Ugly Love (recenzie)

Despre fața urâtă a iubirii

Presupun că, dacă un om a cunoscut cea mai urâtă față a iubirii, e posibil să nu mai vrea s-o trăiască a doua oară.

Autor: Colleen Hoover

Număr pagini: 352

An apariție: 2016

Editura: Epica

Traducere: Cristina Buzoianu

Titlu original: Ugly Love, 2014

Colleen Hoover s-a născut în decembrie 1979, în Texas. A publicat primul roman în anul 2012 („Slammed”), „Point of Retreat”(2012) fiind continuarea acestuia. „This Girl”(2013), „A Father’s Kiss”, „Fără speranță”(„Hopeless”,2012), „Speranța pierdută”(2013), „Maybe Someday”„Ugly love”(2014), „Confess”(2015), „Totul se termină cu noi”(2016), „Fără merite”(2017) , Verity (2018) sunt o parte dintre titlurile care i-au adus celebritatea și numeroase premii autoarei.

N-am ştiut niciodată că o inimă poate susține greutatea întregii lumi.

Încă de la primele pagini autoarea reușește să creeze o atmosferă care să stârnească fascinația cititorului. Tate, personajul principal, se mută în casa fratelui său mai mare și are un prim contact cu noul său vecin, Miles. Clădirea de apartamente în care s-a mutat tânara (provizoriu) are personaje interesante și importante pentru poveste, nimic nefiind fără însemnătate. Profunzimea cu care au fost construite personajele îți cucerește sufletul, știind că orice urmează va fi de o magnitudine sublimă. Mergând pe frânturi de suflet, lectura este de o frumusețe unică, deznodământul oferindu-ne o lecție de viață utilă, transmisă printr-o scriitură expresivă; muzicalitatea și armonia scriiturii te țin captiv în poveste, indiferent că este firul narativ prezent (Tate-Miles) sau trecut (Miles-Rachel).

Nu-mi pune întrebări despre trecut, îmi spune ferm. Și nu te aștepta la un viitor.

Cartea conține multe scene intime, ceea ce ar încadra-o cu succes în categoria romanelor erotice, dar dincolo de prezența acestor scene fierbinți, „Ugly Love” este despre mult mai mult decât sex. „Ugly Love” este despre suferința din iubire și repararea cu iubire. Este despre renașterea și vindecare. Despre suflete rănite și dureri nealinate. Despre împăcarea conștiinței și depășirea momentelor care ne țin captivi în trecut.

Îi prind fața, mă apucă de brațe și vinovăția noastră se ciocnește atunci când buzele ni se întâlnesc. Ne mințim, unul pe altul, despre adevăr.
Ne spunem că avem totul sub control… când, de fapt nu putem controla nimic.

Despre fața urâtă a iubirii

„Ugly Love” evidențiază două relații, din cadre temporale diferite, cu personajul comun – Miles -, Rachel fiind trecutul dureros, trecut sub tăcere față de Tate – prezentul, fără trecut sau viitor. Doar sex.

Pactul făcut de către cei doi, Miles și Tate, este privit „la microscop” pe toată evoluția sa, încălcarea termenilor de bază fiind tocmai ce îl justifică și clarifică, atât pentru ei, cât mai ales, pentru cititori.

Dragostea fără înțelepciune și etapele dezvoltării ei până la maturitate

Crezând că au pus scut sufletului, cei doi tineri se avântă într-o expediție lăuntrică, care îi pune față în față cu fantasmele trecutului. Puterea de a-ți recunoaște vulnerabilitățile și de a accepta ca altcineva să mai pătrundă pe poarta sufletului este uneori greu de găsit.

Aşa e când faci o pasiune pentru cineva. Nu e nicăieri, iar apoi, dintr-odată, e peste tot, chiar dacă nu vrei să fie.

Suspansul este mereu prezent în rândurile delicate și sensibile ale autoarei. Gingășia subiectului este condimentată cu momentele pătimașe dintre participanții înțelegerii bizare (Tate și Miles), iar zbuciumul de a păstra relația la un nivel superficial (doar sex, fără implicații emoționale) ne evidențiază substratul pe care fiecare dintre noi îl avem atunci când luam anumite decizii. Aici, iubirea este subiectul pus sub lupă și analizat.

Cum pot doi îndrăgostiți să își limiteze fericirea? Cum pot traumele din trecut să îți schimbe prezentul și să îți șteargă viziunile optimiste ale viitorului? Cum dragostea necondiționată apare atunci când înțelepciunea își face simțită prezența aducând liniște trecutului, puteți afla citind această carte a lui Colleen Hoover.

Simt dragostea. Toate părţile ei urâte. O am în toţi porii. În vene. În amintiri. În viitor.



Categorii:Colleen Hoover

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Verity (recenzie) – Bookmymind
  2. Dintotdeauna tu (recenzie) – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: