2021:Ce-ți doresc eu ție, dulce bucătărie (partea l) Tehnologia Toshiba – cel mai bun prieten al gustului

Așa cum am mai povestit, anul 2021 a început cu dorințe și sentimente care mai de care mai înalte. Printre cele mai importante rezoluții ale acestui an se numără dorința unei case spațioase (atât ca interior, cât și ca exterior). Lucratul de acasă, de aproape un an, devine împovărător, chiar dacă sunt printre puținii norocoși care au ca extensie a apartamentului o mini-grădină în care îmi pot cultiva fructe și legume.

Închiși în spațiul mic al unui apartament, bacteriile și virusurile sunt inamici fără de repaus, urmăritori și atacanți constanți ai noștri. Căutând cele mai bune soluții pentru a-mi ușura misiunea de protector al casei, am conchis că am nevoie de tehnologia celor de la Toshiba.

Ce-ți doresc eu ție, dulce bucătărie…

Pentru un sistem imunitar cât mai puternic este important consumul de fructe și legume proaspete. Dar, oricât de des și bine aș curăța frigiderul, bătrânețea și avansul tehnologic îl fac să pară desuet în comparație cu ultimele tehnologii. Să nu mai vorbim de tehnologia japoneză! După îndelungi cercetări am descoperit că cea mai potrivită tehnologie pentru nevoile mele este cea de la Toshiba. Experiența pe care o au îi certifică fără urme de îndoială.

Corporația Toshiba este oficial pe piață din anul 1978 (de fapt, a fost fondată în anul 1939 sub numele de Tokyo Shibaura Denki KK, ca urmare a fuziunii dintre Shibaura Seisaku-sho (fondată în 1875) și Tokyo Denki (fondată în 1890) și, a fost considerată un simbol al priceperii tehnologice a Japoniei), istoria sa fiind garanție a experienței și a evoluției tehnologice. Printre cele mai celebre invenții se numără: primele mașini de spălat electrice și primele aspiratoare din Japonia, primul video telefon color și primul laptop. În 1955, Toshiba a inventat primul dispozitiv electric pentru orez din Japonia (aproximativ 95% dintre japonezi folosind un astfel de dispozitiv pentru a prepara orezul), iar în 1978 a reușit să dezvolte tehnologia pentru a oferi clienților japonezi gustul gătitului KAMADO (se consideră a fi metoda ideală pentru a găti orez pufos și delicios, cu cea mai bună aromă).

Chiar dacă în România nu suntem atât de dedicați gătirii orezului, Toshiba ne oferă produse care să ne ușureze munca și să ne păstreze sănătatea. Pe lângă beneficiile evidente (prospețime, igienizare) tehnologia japoneză ne oferă și un design futuristic și inedit.

Aparatele frigorifice Toshiba

Despre frigiderele Toshiba am mai povestit pe blog cu o altă ocazie. Tehnologiile, designul și funcționalitățile acestor aparate frigorifice îmi dau senzația unei călătorii în timp: tehnologia viitorului poate fi prezentă în bucătăria mea. Gama de produse este variată și se pliază pe nevoile fiecăruia, eu fiind cucerită de modelul GR-RF646WE-PMS, primul frigider din Japonia cu 3 sisteme independente de răcire, 26 de spații de organizare și capacitate reglabilă în funcție de nevoi, datorită funcționalității Convert Zone (poți transforma compartimentul cu temperatură ajustabilă din frigider în congelator, și invers, printr-o simplă apăsare a unui buton).

Atât de multe compartimente oferă o bună păstrare și organizare (e un fel de bibliotecă alimentară 🙂 ), tehnologiile anti-bacteriene (Plasma Pure în cazul acestui model) oferind siguranța prospețimii și neutralizării bacteriilor și mirosurilor neplăcute.

Când voi avea casa spațioasă la care am început să visez frenetic, îmi voi răsfăța bucătăria și cu un aparat frigorific model GR-RT820PGJ(XK). Designul acestui model mi se pare desprins din filmele SF: ușă de sticlă, panou tactil, Multi-purpose, Utility Box, modul Eco și Congelare rapidă. Cu un astfel de frigider, nu doar că îmi păstrez alimentele în siguranță, dar bucătăria mea va fi modernă și elegantă.

Tehnologia viitorului pentru îmbunătățirea prezentului

Lipsa de timp ne obligă să facem totul în grabă, dar când este vorba de alimentația noastră nu ar trebui să facem compromisuri. Am descoperit că bătrânul meu cuptor cu microunde este total depășit. Pe lângă mormăielile care acoperă orice alt sunet din casă, funcțiile sale sunt primitive față de cele oferite de cuptoarele cu microunde de la Toshiba.

Cuptorul cu microunde magic

Dorind să văd ce cuptoare cu microunde sunt pe piață (știind că pot decongela și încălzi mâncarea), am ajuns la modelul MW2-AC25T (WH) de la Toshiba. Design modern, panou de control (supus la peste 1650 de ore de testare), iluminare LED (față de lămpile tradiționale are emisii de carbon mult mai mici, fiind eficientă din punct de vedere al energiei, mai durabilă și mai luminoasă; durata de viață a lămpilor alese de Toshiba pentru cuptorul cu microunde este de cel puțin 2500 ore), balamale puternice (funcționează perfect pentru cel puțin 100000 de închideri și deschideri a ușii) și piciorușe antiderapante (îmbunătățesc stabilitatea cuptorului cu microunde), perete impermeabil (găurile de ventilație de pe carcasă sunt proiectate în stilul streșinilor clădirilor antice japoneze, prevenind un scurtcircuit cauzat de un lichid vărsat accidental datorită rezistenței la apă) Hmmm… până aici am zis că e grozav. Când am început să citesc despre programele și funcțiile încorporate, ei bine… M-AM ÎNDRĂGOSTIT!

Acest model reprezintă un aparat revoluționar pentru bucătăria mea și pentru stilul de viață. Gătirea în mai multe etape deja mă impresionase. Cu o singură setare aș putea decongela și încălzi mâncarea. Dar asta nu e tot! Cuptorul cu microunde de vis are funcție grill 😮 și, în plus, 10 meniuri automate!

Cu funcția de gătire în mai multe etape, acest cuptor cu microunde oferă posibilitatea de a seta timpul de decongelare ca fiind prima etapă, cea de-a doua fiind aleasă în funcție de necesități: microunde/grill/combi/convecție.

Funcția grill îmi va oferi posibilitatea preparării frigăruilor, fără a umple cuptorul de grăsime și mizerie greu de curățat. Să nu mai vorbim de fum! Cuptorul cu microunde de la Toshiba poate fi curățat doar cu o cârpă umedă datorită suprafeței cu caracteristici hidrofobe și de auto-curățare, iar mirosul de fum nu ar mai reprezenta o problemă.

Cele 10 meniuri automate ale cuptorului cu microunde care îmi face inima să tresalte când mi-l imaginez în bucătăria mea sunt foarte ușor de folosit; acestea sunt tipărite în partea de sus a cuptorului cu microunde și pot fi utilizate prin simpla selectare și apăsare a butonului Start. Cele 10 posibilități sunt: reîncălzire, cartofi, carne, legume, pește, paste, supă, tort, pizza sau pui.

Pentru a vedea cum funcționează cuptorul cu microunde de la Toshiba dotat cu funcție de gătire, puteți urmări următorul video:

Complexitatea rețetei gătite cu ajutorul cuptorului cu microunde de la Toshiba, precum și rezultatul m-au convins. Neapărat trebuie să am acest aparat la mine acasă.

Cuptoarele cu microunde cu funcții de gătire (modelul menționat de mine nu este singurul) pot face tot ce face vechiul cuptor cu microunde, plus multe alte lucruri. Mai jos este un al video care ne arată modul de funcționare al acestui aparat, iar ușurința utilizării și eleganța cuptorului cu microunde este imposibil de trecut cu vederea.

Pentru că nu sunt o persoană greu de mulțumit, lista mea de dorințe este mult mai mare. Voi reveni cu mai multe detalii într-un articol separat pentru că Toshiba este ținta mea și în ce privește mașinile de spălat (haine și vase). Până atunci, am să visez la produsele de care v-am vorbit și, vă asigur că nu doar acestea te fac să te îndrăgostești la prima vedere dacă vizitezi site-ul Toshiba.

🙏 Surse articol:Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. 2021: Ce-ți doresc eu ție, dulce bucătărie (partea a ll-a) Mașini de ultimă generație de la Toshiba – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: