Cum alegi produsele pentru copilul tău? BeKid ca să știi ce i se potrivește!

Copiii sunt cea mai mare bucurie și responsabilitate a vieții noastre. Încă din perioada sarcinii, aceștia ne schimbă perspectivele și prioritățile, ajungând să ne acapareze atenția, timpul și resursele. Dar cum am putea să le oferim lucrurile de care au nevoie pentru o dezvoltare optimă? Cine ne pregătește pentru momentul magic în care devenim părinți?

Mulți privim cu teamă acel moment, fiind încercați de întrebări mistuitoare („Voi face față?”, „Îi voi oferi ceea ce este mai bun și potrivit pentru a avea un viitor fără griji?”, „Voi reuși să fac din prichindelul meu un om de ispravă?”) și fiind împovărați, fără voie, de grijile și problemele întâmpinate de părinții mai experimentați.

Printre primele griji legate de venirea pe lume a micuțului este cea legată de trusoul necesar perioadei petrecute în maternitate.

Ce produse îmi sunt necesare la maternitate?

Dintre obiectele pe care le luăm cu noi atunci când vine momentul sosirii prichindelului pe lume nu trebuie să lipsească păturelele, body-urile, papuceii, mănușelele (pentru a-l proteja de zgârieturile pe care și le-ar putea face singur) și scutecele. Este indicat să achiziționăm și niște lapte praf, pentru situația nefericită în care nu am putea să ne alăptăm nou-născutul la sân.

Hainele pentru bebeluși de la BeKid sunt o soluție rapidă și eficientă pentru a ne pregăti de cel mai important moment al vieții noastre. Prima impresie este foarte importantă în cazul nașterii unui copil; nou sosit în această lume, bebelușul are nevoie de confort și siguranță. Pentru liniștea psihică a acestuia este de ajuns vocea noastră, a mamelor și a taților, care au citit, cântat și povestit cu pruncul încă din burtă, legătura emoțională fiind astfel creată și sedimentată cu mult înainte de a ne cunoaște fizic.

Ce trebuie să avem în vedere când alegem haine pentru bebelușul nostru?

Obiectele vestimentare trebuie să fie mereu la cele mai înalte standarde ale calității pentru a nu le afecta pielea și pentru a le oferi senzația de confort și încredere atât de necesară în fiecare moment al vieții. Cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai fragili, motiv pentru care trebuie să ținem cont de câteva sfaturi înainte să achiziționăm haine pentru prichindeii noștri.

Materialele din care sunt confecționate obiectele vestimentare trebuie să fie luate în calcul atunci când ne decidem să cumpăram ceva pentru copilul nostru (indiferent de vârsta acestuia).

Este recomandat ca hainele bebelușului să fie confecționate din fibre naturale, evitând cu orice preț materialele sintetice. Fiind exigenți atunci când alegem materialele produselor vestimentare pe care vrem să le achiziționăm, evităm ca pielea sensibilă a bebelușului să se irite sau să sufere de alte afecțiuni. La fel de important este ca obiectul vestimentar să nu conțină franjuri, nasturi, paiete sau alte decorațiuni care pot vătăma copilul (piesele decorative mici pot fi înghițite, franjurii sau sireturile pot cauza sufocarea celui mic).

Atunci când alegem haine (în special pentru bebeluși) trebuie să ținem cont de activitățile pe care aceștia le desfășoară. Bebelușii petrec cea mai mare parte a timpului dormind, deci vestimentația ar trebui să le ofere confort și libertate de mișcare.

Mărimea hainelor este un alt factor important pentru starea de bine a copilului. Atunci când cumpărăm hainuțe pentru piticii noștri, trebuie să ne asigurăm că nu îi sunt mici sau prea strâmte.

Această prevenție îi oferă micuțului libertatea de mișcare. De asemenea, trebuie luată în calcul viteza de creștere a bebelușilor și copiilor mici, aspect care ne-ar putea face să cumpărăm o mărime mai mare decât cea necesară. Atenție! Doar o mărime mai mare este indicată! 🙂

Anotimpul pentru care sunt cumpărate hăinuțele joacă un rol important în procesul de selecție. Chiar dacă este vară, atunci când sosirea bebelușului este programată iarna trebuie să cumpărăm produse adaptate sezonului rece. Bineînțeles, este valabil și invers.

Cum aleg pătuțul potrivit pentru copilul meu?

Odihna bebelușului, ca și cea a părinților este foarte importantă. Conservarea energiei, menținerea relației dintre părinți (rezervarea de timp petrecut în doi), dar și învățarea copilului cu propriul spațiu sunt câteva dintre argumentele pentru care tot mai mulți părinți achiziționează un pătuț pe care bebelușul să-l folosească de când ajunge acasă. Este indicat ca în această situație să existe și un sistem de supraveghere a copilului, pentru a-i putea fi alături ori de câte ori are nevoie.

Atunci când alegem pătuțul este necesar să știm că acesta va fi folosit 3-4 ani de către prichindel și trebuie să îi ofere confort, siguranță și pe cât posibil, distracție.

Trebuie să avem în vedere în primul rând spațiul. Ne dorim un pătuț pliabil sau nu? Avantajele unui pătuț pliabil constau în posibilitatea mutării lui (o lună în vacanță la bunici, nicio problemă, luăm pătuțul pliabil cu noi) și în ușoara depozitare.

Cele mai utilizate pătuțuri pentru copii sunt cele din lemn și cele pliabile (sunt confecționate din metal și materiale textile).

Atunci când alegem pătuțul este recomandat să ne asigurăm că are colțurile rotunjite și marginile netede. Calitatea și rezistența materialelor este de asemenea foarte importantă (spre exemplu, vopseaua ar putea dăuna copilului tău dacă nu este omologată și fără plumb, iar lacul trebuie să fie ecologic sau pe bază de apă, pentru a evita neplăcerile pe care le-ar putea cauza), iar stabilitatea părților componente elimină riscul de accidentare.

Trebuie să ne asigurăm că salteaua pătuțului este de aceeași mărime cu rama patului, iar dacă dorim confort pe termen lung putem alege pătuțuri care permit reglarea pe înălțime a saltelei (cele mai bune sunt pătuțurile pe 3 nivele).

Ai ales un pătuț cu gratii? Atunci trebuie să te asiguri că distanța dintre acestea trebuie să fie de maxim 4,5-5cm pentru a evita accidentarea sau blocarea micuțului între acestea.

Pentru un plus de confort putem alege accesorii pentru pătuț: organizator, jucării, baldachin, plasă anti-țânțari sau pilote și perne. Trebuie și în acest caz să ținem cont de materiale, utilitate și lipsa pericolelor.

Cum îmi adaptez mașina nevoilor celui mai tânăr pasager?

Când avem un copil este necesar să ne asigurăm că este în siguranță atunci când plecăm în vizite, în vacanțe sau la cumpărături. Pentru a ne liniști și această temere, putem alege un scaun auto care să întrunească criteriile necesare menținerii siguranței. De unde știm dacă este adaptat scaunul auto nevoilor noastre? Citind sticker-ul lipit pe acesta:

Există trei tipuri de scaune auto pentru copii dintre care putem alege:

  • scaun cu spatele la direcția de mers
  • scaun cu fața la direcția de mers
  • scaun înălțător

Atunci când alegem una dintre aceste categorii este important să ținem cont de categoria de vârstă căreia îi este destinat fiecare tip, precum și de înălțimea și greutatea copilului.

Sistemul de prindere al scaunului auto pentru copii poate fi clasic sau Isofix. Siguranța este oferită de ambele sisteme, dar cel isofix necesită compatibilitate cu tipul de mașină deținut (diferența între cele două constă în modalitatea de prindere a scaunului de banchetă).

Îmi plac scaunele auto pentru copii de la Disney, probabil pentru că în sufletul meu încă am rămas un copil. Până voi avea propriul prichindel pe care să îl plimb prin lume în propriul lui tron auto, mă voi bucura de plăcerea de a dărui jucării copiilor din preajma mea, cele educative fiind preferatele mele (cărți, puzzle-uri, lego, instrumente muzicale, ș.a).

Achiziționează-i copilului tău orice jucărie muzicală de pe Bekid ori jucărie de exterior și construiți împreună clipe de neuitat, indiferent de vârstă și timpuri!

Pentru a fi un părinte de succes, nu uita: și totul va fi bine!

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Banner SuperBlog 2020Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: