Petale de trandafir, fructe și miere. Melinis este deliciul pe care întreaga familie merită să îl savureze.

Îți e vreodată dor de natură? Ai vrea să simți gustul autentic al fructelor proaspete îmbinat cu dulceața aromată a mierii? Melinis este dulcele al cărei savoare ne poartă pe valea Nișcovului, afluentul râului Buzău.

Combinație de fructe cufundate în miere proaspătă, totul preparat lent, la o temperatură controlată (sub 35˚C), Melinis este desertul la care fiecare dintre noi visează datorită proprietăților pe care fructele și petalele și le păstrează, având un parfum intensificat și o savoare unică.

Ce este ?

Așa cum exprimă și numele, Melinis este o combinație dintre 🍯miere (de la cuvântul latinesc „mel”) și petale de trandafiri sau fructe crude, crescute și culese de pe Valea Nișcovului (de unde vine și prescurtarea „nis” folosită în denumirea produsului).

Datorită mierii care înlocuiește zaharul și a lipsei procesării și a rafinării industriale, Melinis transcede bariera deserturilor și devine un ingredient valoros pentru asocieri gastronomice complexe, cu efecte pozitive asupra organismului.

Culorile acestei delicatese sunt naturale, Melinis având o metodă unică de preparare, iar petalele de trandafir parcă aduc natura mai aproape, intensificând nuanțele mierii. Sau, așa cum este și sloganul celor de la Melinis, aceste borcănele te ajută să descoperi „Natura regăsită”.

Petalele de trandafir sunt culese manual de pe proprietatea Melinis, iar fructele și mierea sunt de asemenea, naturale. Pentru produsele Melinis este folosită mierea de salcâm, în care se cufundă fructe crude sau petale de trandafir pentru dulceață.

Mierea îmblânzește gustul fructelor precum cătină, dar nu îi acoperă aroma specifică, ci doar o înveșmântează cu o notă dulce, naturală. Melinis de cătină este preparat doar din miere de salcâm provenită din România și cătină crudă pastă. Este un mix aromat, un desert aspectuos și un adevărat medicament pentru organism. Această combinație delicioasă ajută la combaterea stresului și contribuie la un somn odihnitor.

Melinis de gutui îți surpinde papilele cu aroma naturală de miere și gutui, cu o notă vagă de lămâie.

Ceea ce mi-a fascinat simțurile este Melinisul de pere. Combinația aromei delicate a perelor cu dulceața mierii de salcâm este completată de gustul exotic de lime. Parcă ar fi desertul îngerilor, nu alta.

Oricare tip de Melinis (afine, cătină, gutui, pere, prune, trandafir, vișine, zmeură) este dovada magiei pe care o putem face folosind doar ce ne-a oferit natura. Acest produs este calea ușoară și sigură pentru a avea un desert, mic dejun sau preparat naturist pe bază de miere, doar din ingrediente naturale.

Aceste borcănele inspiră, alină, tratează și binedispun, prin aromele fine și culorile diafane pe care le capătă fructul îmbăiat în miere deliciosă. Doar când le privești ți se schimbă dispoziția. Când le șimți gustul…. IAAAMMM… începi să simți cum natura Nișcovului te învăluie și te însoțește întrega zi.

Melinis sunt produsele care nu trebuie să lipsească din „cămara” nimănui. Iar posibilitatea comandării online ne oferă prilejul de a avea combinația dintre fructe și miere oricând dorim, fără a ne face griji în privința depozitării și a preparării lor. Natura (regăsită) e doar la un click distanță.

Articol scris pentru Superblog 2020.

Banner SuperBlog 2020Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 11. Melinis – Un cuvânt nou pentru o experiență nouă

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: