Binoclul este jucăria atemporală. Nu se demodează și nu are vârstă. Tu când (ți-)ai lărgit orizonturile ultima dată?

Zilele trecute auzisem la radio o discuție referitoare la dependența de jocuri pe calculator a copiilor. O mămică disperată cerea sfatul ascultătorilor postului respectiv, pentru a-i găsi o activitate care să nu implice calculatorul fiului său.

Sfaturile nu au întârziat să apară. „Să îi găsească o altă activitate” a fost una dintre soluțiile oferite de ascultători. Bine, bine. Dar care este activitatea care ar face un copil să lase calculatorul, mai ales atunci când timpul petrecut în fața ecranului implică un joc?

Mărturisesc fascinația pe care o am față de anumite jocuri pe calculator și competitivitatea pe care mi-o scoate la iveală fiecare seară de jocuri. Nu mă joc mereu, dar atunci când o fac mă dedic poveștii virtuale.

Atunci când ești prins în lumea jocurilor pe calculator sau a televizorului, activitățile zilnice se reduc la minimum, tot timpul fiind investit în activitatea „distractivă” pe care tehnologia o pune la dispoziția noastră. Pe mine, cel mai mult mă captivează cititul, uneori preferând să îmi amân ieșirile pentru a savura lumea cărții. Totuși, indiferent de ce am fi captivați, noi sau copiii din viața noastră, natura este mereu o „tentație”. Secretul este să o putem observa destul de bine încât să îi descoperim uimitoarele detalii.

binoclu copii jucarie exterior

Binoclu – mai mult decât o jucărie

Pentru copilul din viața mea, a mărit paleta activităților de grup. Jocurile cu detectivi și spioni sunt mult mai captivante în realitate (decât pe calculator), alături de prieteni.

Curiozitatea este o caracteristică specifică speciei umane, iar spiritul de cercetător al copilului va fi încurajat dacă va primi un binoclu. Binoclul nu va reprezenta o simplă jucărie pentru copilul căruia i-l dăruiești, ci o modalitate de a da „zoom” vieții, de a privi departe, dincolo de zona de confort la care a fost limitat până în acel moment.

Totodată, să „îți echipezi” copilul cu un binoclu înseamnă șansa de a descoperi sau redescoperi lumea, alături de prichindelul drag. Observarea păsărilor și privirea stelelor devin momente unice (părinte-copil, bunic-nepot, frate-soră), relaxante și educative.

Binoclul este destinat în special spațiului deschis, dar este o adevărată plăcere să mă joc de-a „spioanele” cu micuța mea. Pândim „răufăcătorii” din balcon și sfârșim prin a ne bucura de privitul stelelor înainte de culcare. Nu este ca într-o excursie, dar ajută la conectarea cu natura, cu noi înșine și noi între noi. Binoclul este jucăria „secretă”, superputerea adultului modern, distractiv și educativ.

Binoclul – cadoul perfect pentru fiecare copil

De cele mai multe ori când trebuie să cumpărăm cadouri pentru copii, alegerea este o adevărată provocare. Mereu mi-am dorit ca atunci când îi ofer unui copil o jucărie, darul meu să îi ofere mai mult decât distracție.

Destinat a fi utilizat în aer liber, binoclul pentru copii trebuie să fie produs din materiale de bună calitate și să asigure protecție. Am descoperit binoclu copii, un magazin online cu binocluri pentru copii, din materiale premium.

Ocularul este acoperit cu cauciuc moale, binoclul fiind confortabil de utilizat ore îndelungate și prevenind rănirea accidentală a ochilor. Atunci când vine vorba de siguranța copiilor, trebuie să luăm în calcul posibilitatea apariției diverselor „accidente”. Produsele de pe binoclu copii sunt construite pentru a rezista șocurilor, uzurii și activităților în aer liber (vânătoare, meciuri de fotbal, urmărirea păsărilor). Binoclul pentru copii este accesorizat cu geanta de transport inclusă și curea pentru gât, fiind astfel protejat și mai ușor de utilizat de către copil (cureaua previne căderea accidentală a binoclului, designul Grid facilitează prinderea binoclului de către copil).

binoclu copii culori multiple

Gama de culori este variată, aspectul elegant făcându-mă să îmi doresc o variantă pentru adulți. Aceste binocluri sunt reglabile (distanța focală și lățimea oculară), permițând copilului să îl folosească pe parcursul mai multor ani. Cu optică de nivel HD 8×22, aceste jucării exterior copii au garanție pe viață la orice defect legat de procesul de fabricare. Cu o astfel de garanție, binoclul va deveni o jucărie cu valoare sentimentală, o amprentă pe care cadoul ales de mine o lasă în viața copilului și, de ce nu, o mărturie peste ani a existenței mele și a interesului față de el. Ce alt cadou poate fi mai potrivit pentru copilul iubit?

Lărgește universul copilului tău

Cartea, bicicleta și binoclul nu ar trebui să lipsească din viața nimănui. Indiferent de vârstă, dar cu atât mai puțin în perioada copilăriei. Spunem că detaliile sunt importante și ne sfătuim mereu să le privim cu atenție sporită. Dar cât de atenți suntem la detaliile naturii? La măreția cerului, la zborul unei păsări, la fuga unei căprioare prin pădure? Binoclul pentru copii oferă contextul contemplării la întreaga artă a universului, fiind primul pas către pasiuni precum știința sau astronomia. Folosit ca jucărie cu prietenii sau ca și activitate de familie, binoclul atrage atenția copilului către activitățile în aer liber (deci ar putea fi soluția și pentru doamna de la radio și fiul său pasionat de jocurile pe calculator).

Binoclurile de care am tot povestit sunt jucării copii 3 ani +, dar asta nu m-a împiedicat să comand unul și pentru fiica de 2 ani a prietenei mele. Doar e ofertă! Având doi prichindei cărora am dorit să le „deschid ochii” către măreția lumii am vrut un binoclu roșu și unul albastru. Dar, când am văzut că la 3 binocluri mai pot primi unul, nu am rezistat. Așa că, acum pot trăi aventuri alături de prichindeii familiei și, peste un an o așteptăm și pe Anaya alături de noi în expediții. 🙂

Eu mi-am ales varianta albă, binoclul roz fiind pentru mezina grupului de exploratori. Tu când (ți-)ai lărgit ultima dată orizonturile? Ce alte modalități de a petrece timp în aer liber alături de cei mici ai?

oferta speciala binoclu copii jucarie exterior


Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: