2021: Ce-ți doresc eu ție, dulce bucătărie (partea a II-a) Mașini de ultimă generație de la Toshiba

Cuprins articol:

De la atât de multă izolare senzația de sufocare devine o constantă. Căutarea aerului curat este anevoioasă atunci când afară gerul și virusul parcă ar fi gardienii care ne privează de libertate. Mai mult ca niciodată simțurile noastre devin paranoice, doresc un mediu cât mai steril și cât mai apropiat de aroma naturii.

Uitându-mă la electrocasnicele care mi-ar ușura munca și mi-ar schimba designul locuinței, nu am putut să nu remarc mașinile de spălat de la Toshiba.

De ce aș alege mașina de spălat de la Toshiba?

În articolul precedent vă vorbeam despre dorințele mele mai mult pentru bucătăria din viitoarea mea casă spațioasă, dar mașina de spălat este o necesitate de pe acum.

Nu mai vreau să îmi spăl rufele în public

Amplasată în bucătărie, mașina de spălat are nevoie de toată încăperea atunci când își face treaba. Nu, nu e mare cât toată bucătăria, dar face un zgomot de nu poți să îți asculți propriile gânduri. De câte ori o pun în funcțiune trebuie să renunț la ideea de a găti, a mânca și, mai ales, de a vorbi la telefon. De nu aș auzi-o din alte camere ale casei…

Sau măcar de nu s-ar lăuda „în gura mare” că este atât de „harnică” de o pot auzi până și vecinii.

Am mai povestit pe blog despre mașinile de spălat de la Toshiba și, cu cât timpul trece, ideea s-a sedimentat pe baza cercetărilor făcute. Pentru a avea o mașină de spălat cât mai silențioasă, nu este de ajuns să cumpăr una nouă. De ce? Pentru că am nevoie de motorul inverter al mașinii de spălat Toshiba. Este rezistent, transmisia mecanică din interior fiind făcută printr-un câmp electromagnetic (este evitată în acest fel uzura mecanică, garantând fiabilitate pe termen lung) și, cel mai important pentru mine, funcționează cu 11,4% mai mult zgomot față de un motor convențional. Abia aștept să am o mașină de spălat care toarce ca o pisicuță ❤ .

Hainele ar fi spălate înainte să fie demodate

Programele actualei mașini de spălat durează o veșnicie în comparație cu rapiditatea oferită de mașinile de spălat Toshiba. Nu am copii, dar dacă aș avea, probabil ar crește până aș reuși să le spăl hăinuțele cu programele de care dispune mașina de spălat 🙂 .

Chiar și așa, nu am posibilitatea să spăl rapid hainele de adult. Se demodează până se curăță!

Cel mai rapid program de spălare din industrie durează doar 10 minute! Da, este posibil ca hainele mele să fie împrospătate cu un program economic (de timp, bani și energie). Această funcționalitate chiar îi dă superputeri mașinii de spălat!

În plus, mașinile de spălat cu uscător îți pot pregăti hainele de purtare în doar 45 de minute! Spălate și uscate în mai puțin de o oră! Un vis devenit realitate sau o realitate de vis!

Economie de timp, bani și energie

 • Cu ajutorul tehnologiei SameLoads™ volumul tamburului interior este mai extins cu până la 25%, îmbunătățind și efiecitizând capacitatea de uscare. Motorul Real Inverter™ este mai subțire decât un motor normal, ceea ce oferă spațiu pentru un tambur mai adânc.

 • The Greatwaves™ este o tehnologie dezvoltată pe doi piloni: Flash Wave și Cold Wash (Spălare cu apă rece). Pe baza spălării la rece s-a dezvoltat ColorAlive, gradul de decolorare fiind redus cu 39% atunci când este selectat acest program, față de programele convenționale ce utilizează apa caldă.

Cu ajutorul acestei tehnologii se poate economisi până la 70% din energie, The Greatwaves™ ajustând inteligent viteza de rotație și utilizând o temperatură scăzută a apei (40 grade), astfel protejând țesăturile și culorile.

 • Funcțiile 360° Spray,  CycloneMix™ și SenseDose™ ajută la economisirea detergentului.
  • SenseDose™ poate cântări și calcula cantitatea corectă de detergent în funcție de încărcătura din mașina de spălat, cu o acuratețe de ±1ml. Tehnologia funcționează pe baza senzorului integrat mașinii de spălat și folosește doar cantitatea de detergent necesară, surplusul fiind păstrat în compartimentul special destinat.
  • 360° Spray este un spray cu largă acoperire având ca funcție accelerarea dizolvării detergentului, curățând reziduurile de spumă de pe garnitura ușii și de pe sticla de la hublou.
  • CycloneMix™ mărește capacitatea de dizolvare a detergentului, cu ajutorul rotorului din sertar. Față de modelele fără CycloneMix™, rata de dizolvare a detergentului este mai mare cu aproximativ 20%, performanțele de spălare fiind îmbunătățite (în țesături nu mai rămân reziduuri mari din cauza detergentului nedizolvat complet).
 • 10’ Super Rapid și 45’ to Wear ecomonisesc energie, timp, detergent și apă. Programele fiind foarte scurte hainele sunt curățate cu resurse optime.

Siguranța tehnologiei de top

Nu mai vreau să îmi usuc rufele în public

Uscarea rufelor este o adevărată provocare mai ales în timpul sezonului rece. Rufele întinse pe sârme se usucă într-un timp îndelungat iarna, iar în restul anului fiecare ploaie, cât de mică, îmbibă țesăturile și elimină mirosul proaspăt al detergentului sau balsamului utilizat. Să nu mai vorbim de vântul care ne răpește uneori din rufele frumos aranjate, a căror spălare trebuie repetată în cel mai fericit caz (asta dacă mai găsim articolul pierdut și, dacă nu a fost distrus).

Uneori viața la bloc ne provoacă neplăceri când vorbim de uscatul rufelor. Întinsul acestora în afara balconului poate fi doar o nouă modalitate de a le murdări, dacă avem vecini deasupra care scutură diverse produse (covoare, fețe de mese cu firimituri, lenjerii), fumează și scrumează deasupra rufelor noastre, sau cade mizerie de pe acoperiș sau din cuiburile de păsărele de sub streașina blocului.

Pentru a evita astfel de neplăceri recurgem la uscarea rufelor în casă. Dar, această metodă are și ea lipsurile ei: umezeală în casă, pierderea prospețimii hainelor datorită anevoioasei circulații a aerului sau a mirosurilor de alimente/țigară care pot intra în țesături.

Controlul automat al uscării hainelor

Sensedry este un rezistor compus activat de senzorul de umiditate (o componentă de bază a mașinilor de spălat cu uscător de la Toshiba) din partea de jos a panoului frontal. Având capacitatea de a detecta cu exactitate umiditatea hainelor, controlează procesul de uscare. Atunci când hainele ajung la cel mai potrivit nivel de uscare (cu umiditatea adecvată), Sensedry poate opri uscarea.

Aqua Stop

Pentru prevenirea eventualelor inundații, sistemul Aqua Stop este conceput cu un furtun interior în două straturi, încorporat de un furtun exterior din plastic dur. Dacă oricare dintre straturile furtunului interior se defectează (prezintă scurgeri), se va declanșa un mecanism automat de închidere care să blocheze furtunul și să împiedice scurgerea apei.

Curățare și protecție antibacteriană

 • Garnitură antibacteriană: învelișul protector al mașinii de spălat de la Toshiba conține aditivi speciali ce elimină riscul apariției bacteriilor.
 • Curățare tambur: pentru a elimina reziduurile depuse ca efect al utilizării repetate a mașinii de spălat, mașinile de spălat Toshiba au programul de curățare a tamburului.

Cele două măsuri de protecție asigură igienizarea hainelor și neutralizarea bacteriilor. În acest fel putem spune adio mirosului neplăcut al mașinii de spălat (spălările în gol sau cu oțet pentru igienizare și eliminare a mirosurilor neplăcute) și ne putem bucura de haine curate, proaspete și igienizate de fiecare dată.

Tehnologie de ultimă generație pentru haine și casă în pas cu moda

 • SenseSlide este inspirat de telefoanele inteligente și poate fi utilizat printr-o ușoară atingere și glisare. Poate fi folosit în siguranță cu mâinile umede, fiind rezitent la apă.

 • Design ergonomic: cel mai potrivit unghi al câmpului vizual (55°) este bazat pe numeroase experimente în laborator și oferă acces facil la panoul de control fără a fi nevoie de aplecare.
 • Iluminarea LED a tamburului consumă energie redusă, iar lumina din interior oferă o eleganță aparte a mașinii de spălat.

Mașina de spălat vase

Până de curând am considerat mașina de spălat vase un moft. Pandemia a schimbat și această percepție. Stând mereu acasă, cantitatea de vase folosite zilnic a crescut impresionant. Pahare, căni, veselă, tacâmuri, tăvi și oale, toate năpădesc în chiuvetă și necesită timp și energie pentru a fi curățate. Rutina a devenit agasantă și asta în condițiile în care spăl vase doar pentru două persoane (cu excepția situațiilor în care am musafiri).

Bucătăria actuală nu îmi permite luxul de a avea o mașină de spălat, fie ea și încorporată, dar am zis să verific ce produse există pe piață, că doar bucătăria casei de vis trebuie să aibă și această aparatură.

Nu mică mi-a fost surpriza când am descoperit pe site-ul celor de la Toshiba mașina de spălat vase compactă. Cea care mi-a atras atenția este cea compactă și portabilă, adică modelul DWS-22CRO.

Cu dimensiuni reduse (420*435*435) această mașină de spălat vase poate revoluționa stilul de viață al majorității gospodinelor din țară.

Mașina de spălat vase portabilă

Avantajul acestei mașini de spălat este rezervorul de apă, astfel această mașină de spălat vase poate fi folosită prin simpla umplere a acestui rezervor. Astfel, orice gospodărie poate avea o mașină de spălat vase (majoritatea românilor din zonele rurale nu au apă curentă, deci nu ar avea cum să folosească mașina de spălat vase, așa cum nu pot folosi nici mașini de spălat automate). Caracteristicile sale oferă și posibilitatea conexării acesteia la robinet, dar tocmai faptul că nu este neapărat nevoie o face atât de specială în ochii mei.

Fiind de dimensiuni mici, acest model poate fi adaptat oricărei bucătării și nu necesită instalare.

Cele cinci proceduri de spălare (Intensive, Eco, Rapid, Glass și Baby Care), funcția Dry & Fresh și funcția aburi asigură acoperirea necesităților și siguranța vaselor curate (obiectelor din sticlă oferindu-le o strălucire aparte) și igienizate/sterilizate.

Rezervorul cu apă este bine izolat, temperatura fiind menținută stabilă, mașina de spălat vase mini fiind dotată și cu alarmă acustică ce se activează atunci când rezervorul de apă este plin, sau atunci când nivelul de apă din rezervor este scăzut.

Pentru că protecția antibacteriană este foarte importantă, mai ales că vorbim de vase, mașinile de spălat vase de la Toshiba sunt dotate cu filtru antibacterian, tratamentele LIFE® eliminând 99,99% din bacteriile ce se pot dezvolta în mașina de spălat vase.

O altă asigurare a igienei este datorată programului de igienă Toshiba ce presupune o spălare puternică la 70°C.

Variantele mai mari ale mașinilor de spălat Toshiba sunt accesorizate cu lampă UV pentru uciderea bacteriilor.

Orice variantă aș alege, din punct de vedere sanitar pot fi fără griji, iar eleganța și frumusețea bucătăriei cu siguranță nu ar avea de suferit.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: