Povestea Frisomat |Povestire în ramă|Alegerea halelor metalice, inspirată de experiența personajelor literare.

Petrecând mai mult timp acasă, locuința devine obiect de analiză, iar dorul biroului trezește spiritul de antreprenor ce zace ascuns de zeci de ani.

frisomat

Durata medie „de viață” a unei societăți în România este de 10 ani?
Frisomat România construiește povești de viață cu halele metalice proiectate, fabricate, livrate și montate de 25 de ani.

Povestea Frisomat – povestire în ramă

În cei peste 25 de ani de activitate în România, Frisomat a finalizat aproape 1000 de proiecte, în toate regiunile țării. Cu soluții adaptate în funcție de sol și de activitatea desfășurată, Frisomat România oferă hale metalice construite cu grijă față de planetă.

Jumătate din energia necesară producerii pieselor și componentelor este solară, cantitatea de oțel folosită fiind optimă. Sediile din toate țările colaborează și oferă clienților cele mai adaptate soluții inginerești, sfaturile specialiștilor (profesori universitari) reprezentând o sursă importantă de informație, Frisomat reușind astfel să ofere hale metalice cu cantități de oțel necesare, fără surplusul care ar îngreuna (crește costul de livrare) și ar folosi materiale în surplus. Părțile de oțel care nu influențează calitatea halei sunt utilizate pentru producerea componentelor mai mici, astfel având o producție fără pierderi, deci fără deșeuri. Optimizarea cantității de oțel duce la reducerea greutății halei, deci la mai puține „transporturi”, adică mai puțină poluare prin reducerea traficului și a consumului de carburant.

Datorită longevității pe piața halelor metalice, Frisomat România este alături de antreprenorii români de destul de mult timp încât să fi fost martorul multor „începuturi”. Istoricul Frisomat nu poate fi considerat atent cercetat decât prin prisma proiectelor finalizate și a clienților care și-au construit propria poveste de succes cu ajutorul acestor hale. Datorită soluțiilor personalizate, halele Frisomat sunt mai mult decât un spațiu, devenind o parte din proces sau o optimizare a acestuia. Fiecare poveste este o „componentă” a Poveștii Frisomat, ceea ce o face a fi o povestire în ramă, un album ce narează experiența antreprenorilor care au ales halele metalice Frisomat.

Activitatea Frisomat România mă face să îi asemăn istoria cu o povestire în ramă pentru că fiecare hală este creată ca urmare a implicării active a proiectanților, arhitecților, montatorilor și altor „actori” ai acestui proces de a produce hala, „decorul” în care clientul își va pune în scenă povestea.

Fiecare proiect Frisomat este o altă poveste

Dacă ar fi să ne inspirăm din poveștile personajelor lecturilor noastre, atunci ar trebui să ne mobilizăm și să ne fructificăm abilitățile antreprenoriale și resursele disponibile. De la Rhett (personaj din „Pe aripile vântului” – Margaret Mitchell și „Scarlett” – Alexandra Ripley) aflăm că banii adevărați se fac în vremuri „grele”, deci nimic nu trebuie să ne descurajeze.

Criza din anii 2008-2010 a avut un impact benefic asupra dezvoltării companiei. Având o expunere limitată, am reușit să trecem cu bine peste acest moment, să rezistăm într-o perioadă când alte companii de profil fie se închideu, fie își restrângeau activitatea. Astfel, am reușit să atragem clienți în plus. De atunci am investit continuu în utilaje și oameni. Este foarte important să ai un flux tehnologic optim pentru a crește productivitatea.

George Gurguiatu, administrator al companiei Cerasela Comixt SRL(sursă: Frisomat)

Un exemplu din viața reală ar fi compania Cerasela Comixt. Pentru a produce ambalaje din carton ondulat și duplex, de la înființare, în 1993, până în anul 2018 a folosit hale de producție închiriate. În 2018, Frisomat România a proiectat, produs, livrat și montat o hală de producție proprie, construcție ce a permis optimizarea fluxurilor tehnologice ale companiei.

frisomat spatiu birouri
Construcție spațiu birou (Edrinks) – proiect Hala metalică 2. (sursă foto: Frisomat)

Calitatea materialelor a contribuit la renumele halelor industriale Frisomat, de scheletul metalic fiind răspunzători timp de 50 de ani. Deci, am evitat și experiența primilor doi frați din povestea „Cei trei purceluși”.

Cu o experiență de 25 de ani în România, hala de producție Frisomat aduce personalitate și unicitate, oferind soluții inovatoare în funcție de necesitățile clientului și a tipului de activitate căruia îi este destinată. Așadar, nu vom avea o construcție care să ne amintească de „Casa Usher”, ci un spațiu elegant și adaptat nevoilor noastre.

Hala construită de Frisomat pentru noi, este frumoasă. Nu spun doar eu, ci toți clienții și furnizorii mei. Acest lucru ajută și dezvoltarea afacerii. Hala este imaginea companiei!

George Gurguiatu, administrator al companiei Cerasela Comixt SRL(sursă: Frisomat)
frisomat birouri hala metalica
Birou al companiei Trans Agape amenajat într-o hală industrială Frisomat. (sursă foto: Frisomat)

Fiecare tărâm are propria arhitectură

Din povestea companiei Comvex, fondată în anul 1991 și specializată în manipularea, depozitarea și transportarea materiilor prime solide vrac (minereuri de fier, cărbune, cereale) putem înțelege diversitatea de soluții cu care Frisomat România vine în întâmpinarea clienților, în funcție de locația pe care vor să amplaseze hala metalică de la Frisomat.

frisomat hale metalice
Hale metalice Frisomat, proiectate pentru compania Comvex. (sursă foto: Frisomat)

Comvex a ieșit din tipare cu ajutorul noului terminal de cereale, construcția transformându-l în unicul operator portuar din regiunea Mării Negre ce poate permite accesul navelor de mare capacitate (tip cap size), bucurându-se de facilități unice pentru producătorii de cereale. Terminalul de cereale asigură acces auto camioane, cale ferată, barje, nave și procesarea cerealelor înainte de eliminarea corpurilor străine și uscarea acestora pentru a se elimina riscul de a fi refuzate sau de a le scădea valoarea.

Hala de depozitare cereale de care spuneam mai sus parcă ar fi o „Lacustră” modernă, cu fundație solidă, adaptată nevoilor clientului și aleasă în urma unui studiu geo-tehnic. Amplasarea la malul Mării Negre îi oferă cadrul artistic și unicitatea cuvenită. Totuși, pentru a fi la înălțimea așteptărilor trebuie să fie făcut un calcul al halei metalice. Documentarea și buna comunicare facilitează colaborarea, economisind timp și oferind satisfacția calității.

Înainte de toate, trebuie să clarifice foarte clar cerințele proiectului. „Am nevoie de o hală!” nu este o cerință. Pentru optimizarea costurilor și exploatarea eficientă trebuie să aibă în vedere fiecare operațiune, proces și flux tehnologic. Flexibilitatea și adaptarea sunt condiții cheie pentru un proiect de succes. O dată ce cerințele au fost clarificate, recomand să aleagă furnizori și constructori de calitate care vin cu soluții complete. Doar așa se poate asigura respectarea termenelor și calității.  Dacă tu ca și investitor sau antreprenor dorești să oferi calitate, trebuie să soliciți și să cumperi calitate.

Domnul Djordje Krkljus (sursă: Frisomat)

Personal dedicat, instruit ca „la carte”

Frisomat România oferă calitate certificată de profesionalism și longevitate. Înființat în 1978, Frisomat s-a dezvoltat treptat, în 1996 fiind fondată Frisomat România, la Piatra Neamț. În județul marelui povestitor Ion Creangă, Frisomat România construiește povești de 25 de ani, firele narative ale construirii halelor metalice Frisomat sunt împânzite pe toată perioada „de viață” a halei. După proiectare și producție, livrarea și montajul completează procesul realizării halei, fiecare pas fiind îndeplinit de către Frisomat, personalul calificat și bine pregătit ocupându-se de fiecare etapă a procesului, mentenanța fiind dovada implicării si loialității față de clienți.

Cochetez cu Frisomat de ceva timp, mai bine de 10 ani. Am văzut alte lucrări, am fost încântat. Mi-a plăcut sistemul de montaj, faptul că hala vine prefabricată gata de montaj cu TIR-ul, că au proiectanți buni și reușesc să proiecteze construcții rezistente chiar și în zone seismice accentuate, cum este Vrancea. Iar faptul că au echipe de montaj experimentate face ca halele să arate impecabil și să se asigure rapiditate în execuție. Nu sunt cei mai ieftini, însă merită să investești cu ei. O hală nu trebuie să fie construită doar de dragul de a face, trebuie să și reziste.

 George Gurguiatu, administrator al companiei Cerasela Comixt SRL(sursă: Frisomat)

Fiecare regat are săli de bal

Poveștile de succes ce au halele Frisomat ca decor nu sunt doar pentru depozitare sau creștere animale. Datorită particularităților adaptate nevoilor clientului și a materialului din care sunt construite, halele metalice pot fi utilizate ca birouri sau săli de evenimente.

Astfel, Frisomat România contribuie la înmulțirea poveștilor cu dans și muzică, cu rochii vaporoase, machiaj și parfumuri fine, cu tocuri și manichiuri elegante.

Doar primul volum

Povestea Frisomat este abia la început, următoarele proiecte, poveștile care o vor alcătui fiind noi exemple la fel de inspiraționale. Cine știe? Până la partea a doua poate voi avea propriul meu rol în Poveste, poate antreprenorul „ațipit” din mine va fructifica potențialul și va da formă ideii potrivite.

frisomat

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Proba 8. Frisomat – 25 de ani construiți
  2. Afacere sustenabilă sub acoperiș Frisomat – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: