Odată cu trecerea anilor devenim tot mai nostalgici în legătură cu anii copilăriei, perioada de glorie a spiritului nostru neliniștit și tânăr. Clasele I-XII au reprezentat perioada de maturitate, de adunare și selectare a informațiilor care să ne transforme în adulții de astăzi.
Din păcate, nu putem da timpul înapoi, anii petrecuți pe băncile școlii fiind de nerecuperat. Indiferent că am avut rolul de tocilar al clasei, de baiat sau tipă cool, de codaș sau de neastâmpărat, anii ne-au maturizat pe toți, ne-au șlefuit și ne-au oferit șansa de a ne urma drumul știut sau neștiut în acele vremuri, dar cu siguranță intuit sau ghidat de alegerile acelor ani.

Am urmat un profil real, mate-info cu informatică intensiv, în ciuda intuiției care îmi atrăgea inima către cuvinte și litere. Imaginația zburda, matematica și științele exacte chinuindu-se să o țină în loc. Nu am urât matematica, dar nici nu am excelat la această materie. Am participat la concursuri de matematică, fără a mă putea lăuda cu rezultate extraordinare. De fapt, fără a mă putea lăuda cu vreun rezultat. 🙂
Dintre științele exacte studiate în liceu am iubit fizica. Ei bine, asta datorită profesoarei extraordinare, Bălăucă Cristina. Tot datorită ei am avut cel mai mare contact cu performanța în matematică. 🙂
Matematica și științele exacte te pot transforma în cetățean de onoare al orașului tău
Îmi amintesc cum ne povestea doamna Bălăucă despre fiul său, Ștefan Bălăucă, pe atunci în școala primară și de toată „averea” agonisită de acesta. Simțeam puțină invidie și regret (că am pierdut trenul celor bine pregătiți și că aveam prea mult de recuperat pentru a ajunge la rezultate satisfăcătoare) atunci când auzeam de premiile, deloc de neglijat, pe care acesta le câștiga.
Ei bine, pentru a nu trece prin aceeași experiență, am să vă recomand participarea la Brio Challenge, un concurs de matematică, exclusiv online, care oferă muuulte premii consistente. Laptoul și consola Xbox fiind doar exemple. Să nu credeți că nu este destul de măgulitor să fi primit cândva explicații (eu în clasa a XII-lea, Ștefan în clasa a IV-a, cred), pentru formule matematice de neînțeles, de la unul dintre actualii cetățeni de onoare ai Municipiului Botoșani. Adică, hei! L-am cunoscut pe tipul ăsta când era copil!

Totuși, e mai bine să fii tu cetățeanul de onoare și să te bucuri de toate premiile și recompensele materiale și sufletești care vor apărea până în acel moment de glorie.
❗ Grăbește-te! Te poți înscrie până pe 16 mai și tot până atunci poți susține primul test. Îl poți da de câte ori vrei tu, dar trebuie să înscrii un scor final, mai mare de 80. Hai că nu e greu! Mai ales că totul este online.
În următoarea etapă dai din nou un test (poți alege ce rezultat vei înscrie în concurs), al cărui rezultat trebuie înscris în concurs până pe 24 mai.
În etapa finală vor participa cei mai buni 10 copii din fiecare clasă, această sesiune fiind supravegheată video. Pentru fiecare clasă va fi desemnat un campion absolut și doi vicecampioni.
Pentru a fi asigurată obiectivitatea, testele standardizate din cadrul Brio Challenge sunt dezvoltate cu ajutorul psihometriei (știința care are la bază principii științifice de măsurare), obținând astfel întrebări, condiții de administrare, proceduri de scorare și interpretare la fel pentru toate persoanele care susțin testul. Fiind un test standardizat, rezultatul nu este impactat de subiectivitatea evaluatorului, acuratețea (lipsa erorilor) și adecvarea (corectitudinea și acoperirea teritoriului conceptual țintit) fiind întrunite.
Metoda de testare Brio acoperă întreaga programă școlară anuală în cadrul fiecărui test, oferind posibilitatea reevaluării (fără a se repeta întrebările), a monitorizării progresului elevului și a verificării poziției pe care un elev testat o ocupă la nivel național, comparativ cu toți elevii din același an de studiu. Cu ajutorul rapoartelor de performanță se pot verifica zonele de competență ale unui elev, identificând zonele în care acesta ar trebui să mai lucreze.
Brio Challenge poate îmbunătăți performanțele copilului tău și îl poate transforma într-un campion! Mai mult, îi poate aduce acestuia premii importante. Dacă aș putea da timpul înapoi m-aș întoarce în gimnaziu, mai exact în clasa a VI-a, pentru a putea să mă bucur de copilărie mai înțelept. Aș dedica mai mult timp studiului și mi-aș îmbogăți mintea cu informații și patrimoniul cu premii. Chiar și la vârsta aceasta mi-ar prinde bine un laptop sau o consolă Xbox. În ce clasă te-ai întoarce dacă ai putea da timpul înapoi și ai putea participa la Olimpiada Digitală de Matematică (Brio Challenge)? Lăsă-mi comentariu cu frântura ta de nostalgie legată de competițiile la matematică și nu numai. 🙂
Mult succes participanților la Brio Challenge! Să vă bucurați de premii!
Categorii:Oameni și povești
Lasă un răspuns