Ce extensie aș alege dacă mi-aș extinde prezența online. Importanța unui domeniu care să te reprezinte.

Atunci când vrei să îți construiești o prezență online este important să alegi un nume (domeniu). Pentru ca lumea să îți găsească blogul sau magazinul online este necesar să ai un nume de domeniu ușor de reținut și, pe cât posibil, reprezentativ pentru ceea ce oferi vizitatorilor/clienților tăi.

Atunci când Lady Dot a căpătat contur, bookmymind.com era numele blogului pe care doream să îmi fac simțită prezența. Am fost norocoasă să îmi pot alege domeniul dorit cu extensia .com. La sfârșitul anului 2020 existau peste 150 de milioane de domenii .com întregistrate, acestea reprezentând peste 40% din toate domeniile înregistrate la nivel global.

Extensie .ro sau .com

Când am ales domeniul blogului meu mi-am dorit extensia .com în detrimentul celei .ro. Motivul a fost lăsarea „ușii deschise” pentru posibilitatea de transformare a conținutului blogului din unul în limba română, în unul în limba engleză. Ei bine, după mai mult de un an de zile de când bookmymind.com a devenit proiectul meu de suflet, nu i-aș mai schimba limba în care mă adresez publicului meu online.

Chiar dacă știam de existența altor extensii, de curând am aflat de pe site-ul celor de la Hosterion de extensia .eu, folosită pentru o prezență în mediu online adresată clienților din Uniunea Europeană.

Domeniul este format din extensie (.ro, .com, .eu, .srl, .co, etc) și o denumire la alegere. Domeniul acestui blog este bookmymind.com, bookmymind fiind numele ales de mine, .com reprezentând extensia. Atunci când alegi un domeniu creativitatea este importantă. Până la urmă așa vei fi cunoscut online.

Ușurința cu care domeniul rămâne întipărit în mintea clientului sau facila descoperire a site-ului, magazinului online sau blogului sunt mici detalii la care trebuie să ai grijă atunci când dorești să cumperi un domeniu (nu sunt excluse informațiile importante precum spațiu de găzduire, numărul domeniilor găzduite, traficul, securitatea, prețul și alte beneficii pe care hostul le oferă clienților săi). Importanța domeniului constă în posibilitatea de a crea un brand (de exemplu bookmymind.srl – ar putea fi domeniul folosit pentru firma bookmymind S.R.L care oferă servicii de copywriting). În funcție de extensie, prețul plătit pentru utilizarea unui domeniu poate fi diferit. Pentru a te asigura că poți achiziționa domeniul dorit trebuie să îi verifici disponibilitatea.

❗ Pentru a verifica disponibilitatea unui domeniu nu este de ajuns să cauți acel domeniu pe internet. Trebuie să verifici pe site-ul care oferă găzduire, precum Hosterion.ro.

hosterion gazduire domenii cu peste 700 de extensii
Imagini Hosterion, editate canva.com

Un alt exemplu de domeniu pe care aș putea să îl folosesc dacă îmi voi extinde aria de activitate este bookmymind.shop, locație online în care voi putea vinde viitoarele cărți publicate de Lady Dot 🙂 .

Dacă ai un alt tip de afacere, pe Hosterion găsești extensii care pot oferi creativitate și expresivitate domeniului tău. Extensii precum .club, .restaurant, .dentist, .bar, .blog, .makeup, .taxi, .salon, .graphics sau .promo îți pot oferi transparența și expresivitatea de care ai nevoie pentru a fi o prezență online de succes.

Fii atent la caracteristicile extensiei

Hosterion oferă peste 700 extensii de domenii dintre care se poate alege, indiferent de decizie, clientului primind găzduire web, servere dedicate, soluții de e-mail și suport nonstop.

Decizia de a cumpăra un domeniu trebuie să se bazeze pe analiza caracteristicilor extensiei:

Detalii precum anul înregistrării, perioada pe care se poate înregistra, perioada de grație și alte detalii pe care le puteți afla de la hostul (gazda) care oferă extensia. Pentru mine, Hosterion are un plus datorită caracteristicilor enumerate, aflând ușor informațiile dorite despre extensia viitorului meu domeniu.

Restricțiile nu sunt prezente în cazul fiecărei extensii. Unele sunt limitate la anumite domenii, altele sunt fără restricții la înregistrare, așa cum este cazul extensiei .shop.

Prețul diferă în funcție de extensia dorită.

Mediul online este în plină dezvoltare, mesajele și produsele noastre fiind acum transmise clienților/urmăritorilor cu o viteză amețitoare. Existența în mediu online a afacerii tale, de orice tip ar fi aceasta este o necesitate, nu un lux sau un trend. Dacă îți dorești un anumit nume (domeniu) pentru momentul în care vei păși în mediu virtual te sfătuiesc să achiziționezi domeniu chiar cu mult înainte. Investești acum în viitorul tău brand. E ca atunci când rezervi numere preferențiale. Poate că încă nu ai mașina, dar ești norocosul posesor al celor două tăblițe de înmatriculare cu cea mai potrivită combinație (denumire) pentru tine.

Dacă aș vrea să încep un nou blog, m-aș juca mai mult și aș combina cuvintele pentru a oferi o denumire originală și expresivă blogului meu. Ce domeniu te-ar reprezenta cel mai bine și ce extensie ai alege?Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Castigatori "Tu stii care sunt noile extensii de domenii internet de la Hosterion?" - Blogal Initiative

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: