Ce iau în calcul când mă gândesc la concediul pe litoralul românesc. Tu ți-ai rezervat vacanța la mare de vara aceasta?

Marea ne cheamă neîncetat la ea. Ca un magnet care atrage în mod natural, marea oferă turistului ceea ce îi lipsește. De la distracție și socializare, la momente de solitudine și liniște interioară, marea te face să trăiești o gamă largă de experiențe și senzații.

litoralul romanesc, marea neagra, litoralulromanesc.ro
Imagini litoralulromanesc.ro, editate canvas.com.

Fiecare întâlnire cu marea este unică, amintirile fiind de neprețuit peste ani. De când a început pandemia, litoralul romanesc a devenit o locație la care doar visez. De ce? Probabil din cauza nesiguranței create de pandemie, de restricții și schimbările care apar în stilul de viață. Fire organizată, văd plecarea la mare ca pe un „plan” ce trebuie urmărit pas cu pas: alegerea perioadei, rezervarea, bagajele și drumul. Doar ce se întâmplă de când ajung „cu adevărat” la mare, nu plănuiesc. 🙂 Cu mici excepții, normal. Unele activități sau obiective turistice nu pot fi ratate, oricât de mult m-ar bucura soarele, plaja și apa.

Vara aceasta trebuie neapărat să ajung la mare. Gata cu frica, plăcerea întâlnirii cu marea este mai „dominantă”. Restricțiile din pandemie au crescut dorința de a ajunge pe litoral și de a simți… libertatea! Marea are efecte benefice asupra organismului, lucru știut, dar vara aceasta e un adevărat medicament.

-Boala?
Dor de mare.
-Remediu?
Litoral 2021.

Cum mă pregătesc pentru întâlnirea cu marea

litoralul romanesc, marea neagra, litoralulromanesc.ro
Imagini litoralulromanesc.ro, editate canva.com.

Fiecare concediu la mare este o oportunitate pentru a experimenta și a trăi cele mai intense sentimente. Indiferent că îmi petrec vacanța cu prietenii sau doar cu partenerul, marea este locația care îmi oferă posibilitatea momentelor de solitudine și de pace interioară. Efectele benefice ale mării se extind asupra stării mele de spirit, dar și asupra psihicului. Pentru a mă putea bucura cu adevărat de experiența de pe litoral trebuie să bifez mai multe etape.

✔️ Perioada în care vreau să am vacanța la mare

Anul acesta, mai mult ca oricând, îmi doresc un concediu la mare fără aglomerație și hărmălaie. Pentru a mă desprinde cu adevărat de rutina zilnică îmi doresc să pot asculta valurile și șoaptele brizei.

✔️ Bugetul

Ca să știu unde și cât de lungă poate fi de fapt vacanța mea, trebuie să stabilesc un buget. Cheltuielile care trebuie luate în calcul sunt: drum, cazare, mâncare, bani de cheltuială. Pe litoralulromanesc.ro am posibilitatea achitării cazării în rate (cu un card de cumpărături), deci dacă achiziționez un sejur cu all-inclusive, bifez câteva cheltuieli de pe listă, achitând în rate. Până plec în vacanță achit sejurul și nu îi simt costurile!

✔️ Alegerea pensiunii și rezervarea camerei

litoralul romanesc, marea neagra, litoralulromanesc.ro
Imagini litoralulromanesc.ro, editate canva.com.

Cazarea reprezintă pentru multe persoane o provocare. Hotel sau pensiune? Câte stele sau margarete trebuie să aibă locația în care îmi petrec concediul?

Din punctul meu de vedere cazarea trebuie să ofere condiții decente pentru a petrece orele dedicate odihnei și reîmprospătării. Nu merg la mare pentru a sta în cameră. Deci dacă am parte de o cameră curată și o baie proprie, sunt mulțumită.

În schimb, iau în calcul celelalte facilități oferite de „gazda” mea. Da, prefer încă de la început pensiunea. De mărime medie și cu o ambianță plăcută. Mă interesează în mod special existența unei terase sau a unui restaurant. Spațiile pentru grătar sunt luate în calcul când merg împreună cu prietenii, dar pentru vacanțele în doi, nu sunt un must-have.

De preferat, mai ales în vacanțele în doi sunt ofertele cu all-inclusive. Oricum, cu siguranță nu voi achiziționa un sejur doar cu mic dejun inclus. All-inclusive sau nimic. Alegând „nimic” de fapt aleg orice îmi dorește inima, oricând dorește inima. Deci, „nimic” e de fapt libertatea de a mânca unde, când și cum vreau, plătind fiecare masă în parte. Sunt ok cu asta.

✔️ Stabilirea orei de plecare

Pentru a mă bucura cât mai mult de plajă și mare, trebuie să planific plecarea de pe „țărm” cu mult dichis. Majoritatea hotelurilor și pensiunilor încep să cazeze în jurul prânzului, dar dacă ajung dimineața în preajma mării și iau un mic dejun pe una dintre terasele ei, energia vine și după cazare plaja este a mea. Toată. Tot litoralul românesc. 🙂

✔️ Asigurarea storno

Situațiile neprevăzute devin o constantă a vieții noastre. Incertitudinea este resimțită tot mai des și de către tot mai multe persoane. Pandemia, izolarea și restricțiile își spun cuvântul. Pentru a mă asigura că nu voi pierde banii pe vacanță dacă se ivește o situație neprevăzută cauzată de COVID-19, voi alege să îmi achiziționez sejurul de pe litoralulromanesc.ro. Astfel, în cazul unei îmbolnăviri cu Sars-Cov2 îmi voi primi banii achitați pentru vacanța pe litoral. Vacanta in siguranta este ceea ce își dorește orice turist, anul acesta dorința ca totul să fie perfect fiind mult mai accentuată.

litoralul romanesc, marea neagra, litoralulromanesc.ro
Imagine: litoralulromanesc.ro.

Marea a fost și va fi o destinație căutată pentru a petrece vacanța de vară. Mișcare, aer sănătos, deconectare și distracție într-o locație care îți liniștește sufletul și îți „curăță” stresul. Anul acesta voi revedea litoralul românesc, orice ar fi. Totuși, sper ca lucrurile să revină la normal și să ne putem bucura de o vară așa cum merităm!

Litoral 2021, sosesc!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: