A năpârlit bradul cu două fețe

Mulți dintre noi ne-am petrecut anii copilăriei la bunici și avem amintirea acelui miros emanat de focul din sobă îmbinat cu mireasma portocalelor și izul proaspăt oferit de acel brad de Crăciun mult așteptat.

În inimile orașelor Crăciunul ajunge mai repede decât în vremea copilăriei. În pitorescul satului, luminile de Crăciun se aprindeau pe rând în liniștea serii de Ajun. Mult râvnitele jocuri de lumini din zilele noastre nu erau programate în centre aglomerate și cu muzică răsunătoare, ci erau pornite discret, brad cu brad, fereastră cu fereastră. Magia Moșului începea să învăluie lumea din acel moment…

A năpârlit bradul cu două fețe

Simbol folosit de mii de ani, bradul de Crăciun trebuia să fie cât mai bogat pentru a transmite abundență, vitalitate și armonie. Cel puțin așa înțelegeam eu că stau lucrurile. Ceea ce mi s-a părut de-a lungul timpului nedrept era că oricâți brazi de Crăciun aș fi avut în casă, rezistau mult prea puțin. Plăcerea mirosului emanat de acest simbol al vieții chiar și pe timp de iarnă se disipa zilnic tot mai mult, iar confortul și senzația de vitalitate cădeau odată cu fiecare ac al mărețului pom.

Îmi amintesc că împodobitul bradului era un spectacol comico-tragic atunci când trebuia decis spațiul în care va trona. Uneori, forma nesimetrică a bradului ne punea în încurcătură. Unde să îl așezăm cu fața și cum să îi ascundem spațiile goale din spate?

Gândindu-mă acum, învăluită în atmosfera ochioaselor decorațiuni de Crăciun și uluită de perfecțiunea brazilor artificiali, acele momente devin speciale tocmai prin imperfecțiunile avute, estompate și nivelate de timp, placate cu nostalgia copilăriei; realitatea însă este că abia de acum e-sărbătoare.

De ce e-sărbătoare?

E-sărbătoare este magazinul care comercializează brazi premium, oferind calitatea solicitată de cele mai exclusiviste locuri și gusturi. Produsele e-sărbătoare nu se găsesc în alte magazine (fizice sau de tip marketplace), magia fiind livrată direct de către magazinul preferat al lui Moș Crăciun. Pentru cei din București brazii oferiți de e-sărbătoare pot fi achiziționați din showroom pentru a intra mai repede în contact cu atmosfera de sărbători.

Esărbătoare în fiecare zi

Viața ne maturizează și ne oferă noi perspective. Culegerea acelor de sub brad pentru a elimina natura moartă și a-i reda senzația de vitalitate, mi-a oferit timpul necesar realizării gestului nostru distructiv la adresa naturii. Tăiem un copac pentru a-l aduce în căminul nostru călduros și a aștepta să se ofilească, savurându-i letargia. Despre asta este Crăciunul?

Cu brazii artificiali premium comercializați de către e-sărbătoare.ro aceste momente nostalgice nu umbresc căldura și bucuria sărbătorilor. Calitatea materialelor și atenția la detalii dau un aspect natural bradului artificial, încât este greu să îți dai seama de diferență.

Totuși, nu se aplică această cofundare cu natura atunci când brazii artificiali au alte culori decât cele în care sunt găsiți în natură, dar avantajul diversității este prețios pentru a da un aer de sărbătoare oricărui tip de spațiu (birouri, recepții, săli pentru petreceri).

Un brăduț artificial este mai longeviv (nu năpârlește) și are o formă perfectă (nu este cu două fețe), fiind în același timp o achiziție înțeleaptă din punct de vedere financiar și ecologic. Multitudinea de modele disponibile îți oferă variante suplimentare, imposibil de obținut în mod natural (de exemplu poți avea un brăduț nins) și cu un aspect totodată real.

Intențiile bune atrag lucruri bune

Alegând un brad artificial eviți cauzarea unei noi „crime” împotriva naturii, fiind răsplătit prin confort, economie și magie. Alegând un brad calitativ (cum sunt cei oferiți de e-sărbătoare) nu trebuie să fie tăiat anual un brad doar pentru decorul propriu și nu trebuie să cumperi pentru fiecare Crăciun un alt brad costisitor. Economia rezultată din calitate este observată atunci când achiziționezi un brăduț artificial pentru că se degradează mult mai greu. Cred că am trecut cu toții prin momentul în care atunci când am refolosit bradul artificial achiziționat la un preț foarte redus, am observat starea deplorabilă în care se afla datorită slabei rezistențe a materialului din care este confecționat în timp. Un brad artificial ieftin, produs din materiale de slabă calitate oferă un aspect la fel de fals și ieftin pomului de Crăciun.

Pe lângă economie și calitate, achiziționarea unui brad de Crăciun longeviv economisește anual timpul căutării și achiziționării. Avem oportunitatea de a face alegeri, iar înțelepciunea ne poate ghida astfel încât să putem simți că e-sărbătoare în fiecare zi.

Articol scris pentru SuperBlog 2020:

Banner SuperBlog 2020Categorii:Gânduri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 19. E-Sarbatoare… E Crăciun… E Poveste!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: