#Iarnacuaromă O porție de „Sănătate din inima Daciei”, vă rog!

produse fares: plantusin

Toamna are iz de iarnă. Știți acel miros ce parcă prevestește ceva măreț? Când stai și savurezi un ceai în timp ce inspiri aerul rece, încărcat parcă cu misticismul unei perioade înălțătoare?

Am luat muntele cu mine

După weekendul petrecut în Maramureș de care vă povesteam acum două săptămâni, m-am ales cu o mică răceală. Puțin răgușită și cu o tuse care mă acompania ca o cutie zgomotoasă agățată de mine, mi-am petrecut serile gândindu-mă la copilărie, la cum stăteam cu bunica și mă lecuiam cu un ceai din plantele culese în timpul verii.

Mi-am amintit de pastilele magice ale bunicii, la care apela atunci când răceala rămânea și ea relaxată după ceaiul gustos. Aceste „boabe” și „licori” aveau puterile magice accentuate și pentru că nu se găseau atât de ușor ca în prezent (grație internetului acum le pot cumpăra stând pe canapea), bunica avându-le de la o prietenă de la Orăștie (acolo se produc produsele Fares).

Trăim o lume în care magia este înfăptuită la fiecare colț, sub diverse forme. Eu am ales să alung malițioasa afecțiune prin puterea naturii. Am făcut repede rost de porția mea de natură.

Siropul Plantusin Forte este o reteță complexă cu 18 plante și 6 uleiuri esențiale. Magia efectului (antitusiv) a acestei licori este confirmată și de experiența avută în momentul administrării. Te-ai gândit vreodată cum ar să poți mușca dintr-un munte? Să poți să îl iei ca pe o prăjiturică și să te înfrupți din prospeținea multitudinii de plante? Siropul Plantusin Forte îmi creează această senzație datorită aromei de pin, întărită de notele lemnoase și intense ale ingredientelor precum cimbru, ghimbir, piper, rădăcină de hrean.

Leac pentru minte și trup

Dacă tot am suferit asuprită de natura „dezlănțuită” , m-am relaxat și vindecat, bucurându-mă de această dată de natura „îmblânzită”.

Capsulele moi cu uleiuri esențiale sunt soluția pentru a putea folosi efectele benefice a cât mai multor plante (rețetele produselor Fares sunt complexe și conțin un număr mare de ingrediente; ne-ar fi dificil să consumăm o diversitate atât de mare într-o altă formă), într-o cantitate cât mai mare (compușii esențiali extrași sunt utilizați în formă concentrată) și în cel mai optim mod pentru a ne ajuta organismul. Învelișul pe bază de gelatină din pește unește 8 uleiuri esențiale cu efecte benefice asupra corpului nostru sensibil, neadaptat sau luat prin surpindere.

Produsele Fares au în spate o adevărată istorie, autenticitatea producătorului și cea a produselor fiind de-a dreptul frapantă. Efectul creat asupra descoperitorului acestei vechi existențe (din 1929 în cea mai recentă formă) este dublat de efectul informativ al prospectului care însoțește produsele (Catalogul „Despre plante și alte lucruri interesante” poate fi citit online, ajutându-ne să înțelegem mai bine puterea tămăduitoare a naturii). Mi se pare de-a dreptul captivant să citesc aceste mici lecții de botanică, pe alocuri chiar de medicină sau istorie, prin care aflu „ce”, „de unde” și „de ce” are anumite efecte asupra organismului meu. Câteva din poveștile naturii vi le voi împărtăși mai jos (sigur vă vor stârni curiozitatea).

Frânturi din poveștile naturii

Dafinul este una dintre plantele al cărui ulei esențial este conținut de capsulele aurii. A fost o experiență plăcută ca în timp ce îi ofer corpului meu un tratament să pot primi povestea unui condiment pe care îl utilizez des, dar despre care nu știam nimic. Dafinul crește în țările din jurul Mării Mediterane, este una dintre cele mai vechi plante cunoscute și este de mai bine de 3000 de ani un simbol al înțelepciunii și gloriei.

Bradul ar avea menirea să ajungă în casele oamenilor și să fie frumos împodobit pentru celebrarea Nașterii Domnului Iisus Hristos, fiind binecuvântat astfel de către Dumnezeu. Conform unei legende, pe când Dumnezeu lua chip de om și cobora printre muritori, a fost prins de o ploaie și niciun copac nu a vrut să îl primească sub crengile ocrotitoare, cu excepția bradului. În scopuri terapeutice sunt folosiți mugurii de brad, culeși primăvara de pe vârful crenguțelor de brad. Acum înțelegeți de ce simt magia Crăciunului de pe acum?

Cimbrișorul era considerat în Evul Mediu o iarbă a războinicului, dătătoare de curaj și vitejie în luptă. Cavalerii și cruciații își împodobeau scuturile cu cimbrișor, iar domnițele le dăruiau la plecarea în luptă eșarfe pe care brodaseră o crenguță de cimbrișor înconjurată de albine.

Iarba mare și-a primit denumirea de lacrimile Elenei pentru că se crede că s-a născut din lacrimile Elenei din Troia, care plângea după iubitul ei, Paris. A fost pentru prima dată folosită în scop medicinal de Hipocrate.

În Evul Mediu, „Poțiunea Sfântului Pavel” (Potio Sancti Pauli) era un vin, obținut din iarba mare, administrat ca remediu universal pentru afecțiuni ale capului, stomacului și plămânilor, inclusiv împotriva ciumei.

Scorțișoara este un alt condiment pe care îl utilizăm constant și care are efecte benefice importante asupra organismului. Arborele de scorțisoară era considerat în China antică ca fiind pomul vieții, oricine gusta din fructele sale primea darul nemuririi și a fericirii eterne.

Focul prin care pasărea Phoenix moare și renaște ar fi întreținut de lemnul de scorțișoară.

Andrei Frago a transformat înțelepciunea populară în știință fondând „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale”, astăzi numită Fares; cu răsunet internațional încă din perioada interbelică, Fares se bazează pe o tradiție pe care o putem identifica încă din anul 1697, când s-a deschis prima farmacie de la Orăștie, numită „Leul de Aur”.

Cu efecte terapeutice la nivel fizic, produsele Plantusin pe care le-am folosit sezonul ăsta m-au vindecat și psihic. M-au readus în momentele copilărie, aroma siropului și a comprimatelor de supt pentru gât făcându-mă să retrăiesc senzația de siguranță și ocrotire pe care o simt în brațele familiei sau în inima naturii.

Mi-a plăcut atât de mult retrăirea acestor momente, încât îmi acord mai des răgazul necesar contemplării asupra magiei vieții. Fiecare detaliu are o poveste, iar poveștile (detaliile) cu care ne înconjurăm în viața noastră ne impactează traiul, starea și sănătatea.

O porție de „Sănătate din inima Daciei”, vă rog!

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Banner SuperBlog 2020Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Proba 15. Gusturi creative de la Fares
  2. Fares parcă a știut că încă am bradul făcut – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: