„Trick or Treat” în jurul lumii

Știai că…

🍭 „Trick or treat” a fost nepracticat în preajma anilor 1940 din cauza raționalizării zahărului.

🍫 Dintre toate dulciurile primite de Halloween, ciocolata este preferata a peste 50% din copii.

🪞 O legendă de la sfârșitul anilor 1800 spunea că dacă o femeie privește în oglindă, la miezul nopții de Halloween, își poate vedea viitorul soț.

🥜 În Scoția, femeile aleg o serie de alune care să le reprezinte potențialii parteneri. Alunele erau aruncate în flăcări, iar cea care a ars în loc să izbucnească (pocnească) reprezintă viitorul soț al fetei.

👻 În Irlanda secolului al XVIII-lea, exista o tradiție de a ascunde în piureul de cartofi un inel cu diamant. Cine îl găsea putea fi sigur că își va descoperi iubirea.

👻 În Mexic, pe data de 2 noiembrie se sărbătorește „Ziua Morților” și se organizează o paradă de costume și măști.

Fotografie de Karolina Grabowska pe Pexels.com

🎃 În China se atârnă felinare în formă de animale (dragoni) în fața casei pentru a îndruma spirtele înapoi spre casele lor. Se lasă apă și mâncare în fața portretelor cu strămoșii trecuți în neființă.

👻 În Hong Kong, Halloween-ul este sărbătorit prin organizarea festivalului „Fantomelor Prietene”. Este lăsată hrană afară și aprinse focuri pentru a calma din furia fantomelor furioase.

👻 Copiii devin mai răutăcioși de Halloween (poate pentru că atunci când sunt costumați pot scoate la iveală laturi ascunse ale personalității lor) și sunt cel mai în pericol de a fi accidentați sau omorâți în această noapte.

😱 Teama de Halloween are un termen: samhainofobie, adică frica persistentă, anormală și nejustificată de Halloween.

🤡 Din anul 2014 în orașul Vendargues din Frața este interzis ca după 12 ani să te costumezi în clovn sau să te machiezi de Halloween. Interdicția a fost necesară ca urmare a numărului mare de adulți îmbrăcați în clovni ce terorizau orașul.

🕴️ În Alabama poți fi amendat sau arestat dacă te costumezi în preot de Halloween.

🕴️ Costumele sexy de Halloween au apărut în jurul anilor 1970, odată cu eliberarea exprimării sexualității și a apariției paradelor gay.

🌕 Luna plină este mereu asociată cu Halloween-ul, dar de fapt aceasta este destul de rară în această noapte. Anul acesta, vom avea lună plină de Halloween după 19 ani (ultimii ani cu lună plină de Halloween: 2001, 1974 și 1955).

Ședințe de spiritism pentru a comunica cu Houdini

Harry Houdini a fost un magician ungar care a impresionat lumea prin cascadoriile sale. A murit în noaptea de Halloween și din 1927 (anul morții) au fost făcute mai multe ședințe de spiritism pentru a lua legătura cu el. Asta s-a datorat promisiunii bărbatului că va comunica cu soția sa după moarte. Femeia a participat la aceste ședințe 10 ani înainte să renunțe. Totuși, ședințele au loc și astăzi, fără Bess (văduva lui Houdini).

Prea mari pentru „Trick or Treat”

În Illinois ești considerat prea bătrân pentru a face trucuri sau a fi tratat dacă ai împlinit 12 ani. După această vârstă vânătoarea de delicii poate aduce o amendă consistentă colindătorului.

Dulciuri otrăvitoare

Helen Pfeil s-a considerat prea în vârstă pentru a trata corespunzător copiii care anual îi vizitau casa de Halloween. În 1964 a decis să îi „trateze” cu dulciuri cu arsen, fapt ce i-a adus închisoarea.

Exceptând această situație, nu s-au mai înregistrat cazuri de otrăvire a copiilor cu dulciuri de Halloween. Nu de către străini! S-au înregistrat decese cauzate de dulciurile de Halloween provenite din familie. De exemplu, un copil a murit după ce a ingerat heroina unchiului său (ulterior a fost presărată pe bomboane pentru a scăpa de vină). Un caz tulburător este cel al bomboanelor cu cianură oferite propriilor copii pentru a încasa asigurarea de viață.Categorii:Lucruri și locuri, Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Originea și răspândirea obiceiurilor de Halloween – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: