Împreună dăm voce drepturilor tale!

Joi, 20 mai 2021, a avut loc la Iași conferința de lansare a proiectului „Împreună dăm voce drepturilor tale!”. Prin intermediul proiectului derulat de Asociația Demetrius în parteneriat cu Asociația Națională a Surzilor din România, Filiala Iași și Step by Step, Islanda, se propune promovarea drepturilor omului și a tratamentului egal, prin combaterea formelor de discriminare a persoanelor cu deficiențe de auz și prin conștientizarea tinerilor fără deficiențe de auz a drepturilor și a modalităților de acțiune pentru a fi respectate.

Cu alte cuvinte, „Împreună dăm voce drepturilor tale!” își propune informarea persoanelor cu deficiențe de auz asupra drepturilor pe care le au, dar și a persoanelor fără deficiențe de auz asupra drepturilor pe care trebuie să le respecte celor cu deficiențe de auz.

impreuna dam voce drepturilor tale, proiect pentru combaterea discriminarii persoanelor cu deficiente de auz
Imagini „Împreună dăm voce drepturilor tale”, modificate canva.com

Pentru tinerii fără deficiențe de auz implicați în proiect (voluntari) este o oportunitate pentru a-și schimba atitudinea față de cei cu astfel de deficiențe, în cadrul proiectului având posibilitatea urmării unui curs (gratuit).

Tinerii cu deficiențe de auz primesc informațiile necesare pentru a putea conștientiza drepturile de care beneficiază, în special pentru încadrarea în piața muncii.

Împreună dăm voce drepturilor tale!” își propune reunirea tinerilor cu și fără deficiențe de auz, promovarea drepturilor acestora și integrarea în societate și pe piața muncii. Împreună putem trece peste barierele sociale, peste prejudecăți și discriminări. Cunoscând și respectând drepturile fiecărei persoane, putem crea o lume mai bună. Pas cu pas, implicându-ne și susținând inițiative constructive pentru societate putem contribui la o lume în care toți suntem egali și în care cu toții ne simțim acceptați și prețuiți pentru ceea ce suntem, pentru unicitatea fiecăruia dintre noi.

impreuna dam voce drepturilor tale
Imagini „Împreună dăm voce drepturilor tale”, modificate canva.com

În cadrul proiectului se realizează un studiu referitor la drepturile omului și discriminarea persoanelor cu deficiențe de auz. Dacă ai între 16 și 30 de ani și ești din județul Iași, poți răspunde la chestionar accesând link-ul de aici. Răspunsurile sunt confidențiale, participarea fiind voluntară (poți să te retragi în orice moment).

Pentru a fi informat cu privire la evoluția proiectului accesează pagina de facebook „Împreună dăm voce drepturilor tale!”.Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. „Voluntariat și leadership în organizațiile societății civile” – ziua l – Împreună dăm voce drepturilor tale! – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: