Fares parcă a știut că încă am bradul făcut

Sunt una dintre persoanele care „întind” perioada Crăciunului până în pragul primăverii. Cu zambile înflorite în ghiveci, brazii tronează încă împodobiți (da, sunt doi; în apărarea mea, unul este foarte micuț și îmi decorează biroul) și, se pare că magia Crăciunului a rămas încă vie în preajma lor.

Pentru orice cititor, ceaiul e parte din decor

Cei de la Fares mi-au făcut un cadou și, chiar dacă nu au putut să îl așeze sub brad ca Moș Crăciun, surpriza a fost pe măsură atunci când am fost sunată de curier și mi s-a înmânat coletul despre care Fares nu a suflat nicio vorba. Se pare că se pricep și la făcut surprize, nu doar cutiuțe cu sănătate (ceaiuri, comprimate, tincturi, complexe, siropuri, uleiuri, unguente).

Cele patru ceaiuri pe care mi le-au trimis au fost premiate în cadrul concursului „Thés du monde” („Ceaiurile Lumii”), organizat la Paris. Competiția s-a desfășurat cu participanți din 21 de țări și, contrar așteptărilor având în vedere pandemia, în anul 2020 s-au înscris cu 40% mai multe ceaiuri față de anul 2019.

Ceaiuri medaliate în categoria „plante mono-varietale”

☕ Ceaiul de mentă este cunoscut pentru efectele antispasmodice și carminative (calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale).

☕ Ceaiul de tei este una dintre cele mai populare băuturi de la noi. Proprietățile acestei plante sunt considerate stimulente, emoliente, tonice și calmante. Infuzia de tei este folosită pentru înlăturarea iritației, oboselii și pentru a regăsi o stare de tihnă prielnică somnului.

☕ Ceaiul de mușețel este recomandat pentru susținerea digestiei, calmarea iritațiilor de la nivelul tractului divestiv și respirator și pentru menținerea sănătății pielii.

Ceaiul medaliat în categoria „amestecuri de plante”

☕ Ceaiul Mireasmă: un amestec de busuioc cu lămâie, aromă completată prin adăugarea de frunze de rooibos, coji de lime și cuișoare.

Aroma acestui ceai este un adevărat răsfăț, gustul este echilibrat și plin. Pentru prima dată am încercat această combinație acum, în timp ce vă povestesc despre cât de frumoasă a devenit ziua mea datorită acestui cadou de la Fares, ceaiul Mireasmă fiind din acest moment ceaiul meu favorit. Mireasma este îmbietoare, gustul exotic și proaspăt, o combinație greu de reprodus și descris fără a fi trăit pe propria…limbă. 🙂

Ceaiurile Fares au adus României un plus de valoare, Diploma Gourmet fiind primită de o companie românească (Fares este singura marcă care a obținut această distincție la a treia ediție a concursului internațional organizat de AVPA – Agenție pentru Valorizarea Produselor Agricole), cu tradiție încă de pe vremea Dacilor, pentru produse obținute din plante cultivate pe meleagurile noastre încărcate de istorie și tradiție.

Personal, Fares mi-a oferit o călătorie în timp, în vremurile copilăriei, atunci când adunam cu bunica plantele (mușețel, mentă, tei) și le puneam la uscat. La deschiderea coletului, mirosul m-a propulsat în timp. Savurarea ceaiului, în timp ce vă scriu nostalgică de lângă brad, mă face să retrăiesc amintirea iernilor petrecute la gura sobei, alături de bunici și, parcă aud sfârâitul ceainicului pe plită…

Pentru că Fares își respectă misiunea, produsele sunt cultivate și procesate cu grijă, aroma și proprietățile plantelor fiind o prioritate pentru ei. Din acest motiv au adăugat acestor cutiuțe cu sănătate și o cană filtrantă, asigurându-se astfel că apa folosită la ceai este pură, aroma plantelor din pliculețele atent ambalate fiind la apogeu.

Iarna aceasta m-am răsfățat cu cele mai aromate produse, în cadrul competiției SuperBlog având ocazia să utilizez produsele din gama Plantusin și descoperind în Fares o sursă de sănătate și bun gust (la propriu și la figurat 🙂 ).

Am primit 80 de bilete către anii copilăriei (4 cutii de ceai, fiecare având 20 de pliculețe) și informații despre „casa de bilete”. Mă voi răsfăța cu aromele ceaiurilor Fares, gustul autentic făcându-mă să mă simt copil, cană cu cană. Sunt momente de neprețuit, remediu nu doar pentru trup, cât și pentru minte. Mulțumesc Fares.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Viața este o alegere naturală. Cum trăiesc frumos și sănătos fiecare moment prețios – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: