Scrisoare către Moș Crăciun

Dragă Moș Crăciun,

Prima zi din luna decembrie îmi stârnește viforul de intenții bune din sufletul meu. Transformarea naturii, înghețarea timpului și senzația de dilatare a acestuia îmi oferă răgazul necesar pentru meditare, introspecție și visare. Visez la o lume mai bună, o lume în care strălucirea răzbate din interior, nu doar din lucrurile exterioare. Pentru a aduce un strop de lumină în jurul meu am nevoie de ajutorul tău, dragă Moșule. Am să apelez la magia ta pentru a dărui bucurie celor dragi.

Lista mea de dorințe:

Poți dărui doar din ceea ce ai

Să îți dorești să dăruiești este un sentiment provenit din înțelepciunea sufletească a fiecăruia. Atunci când te simți împlinit, complet și împăcat ajungi la o maturitate sufletească care te face să empatizezi mai ușor. Pentru mine această senzație vine după o lectură de calitate. Motiv pentru care, te rog să îmi aduci această carte din seria Furia Roșie: „Furia Dezlănțuită”.

Sursă foto: editura Paladin

Adăpostul oferit de căminul călduros, luminile jucăușe care împodobesc bradul, mirosul clementinelor și aroma ciocolatei calde ar fi completate de o lectură îndelung așteptată.

Sunt sigură că deja știi că iubesc cărțile, pentru că tu îmi asculți dorințele an de an. Încă din copilărie, acestea au adus la fel de multă magie în viața mea ca și venirea ta. Constant, actual, atent și darnic.

Cărțile sunt lumi în miniatură, codate și transmise către cei dispuși să le decodeze și să le afle misterele. Fiecare volum, indiferent de genul din care face parte, este o ușă către alte lumi, o mașinărie prin care putem călători în timp. Până la urmă, cu puțină magie am putea să empatizăm atât de mult cu personajele și să experimentăm alături de ele acțiunea cărții, încât să ne simțim de parcă am făcut cu adevărat parte din poveste.

Așa cum vă povesteam în recenziile acestei serii scrise de Pierce Brown, am trăit alături de Darrow decepții și victorii, fiind alături de bărbat în lupta cu lumea asupritoare din care face parte. Am înțeles că oricât am încerca să schimbăm lumea, mereu varianta în care se va transforma va necesita cel puțin la fel de multă grijă, implicare și strategie.

Atunci când experimentezi diverse scenarii ajungi să fii mai recunoscător, să înțelegi importanța lucrurilor din viața ta și să prețuiești ceea ce ești și ceea ce ai. Ajungi să te împaci cu realitatea, pentru că orice alt scenariu ai alege, nu ai mai fi tu; tu ești ceea ce ești datorită experiențelor acumulate (indiferent de sursa și forma acestora).

Pentru că îmi place să port mereu cu mine o carte (de multe ori folosesc timpul de așteptare pentru citit) aș avea nevoie și de un rucsac damă, spațios și elegant.

Bucurii pentru cei dragi:

Spune-mi ce dăruiești ca să îți spun cine ești

Indiferent de darul pe care îl alegem și de persoana căreia îi este dedicat, cadourile au o singură regulă: să fie dăruite din suflet. Când nu respectăm această unică solicitare, darul nostru nu are același efect. Un cadou cumpărat din obligație sau în grabă se va „da de gol”, într-un fel sau altul; fie că este vorba de mustrarea pe care singur ți-o aduci sau de nemulțumirea pe care intuiești că o simte destinatarul darului tău.

Această regulă implică cercetare și inspirație, deci un anumit timp oferit activității. Pentru că doar tu poți face dimineața de Crăciun magică, am să te rog și în acest an să îți faci simțită prezența în casele celor dragi, cu daruri pe care le vor prețui întreg anul. Pentru surorile mele mai mici, am rugămintea să aduci pijamale călduroase și confortabile, de preferat alese de pe Answear.ro, din categoria cu lenjerie pentru damă. Îmi place să le urmăresc zâmbetele și luminițele jucăușe din priviri atunci când așteaptă cuminți ca magia să se întâmple. Iar pentru a face față cu brio stresului cauzat de așteptarea darurilor, îmi doresc să poată avea un somn liniștitor, iar calitatea pijamalei relaxează și protejează pielea, oferind o senzație de răsfăț.

Pe lângă darurile personalizate, unele articole vestimentare sunt mereu binevenite. Spre exemplu, un ceas bărbătesc este mereu cadoul potrivit pentru verișorul colecționar de ceasuri. Acestuia îi voi oferi și cartea „Omul care a cucerit timpul” pentru a echilibra balanța și a oferi mai mult din mine, simbolic și orientativ.

Mai multă iubire, mai multă stare de bine

Sărbătorile sunt despre familie, grijă și dragoste. Așa că te rog să nu uiți să aduci încălțări călduroase pentru toată familia. Bărbaților niște bocanci care să le ofere protecție împotriva zăpezii și a frigului, iar femeilor cizme pentru damă care să le ofere eleganță și confort. Am să adaug listei mele și căciuli, fulare, șosete și mănuși, chiar dacă anual ai ținut minte și ne-ai oferit tuturor cele mai călduroase accesorii.

Partenerul de viață, cel mai frumos dar de Crăciun

Îți amintești, Moșule, de cel mai frumos dar pe care mi l-ai făcut acum 8 ani? Nu cred că ai uitat, cum din magica ta tolbă mi-ai trimis darul iubirii necondiționate, al înțelegerii și al traiului în doi. Recunoștința acestui dar neprețuit îi oferă acestei luni o doză în plus de magie și bucurie. Și pentru că tu ai jucat rolul lui Cupidon, am să îndrăznesc să îți cer o rochie specială pentru a mă bucura din nou de aniversarea momentului în care imposibilul s-a creat și iubirea și-a făcut loc în suflet. În fiecare an îmi privesc colecția de rochii pentru damă și îmi amintesc fiecare eveniment la care am participat cu fiecare în parte. Anul acesta îmi doresc o rochie casual, dar care să exprime și să completeze momentul special petrecut în doi.

Aș avea multe de cerut, dar știu că orice dorință trebuie să aibă o limită și că ești ocupat cu visele și solicitările tuturor oamenilor, iar tu știi ce îmi doresc chiar și atunci când nu reușesc să exprim sau să detaliez.

P.S: Îți voi recompensa ajutorul și dărnicia și în acest an cu julfa pregătită cu drag, așteptându-te lângă brad. Știu că ești sătul de biscuiți cu lapte, așa că rămân la tradiționala prăjitură de Crăciun.

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Banner SuperBlog 2020Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: