Deja cu gândul la piscină! Cum pot să am propria piscină în curte?

M-am bucurat de prima lectură în aer liber. Știi aroma primăverii? Mirosul pământului, aroma florilor și tandra atingere a soarelui? Orele petrecute în leagăn au zburat cu o viteză amețitoare, gândurile mele lăsându-se purtate de trilurile păsărilor și de direcția vântului.

piscine ieftine

M-am lăsat răsfățată de îmbrățișarea naturii și purtată de val…

Simțeam cum căldura mă sufoca. Corpul îmi lua foc. Respirația mă ardea. Am închis ochii crezând că asta a fost tot și… m-am trezit în interiorul unei piscine. Plonjasem de la o înălțime destul de mare. Am simțit căderea în gol, apoi aterizarea în apa revigorantă. Era atât de bine încât nu vedeam nimic în jurul meu. În sfârșit, răcoare!

O bufnitură mă trezește la realitate. Vântul a răsturnat o decorațiune. M-am dus să o ridic, simțind că am pierdut acea senzație a verii, a răcoririi după o zi toridă. Înainte să ajung la decorațiunea desprinsă de rafala de vânt observ că vecinul meu construiește ceva în curte. Atunci realizez. Ana, soția sa, spunea că își doresc o piscină. Wow! Vecinul meu va avea piscină!, îmi zic.

Am privit în curtea lui și mi-am luat cu greu ochii spre a mea. Dar greu, ca într-un slow-motion, așa!

Am curte. Pot avea piscină!

Mi-a picat fisa într-un târziu. Am și eu curte! Aș putea renunța la puțin spațiu pentru a adăuga un colț de relaxare și răcorire garantată! De soare, nici nu mai pomenesc! Bronzul de la piscină, nu e ca cel din grădină! 🙂

piscine ieftine

Am stat cât am mai stat ca pe ace și mi-am făcut curaj să merg până la Ana. Ardeam de nerăbdare să vad cât i-a costat pe ei piscina și de unde au luat „meseriașii”.

Poate că mi s-a părut mie, dar radia de fericire. Exact ca atunci când se pregătea să plece într-un condeciu, numai că, nu avea casa plină de genți și haine pe care să le împacheteze, ci curtea cu materiale și unelte. Ana urma să aibă propriul ei „ochi de mare”, „fâșie de plajă”, ce mai, propria ei mini planetă, în curtea casei. Îi mai lipsește muntele și poate spune că are tot ce își dorește.

O viață de vis și condiții de lux în curtea propriei locuințe! Visele încep să capete contur, să se materializeze în lumina noilor posibilități.

Ce trebuie luat în calcul când vrei piscină!

După ce ne-am împărtășit entuziasmul și noutățile, am dorit să aflu povestea piscinei. Cum a ajuns dintr-o idee o realitate în curtea ei. Nu ne mai văzusem de doar câteva zile!

💰 Bugetul

Când vrei o piscină este important să știi cât poți cheltui pe aceasta. Prețul unei piscine variază în funcție de mărimea, dotările și materialul din care este produsă. Pentru a decide care este soluția cea mai optimă, trebuie stabilit bugetul.

A fost dificil să alegem ce dotări să aibă în plus. Eu am vrut lumini. Dau eleganță și sunt distractive. Dacă nu le montau acum, nu mă mai puteam bucura de ele.” Mi-a spus că a fost confuză, nu a avut toate informațiile necesare pe internet, multe dintre firmele care comercializează piscine neafișând prețul. Nu știa ce să cumpere și cum să își dea seama ce tip de piscină își dorește.

🤽 Tipul de piscină

Piscinele sunt de diverse mărimi, forme și adâncimi. Ne putem petrece ore distractive într-o oază de apă rotundă, ovală, pătrată sau dreptunghiulară. Există diverse forme personalizate sau adaptate nevoilor proprietarului (spre exemplu, în cazul piscinelor publice există piscine cu adâncime diferită).

După materialul din care sunt produse există:

  • piscine din beton
  • piscine metalice (piscine din otel)
  • piscine din fibră de sticlă
  • piscine din beton termoizolate
  • piscine din lemn.

Varietatea de modele de piscine este limitat doar de condițiile financiare sau de spațiu. Imaginația și creativitatea sunt fără limite când vine vorba de „Regina” verii, adâncimea și accesoriile care animă zilele de vară fiind la dispoziția fiecăruia.

🌴 Spațiul destinat piscinei

Măsurătorile trebuie să fie făcute corect și trebuie luat în calcul spațiul din jurul piscinei (bordurile) și lipsa copacilor (a umbrei). În funcție de nevoi, buget și spațiu se pot stabili măsurile viitoarei piscine.

Piscină sau concediu?

piscine ieftine

Vecina mea obișnuia să își petreacă vacanțele cu familia în locuri exotice, mereu venind din concediu cu povești interesante și pline de tâlc. Până în pandemie.

Speriată că va fi nevoită să mai petreacă o vară în curte, a realizat că ar putea investi banii de pe cei doi ani de concediu într-o piscină.

Îmi vor lipsi locurile exotice pe care le-am vizitat, dar piscina aceasta îmi oferă distracție și relaxare pe termen lung. În plus, acum pot să îmi mențin silueta mult mai ușor. Când înot, nici nu simt că fac sport. Îmi place prea mult apa. Te aștept după ce termină montatul, o zi la piscină ne-ar prinde bine. Atunci am să îți arăt și manualul pe care îl primesc pentru a ști cum să o întrețin. Ph-ul și igienizarea apei sunt pentru piscină ca revizia mașinii. Dacă este întreținută corespunzător, elementele piscinei nu se deteriorează, astfel fiind mai trainică.”

Mi-a plăcut ideea ei. Am aflat că își cumpărase piscina la un preț convenabil, luând în calcul calitatea germană a acesteia. Cei de la PiscineIeftine.ro i-au oferit consultanță, transport și montaj gratuit. I-au explicat fiecare etapă și au respectat termenele.

piscine ieftine

În felul acesta, de la cititul unei cărți am ajuns la cititul materialelor despre piscine, la discuții și solicitări de oferte. Piscine Ieftine este alegerea tentantă datorită calității piscinelor și a gratuităților pe care le oferă. Transportul și montajul sunt etape care necesită profesioniști pentru a avea o piscină de calitate și cu viață lungă.

Acum, tot ce îmi rămâne este stabilirea bugetului. Cât voi acorda acestei investiții care își dublează valoarea prin simpla construire și oferă distracție, prospețime și relaxare un întreg sezon?

Ana spunea că ar fi interesată să își deschidă o afacere; o piscină publică. I-a venit ideea de la cea achiziționată de la Piscine Ieftine. Să-i propun o colaborare?!?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Proba 13. PiscineIeftine.ro – Marea din grădina ta
  2. Ce trebuie să știi când vrei să îți construiești o piscină – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: