Cârligul de remorcare – accesoriu must-have pentru mașină

În ultimul an lucrurile din viața mea au virat pe drumuri nebănuite, pandemia fiind parcă un marcaj rutier care m-a direcționat în direcția greșită. Statul în casă, evenimentele inevitabile ale vieții și stresul care se răspândise în rutina fiecăruia dintre noi mi-au accentuat mai puternic ca niciodată dorința de a ieși, de a părăsi apartamentul și de a cutreiera țara. Nici nu conta unde mergeam, cât timp mergeam. Libertatea care era îngrădită de restricțiile aduse pe nepusă masă de virus era mai dulce și mai fără de saț ca niciodată.

Orice prilej de a călători era o evadare, un moment de aparentă normalitate pe care o puteam gusta cu porția, reîntoarcerea acasă fiind mereu resimțită cu nostalgia timpului prea scurt petrecut în natură.

Dorința de a explora și de a vedea cât mai multe lucruri noi, de a mă apropia de natură și de locurile istorice pe care România le are la tot pasul ne-a purtat de multe ori pe drumuri aproape uitate, către obiective turistice lăsate în paragină, distruse de timp și de neglijența omului. De calitatea drumurilor, nici nu mai este necesar să pomenesc!

Auto Gedal - carlig de remorcare

De câte ori ne-am rătăcit în dorința de a vedea diverse ruine, cetăți sau clădiri ascunse de timp în uitarea colectivă… Persoană comodă, că deh, mașina trebuie să mă conducă până la destinație, am ajuns în multe fundături, drumuri blocate și vegetație sălbatică. Dar așa se formează un șofer bun, întoarcerea pe cele mai înguste poteci devenind o aventură plină de adrenalină și entuziasm.

Însă, cea mai horror aventură în drumețiile sălbatice pe care le-am întreprins a fost într-o zonă mlăștinoasă în care mașina a rămas înpotmolită, fără chef de a ieși din „baia de nămol” în care ne aventurasem.

Majoritatea escapadelor au fost în cuplu, noi doi și o mașină, dar spre norocul nostru în această aventură mlăștinoasă am avut companie. Mai mult, din fericire pentru noi nu eram plecați cu mașina noastră. De ce din fericire? Pentru că nu știu cum ne-am fi descurcat singuri, cu o mașină neechipată corespunzător.

Auto Gedal - suport pentru biciclete

Rămași blocați în câmp, cu mașina împotmolită în noroi, nu am fi avut nicio șansă să vedem lumina următoarei zile din confortul camerei, ci am fi văzut răsăritul din negura mocirlei. Dar, cum spuneam prietenii noștri aveau mașina echipată.

Câteva ore ne-am chinuit să rezolvăm problema cu ajutorul forței, dar oricât am împins-o, aceasta doar se afunda mai tare, iar noi căpătam culoarea pământului. Nici lemnele pe care le-am adunat din pădurea din apropiere nu ne-au ajutat în încercarea de a face un „pod” în fața roților pentru a putea trece peste zona ce ne ținea captivi.

Fiecare lady are cavalerul ei

Împătimiți ai activităților în aer liber, prietenii noștri nu pleacă nicăieri fără biciclete. Astfel, cele două mijloace de transport au devenit salvarea noastră. Stropite de noroi, dar funcționale, au fost scoase de pe suportul de biciclete pe care tronau și au fost folosite de băieți pentru a se întoarce în prima localitate și a solicita ajutor. Eu și cu prietena mea am rămas ca două domnițe la ananghie, speriate de pustiul care ne înconjura și pline de speranță că băieții noștri vor reuși să pedaleze cu spor. Cele 5 ore de așteptare au fost un calvar, pentru că nu era o aventură adevărată dacă nu ne-am fi blocat într-o zonă fără semnal, telefoanele fiind la fel de inutile ca și mașina adânc pironită în noroi.

Atunci când salvatorii s-au întors cu ajutor, operațiunea de salvare a durat puțin. Asta datorită cârligului de remorcare cu care era dotată mașina. După ce ne-am bucurat că ne putem întoarce în civilizație, am primit o adevărată lecție despre siguranță de la prietenii noștri. Așa am aflat de accesoriile pentru mașină de la Auto Gedal cu ajutorul cărora ne-a putut fi salvată seara.

Auto Gedal - carlig de remorcare

Chiar dacă nu am mai ajuns la destinație, această aventură a devenit o amintire pe care nu o vom uita niciodată. În plus, ne-am convins de utilitatea unui cârlig de remorcare și ne-am achiziționat și noi unul de la AutoGedal.

Avantajele cârligelor de remorcare sunt multiple: protejează mașina în cazul ciocnirilor ușoare din spate, permit remorcarea în situații ca cea de care v-am povestit mai sus, oferă posibilitatea tractării unei rulote, remorci, bărci și chiar instalarea unui suport de biciclete prin atașarea acestuia pe cuiul de remorcare. Aerodinamica mașinii nu este afectată, spațiul este economisit, iar accesul la portbagaj este neafectat. Montajul cârligului de remorcare comandat de la AutoGedal a fost ușor de făcut, putând fi montat autorizat în peste 70 de orașe din țară, transportul este gratuit și are omologare EU și RAR.

Articol scris pentru SuperBlog 2021.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 2. Plimbări pe 4 roți

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: