5 lucruri necesare restaurantului pe gustul oricui

Mâncarea este una dintre plăcerile nevinovate ale vieții. Pentru mulți dintre noi reprezintă dovada momentelor fericite, evadarea din cotidian sau alinarea momentelor triste. Indiferent de senzația pe care o căutăm în farfurie, ne dorim ca gustul și calitatea acesteia să ne satisfacă papilele gustative și, de ce nu, să ne schimbe starea sau să ne ajute să eliminăm bariera timpului și să retrăim momente din copilăria sau trecutul nostru.

Vă mai amintiți gustul plăcintelor bunicii? Sau aroma tochiturii pe care o serveați cu mămăliguță? În cazul meu, nu voi uita niciodată iernile la gură sobei, mirosul cărnii de porc aromată cu usturoi și mirodenii și gustul preparatului final îndulcit de harbuzul (pepenele roșu) murat.

De-a lungul vieții multe se schimbă, iar unele momente rămân doar amintiri imposibil de retrăit. Totuși, dacă locurile și timpurile se transformă, rețetele pot rămâne de actualitate. Noroc cu restaurantele, acele locuri care își doresc să ofere clienților nu doar mâncare, ci momente, clipe de fericire, nostalgii reînviate și delicii demult uitate.

O provocare întâmpinată în ultima vreme a fost imposibilitatea frecventării localurilor. Ramași doar pe baza cateringului și a gătitului acasă, am fost forțați să ne (re)descoperim calitățile culinare. Dar cui nu i-a fost dor de atmosfera și preparatele localului preferat?

Nostalgia, sau poate reaprinderea pasiunii pentru gătit rețete tradiționale m-a făcut să mă gândesc să investesc în propriul meu local. Vremurile incerte pe care le trăim mă forțează să studiez piața mult mai atent decât aș fi făcut-o acum doi ani. Pizzerie? Restaurant? Cantină? Brutărie? Catering? Ei bine, pentru că nu sunt hotărâtă am decis să aleg 5 lucruri care s-ar potrivi indiferent de alegerea pentru care aș opta.

5 lucruri esențiale pentru bucătăria restaurantului meu

  • Frigidere și congelatoare, indiferent de mărimea sau adâncimea acestora, pentru că succesul afacerii este dependent de prospețimea ingredientelor.
  • Mesele pentru prepararea produselor sunt necesare indiferent de tipul de restaurant ales.
  • Mașini de gătit pentru preparatele culinare puse la dispoziția oaspeților.
  • Mașina de spălat vase pentru că, nu-i așa, farfuria este la fel de importantă ca și conținutul ei.
  • Oale și tigăi, aceste ustensile neputând lipsi din niciun tip de local ce își dorește să ofere mâncare clienților săi.

Știu că lista de mai sus este ABC-ul necesităților unui restaurant, dar este totuși începutul unui plan. Mai mult, am descoperit ggmgastro, o companie recent apărută pe piața din România ce oferă o multitudine de echipamente pentru restaurante, cantine, baruri, catering, brutărie, pizzerie și multe alte tipuri de afaceri. Avantajul? Le poți achiziționa online, fără a te deplasa și a te obosi cu transportul. Tu doar fă planul afacerii tale, de restul se ocupă GGM Gastro.

Dacă atunci când am început acest articol nu eram decisă în ce tip de afacere cu mâncare aș investi, pe parcurs planul s-a conturat mai bine. Mi-aș deschide un restaurant (inclusiv cu serviciu de catering) care să ofere produse accesibile, de calitate și într-o atmosferă autentică adaptate persoanelor care trebuie să mănânce la regim. Astfel, clienții ar putea opta pentru tipul de alimentație adecvat condiției de sănătate (probleme cardiace, diabet, colesterol, etc.) putând să se bucure de atmosfera unei mese în oraș sau de lejeritatea cinei gata comandate.

Indiferent de modul în care trebuie să adaptezi condimentele meselor familiei tale, în ipoteticul meu restaurant fiecare preparat va fi pe gustul fiecăruia! Tu ce ai mânca și ce arome ai prefera?Categorii:Gânduri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: