Curățenie generală, fără să simți astenia de primăvară | Nostalgia copilăriei | Dispozitivele Kärcher transformă curățenia generală în distracție.

Curatenia care conteaza. Electrocasnice Kärcher

De mică, primăvara a avut un impact asupra mea. Fără să știu de ce, aveam „un sentiment”, o trăire specială de fiecare dată când contemplam în diminețile însorite natura și simțeam legătura dintre mine și ea. Fiorii reci ai dimineții încă neîncălzite de soarele încă neputincios mi-au dat mereu senzația de apartenență la un întreg uriaș, infinit și grandios.

Primăvara a fost întotdeauna anotimpul miresmelor, aerul având parcă propria aromă, mirosul dimineților și serilor învăluindu-mă și în prezent în senzația de prospețime și grandoare. Cu un farmec aparte, acest anotimp a reprezentat pentru mine un nou început, un refresh al naturii, al omului și al gospodăriei.

Copilăria în curtea bunicilor a plusat, în calitate și în cantitate, relevanța și acuratețea acestei părți a anului. Pentru mine, primăvara reprezenta curățenie: gospodărească și personală (trupească și spirituală).

Pentru bunicul…

Am început anul 2021 dorindu-mi să mă mut din apartamentul cu terasă (mini-curte) la o casă cu o curte adevărată. Îmi doresc spațiu pentru relaxare, dar și pentru cultivarea mai multor legume/fructe decât în prezent. Astea erau gândurile care mi-au încălzit iarna. Dar, astăzi vreau să vă povestesc despre nostalgiile de primăvară, despre acele gânduri calde care răsar în minte odată cu razele de soare ce încălzesc pământul.

Da, sunt nostalgică. Nostalgică după curățenia curții din timpul primăverii. Nostalgică după focurile care îmi stimulau simțurile în fiecare primăvară și toamnă (acum sunt interzise de lege).

Nu înțelegeam pe atunci că această activitate presupune mult timp și efort. Copil fiind, măturarea curții, curățarea aleilor și spălarea trotuarelor, părea o distracție adevărată. Alături de bunici, treburile gospodărești deveneau o aventură, o cale de a face lumea mai bună (și de a o descoperi, ca un mic cercetător).

Mai puțin efort și timp, mai multă plăcere și eficiență

Astăzi, micul cercetător a aflat metode de eficientizare ale acestui proces. Știe cum ar putea ușura sarcina bunicului de a mătura curtea: mătura manuală de la Kärcher -, și cum ar putea scăpa de căratul găleților cu apă și de periatul trotuarelor: aparatul de spălat cu presiune, acest dispozitiv putând fi adaptat și altor nevoi gospodărești cu accesoriile speciale. Astfel, curățarea burlanelor și a țevilor este o distracție chiar și la vârsta pensiei. Nici spălatul mașinii nu ar mai necesita drumul până la spălătorie, așteptarea bunicii și nemulțumirea bunicului de calitatea curățării.

Mi-aș dori să mă pot întoarce în timp. Să pot fi din un copil în curtea bunicilor, mica lume în care trăiesc să îmi pară iarăși imensă. Dar, această călătorie nu o pot face. Din păcate. În schimb, o pot face bunicii mei cu ajutorul acestor aparate de curățat inovatoare de la Kärcher. În felul acesta aș putea să le ofer o parte din bucuria și farmecul pe care și ei l-au oferit vieții mele. Aș putea da timpul înapoi, aș putea să îi las și pe ei să se distreze!

Pentru bunica…

Cum spuneam, primăvara era o perioadă importantă pentru curățenie sufletească și trupească. Bunica nu era mentora mea doar în igienizarea casei, ci și inițiatoarea mea în curățirea sufletului. Apropierea Paștelelui desăvârșea procesul de curățenie.

După cosmetizarea grădinii cu flori, exteriorul casei își primea răsplata protejării esteticii căminului nostru peste iarnă. Și ce plăcut devenea să curățăm interiorul casei în atmosfera noilor ei culori dătătoare de energie în lumina soarelui de primăvară!

Dacă curățenia exteriorului necesita efort datorită întinderii mari, curățenia casei necesita migală, perserverență, atenție la detalii și mult, mult efort. Plăcut la început, acest episod al curățeniei generale, „Curățenie care contează!”, cum explica bunica, atunci când întrebările cauzate de plictiseală începeau să o invadeze, devenea de nesuportat. Dura îngrozitor de mult. Fiind un proces mai îndelungat, devenea stresant și pentru bunica. Probabil și ea se plictisea.

Curatenia care conteaza. Matura electrica Kärcher

Îmi tresare un zâmbet când îmi amintesc de câte ori căuta bunica fărașul și, de câte ori îl caut și eu în prezent…

Cu mătura electrică de la Kärcher această joacă „de-a v-ați ascunselea” cu fărășul ar lua sfârșit. Acest dispozitiv este ușor de depozitat, chiar în spații mici. Mătura electrică fără fir poate fi ținută oriunde este nevoie, acumulatorul Litium-Ion oferindu-i capacitatea de a funcționa 30 de minute pe podele. Facila curățare, scutește utilizatorul de energia inutil consumată pentru a curăța spațiile mici sau marginile. Și cât de ușor ar curăța covoarele bunicii! Nu s-ar prăfui de fiecare dată când le scutură și, nici nu i-ar mai solicita corpul ca înainte.

Curățenia specifică așteptării Crăciunului și Noului An ar fi o pregătire ușoară și relaxantă. „Nu trebuie să lași niciun colțișor nemăturat, să nu fie loc în care nu ai curățat înainte de Noul An!”, parcă o aud și acum spunând, în timp ce se chinuia să curețe cele mai îndepărtate unghere. Acum e simplu cu tehnologia inovatoare a produselor de măturat și curățat de la Kärcher. Spălare și igienizare, cu aproape o mișcare!

Fereastra către lume poate fi curățată mai ușor

Curatenia care conteaza. Aspirator pentru geamuri Kärcher

Tehnologia modernă a zilelor noastre ne revoluționează viața constant. Totul devine atât de simplu. Mă întreb cum ar fi fost viața bunicii dacă ar fi folosit aspiratoarele pentru geamuri de la Kärcher. Ore întregi petrecea în contact cu apa (temperatura joasă de afară făcând activitatea greoaie), atunci când spăla geamurile verandei, unul dintre locurile magice ale acelor vremuri. Acum, aceeași muncă ar putea fi terminată de trei ori mai repede, fără a intra în contact cu apa și fără a lăsa urme. Mai poate fi utilizat și pentru oglinzi, faianță, plite ceramice, blaturi de bucătărie și cabine de duș.

Ce e bun pentru bunici, e perfect pentru cei „mici”

Cândva mici, astăzi doar „micuții lor”, cu toții am trăit alături de familie „ceremonia” curățeniei. Fiecare își are propriile amintiri și, cu toții am ușura viața celor dragi dacă am putea să le oferim, în acele vremuri păstrate în seltarele memoriei, ceea ce avem în prezent.

Am realizat, în timp ce îmi urmăream șirul gândurilor, că ceea ce le-ar fi fost atât de util în timpul copilăriei noastre, ne este util, de fapt, nouă. Este inovația noastră, adaptarea tehnologiei la nevoile noastre, oferindu-ne un plus de timp și o evadare din rutina greoaie a acestui proces important pentru sănătatea și buna-dispoziție a familiei. Acum, că avem mai mult timp liber pentru familie (am tăiat din cel alocat curățeniei), putem să îl petrecem lângă cei dragi, oferindu-le și lor „scurtătura” descoperită.

Nu îmi voi putea scuti bunicul de tot efortul depus an de an, sezon de sezon, pentru curățarea gospodăriei. Nu voi putea să îi redau bunicii zilele petrecute făcând curățeniei generală. Trecutul e trecut.

În schimb, aș putea să le ofer perspectiva unui viitor mai bun. Aș putea să le ofer produsele care să completeze experiența lor (și a mottoului bunicii, „Curățenia care contează… e curățenia WOW!”).

Revenită la realitate, trăiesc bucuria de a putea folosi aparatele de curățat cu abur de la Kärcher. Tehnologia inovatoare este răspunsul la nevoile pe care vremurile ni le solicită, iar aparatul de curățat cu abur SC 3 EasyFix Premium este un must-have în orice casă. Poate fi folosit pe pardoseală, rosturi, obiecte sanitare, hotă, aragaz, plită, clanțe și covoare. Aburul poate fi reglat în funcție de suprafață și de gradul de murdărie, curățarea fiind efectuată fără substanțe chimice, bacteriile obișnuite fiind înlăturate în proporție de 99,99%, alături de Coronavirus.

Curatenia care conteaza. Electrocasnice Kärcher

Și pentru curățenia de zi cu zi, aspiratoarele de la Kärcher oferă o nouă experiență. Mie îmi plac cele cu filtrare prin apă, fiind indicate celor cu alergii. Acest tip de aspirator conține un filtru cu apă, murdăria fiind trecută prin acea apă după aspirare. Astfel „curățată”, aerul eliminat din aspirator este curat, fără praf sau alergeni.

Familia și curățenia au o relație de interdependență. Indiferent de vârstă, de locație sau de activitatea desfășurată, igienizarea și curățarea nu pot lipsi și nu se demodează. Chiar dacă avem momente în care visăm cu ochii deschiși, realitatea aparatelor de curățat inovatoare de la Kärcher ne întrece așteptările. Fiabilitate, economie de spațiu, de timp și de energie! Un vis, pe vremea bunicilor, un must-have într-un prezent mai frumos decât orice viitor imaginat cândva. Pentru mine, aceasta este reinventarea curățeniei, tu cum faci curățenia care contează?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.

SUSTIN Spring SuperBlog 2021Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri

  1. Foarte tare articolul! Mult succes!

    Apreciat de 1 persoană

Trackback-uri

  1. Proba 1. Top aparate must-have pentru curățenia de primăvară

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: