri piele naturală, Manier ne oferă o gamă largă de poșete damă și genți bărbați.

Cum îți dai seama dacă pielea este naturală?

👜 Atunci când atingi pielea naturală, aceasta are o textură fină, suplă, delicată, fără cute. Rigiditatea și elasticitatea nu sunt caracteristici ale produselor din piele naturală.

👜 Dacă folosești unghia pentru a testa rezistența materialului, urma dispare dacă este piele naturală. Dacă nu este piele 100% produsul testat va rămâne zgâriat.

👜 Dacă porii produsului sunt distribuiți perfect, atunci cel mai probabil ești pe punctul de a fi păcălit. Pielea naturală are porii distribuiți neregulat.

👜 Dacă ești mai curajos, poți testa produsul cu o brichetă. Atenție! Dacă este o imitație, materialul se va încreți, topi ori coji. Doar pielea naturală 100% va rămâne la fel.

Poșeta de poveste din această toamnă

Mi-a atras atenția pe site-ul celor de la Manier o geantă piele galben muștar cu imprimeu împletit. Această geantă este potrivită mai multor ținute și este foarte ușor de purtat. Sistemul de închidere folosit este fermoarul, ceea ce ar face ca lucrurile mele să fie în siguranță (nu se pot răsturna din greșeală 🙂 ) și are exact compartimentarea care îmi este mereu utilă și pe plac. Dintre cele trei compartimente, cel mai important mi se pare cel din interior, la acest model fiind folosit fermoarul și pentru închiderea acestui buzunar.

Culoarea acesteia mi se pare în ton cu toamna, parcă niciodată galbenul nu a fost atât de pe placul ochilor mei. Posibilitatea de a purta geanta pe umăr și pe braț o face cu adevărat irezistibilă. Mă și imaginez cu cele 750 g de eleganță plimbându-mă mândră.

Geanta sezonului

Îmi plac mult ținutele elegante; până la urmă orice ținută de poveste implică eleganță pe lângă inspirație, expresivitate și chiar puțin mister.

Dincolo de pasiunea mea pentru povești și personaje elegante, nu pot să nu admit că viața reală este mai asemănătoare cu poveștile de călătorie, decât cu basmele cu prinți și prințese. Cum nu sunt prea des invitată la bal, geanta toamnei va rămâne rucsacul. Iar rucsacul piele cu imprimeu de șarpe de la Manier este potrivit pentru nevoile mele vestimentare.

Dacă e să fiu nemulțumită, mi-ar fi pe plac cel albastru (cu imprimeu floral), dar cum trebuie precomandă și timpul nu așteaptă, mă voi bucura de cel taupe închis, acesta având avantajul imprimeului de șarpe care îi conferă un aer „periculos”.

Acest rucsac ce mi-a dat toamna peste cap poate ajunge la mine în doar 24 de ore, colorându-mi ținutele și oferindu-mi spațiul necesar pentru a purta cu mine lucrurile importante.

Geanta, oglinda personalității

Fiecare gest, vorbă, articol vestimentar reprezintă de fapt o exteriorizare a personalității posesorului. Nimeni nu își propune să iasă în public și să facă un gest necuviincios. Atunci, de ce am ieși accesorizați cu produse care nu ne reprezintă?

Cu siguranță, indiferent că suntem bărbați sau femei, am trăit cu toții momentul în care am admirat un anumit produs vestimentar purtat de o altă persoană și am realizat că noi nu l-am purta. De ce? Pentru că nu ne definește personalitatea, gustul ori bugetul. Dacă e să fiu sinceră, eu am pățit-o în mod invers. Mi s-a spus „Ce frumos e, dar eu nu aș purta asta. E genul tău, ție îți plac lucrurile astea”. Dar, uneori observ anumite articole vestimentare efectiv „delicioase” (știm cu toții acele obiecte „sweet”, atât de dulci încât parcă personalitatea mea este prea „amară” pentru ele 🙂 ), dar pe care nu le-aș purta sub nicio formă.

De multe ori starea îmi definește ținuta (uneori și invers), neputând fi adepta pregătitului ținutei cu o seară înainte. Totuși, chiar și în cele mai rele momente, articolele vestimentare preferate sau „speciale” din anumite considerente îmi pot lumina și îmbunătăți ziua.

Geanta nu este doar un accesoriu estetic, ci oferă purtătorului (în special femeilor) încredere în sine și siguranță. De câte ori nu ne simțim mult mai încrezătoare doar pentru că ne-am aranjat sau accesorizat cu ceva special? Consider că această senzație ar trebui trăită în fiecare zi, motiv pentru care ar trebui să alegem geanta sau poșeta cu foarte multă grijă (și nu trebuie să ne limităm doar la asta, fiecare detaliu al ținutei noastre trebuie privit cu la fel de multă atenție).

Pentru a ne putea bucura de senzația de putere și împlinire pe care ne-o transmite poșeta, portofelul sau geanta este foarte important să ne asigurăm că este confecționată cu grijă și dintr-un material de calitate. Cusăturile, culoarea și textura pot atrage atenția prin eleganța și profesionalismul cu care a fost creat produsul, sau prin aspectul de ieftin, învechit sau fără grijă (mă refer la produsele de duzină, confecționate în grabă, fără atenție la detalii).

Toamna aceasta aleg să fiu insipirată, iar expresivitatea ținutei mele să fie în ton cu anotimpul. Dacă tot este sezonul meu favorit, zic că merită să îl fac special și să trăiesc povestea vieții mele la cel mai înalt nivel.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: