Muncești pentru visul tău? Interviu Valentin Anghel, CEO și fondator AVBS Credit

Mi-am început anul dorindu-mi să îmi dedic timp, energie și bani pentru îndeplinirea dorințelor. În ianuarie scriam despre AVBS Credit și cum acest broker de credite poate să ducă la îndeplinire orice vis. Pe atunci, îmi doream o casă și voiam să investesc în mine. Îmi doream să mă dezvolt personal și profesional, să îmi transform pasiunea în artă și să trăiesc propriul basm, din propriul castel.

La 10 luni de la rezoluția pentru anul 2021 revin la subiectul AVBS Credit. Din păcate, starea de sănătate nu mi-a permis să mă bucur de avantajele unui credit pentru casa mult visată prin intermediul brokerului de credite lider pe piața din România, iar acum aceasta nu mai este o prioritate pentru mine.

Prin prisma diagnosticului primit toamna aceasta (diabet de tip 1), casa nu mai reprezintă cea mai mare dorință (e totuși pe locul doi pentru că activitatea fizică pe care aș putea să o fac cu ușurință având mai mult spațiu mi-ar îmbunătăți considerabil starea fizică și psihică), reorientarea profesională câștigând teren pe lista lucrurilor importante.

Valentin Anghel este o sursă de inspirație pentru mine. În anul 2007 a renunțat la o slujbă sigură și bine plătită pentru a înființa compania de brokeraj bancar AVBS Credit, oferind pieții bancare din România servicii de intermediere a creditelor, necunoscute la acea vreme. Nici în prezent nu suntem cu toții familiarizați cu avantajele apelării la specialiștii din domeniul intermedierii creditelor:

 • cost 0 pentru clienți,
 • cu un singur „drum” la brokerul de credite primești oferte de la toate instituțiile bancare și non-bancare, având posibilitatea de a o alege pe cea mai potrivită,
 • șansa de a obține condiții de creditare mult mai avantajoase decât dacă te prezinți direct în sucursală.
motto Valentin Anghel, CEO si fondator AVBS Credit: am o singura directie in viata: INAINTE

Cu un motto puternic și fără a lăsa loc pentru îndoieli, „Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!”, Valentin Anghel este un exemplu de antreprenor de succes. În ciuda tuturor obstacolelor întâmpinate de-a lungul anilor, fondatorul AVBS Credit a reușit să se mențină cu succes pe piața din România, trecând și peste perioada de criză din anul 2008.

Fiind tot mai tentată să găsesc o cale prin care să îmi asigur confortul financiar muncind pentru mine, deci bucurându-mă de avantajele unui antreprenor (programul flexibil fiind marea mea dorință) am profitat de posibilitatea de a-i adresa întrebări lui Valentin Anghel și de a afla părerea unui antreprenor cu experiență despre posibilitățile pe care le au tinerii care vor să se aventureze în lumea antreprenoriatului.

B: Cum a început povestea antreprenorului Valentin Anghel? Ce te-a făcut să alegi această cale?

V.A: Visul meu a început în 2002, pe vremea când aveam doar 22 de ani, mânat de dorința mea de a evolua din punct de vedere profesional și financiar. Fără a avea studii de specialitate, m-am angajat într-un birou notarial din București unde, în scurt timp, am devenit Secretar Delegat și un membru valoros al respectivei societăți. 

În decursul celor 5 ani de activitate în notariat, am lucrat cu mii de clienți și am constatat cât de rigid era sistemul bancar la acea vreme și cât de multă nevoie de ajutor aveau românii în obținerea unor finanțări potrivite. Astfel, am identificat oportunitatea de a dezvolta un business propriu, care să aibă la bază prestarea unui serviciu de intermediere credite care să fie personalizat și complet GRATUIT pentru client. 

B: Care este cea mai mare abilitate pe care trebuie să o aibă un broker de credite?

V.A: Pregătirea tehnică este una dintre bazele pe care un broker trebuie să le aibă. Un broker trebuie să aibă abilitatea de a ști de unde să ia informația, astfel încât, într-un timp foarte scurt să îi ofere clientului toată informația necesară.

B: Ce sfat i-ai oferi unui tânar care ar dori să își creeze un drum propriu în afaceri?

V.A: Înainte de a porni la drum este indicat să te documentezi, în detaliu, despre activitatea pe care dorești să o desfășori. La modul general, trebuie să te documentezi legat de ceea ce înseamnă contabilitate: cum încasezi banii, de unde încasezi banii, cât trebuie să plătești pentru taxe, vrei să angajezi sau vrei să te angajezi pe tine, câți angajați vrei să ai. În primul rând trebuie să faci calcule: ce încasezi, cât plătești și cu ce rămâi. Trebuie să te informezi despre contabilitate, fiscalitate, dar și detaliile juridice necesare funcționării companiei pe care vrei să o înființezi.

B: La ce riscuri trebuie să fie atent?

V.A: Cred că cel mai mare risc la care te poți expune atunci când vrei să începi o afacere este să nu crezi în ceea ce vrei să faci. Din moment ce ești ferm convins de traseul pe care vrei să îl urmezi și ești determinat, ai o claritate în legătură cu ceea ce trebuie să faci. Dacă nu ai această claritate, doar bâjbâi lucrurile pe care vrei să le faci. Dar, dacă ți-ai stabilit un țel, te ții de el și te informezi, nu ai cum să nu ajungi unde ți-ai propus. Dacă ești neîncrezător în ceea ce vrei să faci vei pluti în derivă ca o barcă pe mare.

Valentin Anghel, CEO și fondator AVBS Credit

B: Este antreprenoriatul pentru toată lumea? Oricine poate să deschidă o afacere?

V.A: Oricine vrea, poate să facă orice. Oricine. Nu doar antreprenoriat. Orice. Important este să fii asumat.

B: Este mai dificil să lansezi o afacere în actualul context economic?

V.A: Este o întrebare bună. Suntem într-un moment de criză sanitară și economică, în funcție de domeniul la care ne referim. Noi (AVBS Credit) am trecut prin criza financiară din perioada 2008-2009, o perioadă destul de grea, fiind abia înființați, însă determinarea și asumarea ne-a făcut să continuăm reinventându-ne și regândind strategii. Pentru noi a fost un mare pas să rezistăm acelei perioade. Și în această pandemie avem o creștere de 100% față de anii anteriori și ne așteptăm la o expansiune. Nu cred că este neprielnic să faci un business în perioadă de criză, din contră, este momentul cel mai potrivit, pentru că atunci unele afaceri sunt zdruncinate. În aceste momente, dacă văd lucrurile clar și nu sunt cuprins de frici pot avea parte de o expansiune. Deci, în criză se pot face afaceri de un real succes.

Din discuția cu Valentin Anghel am învățat lucruri care nu sunt utile doar în mediul afacerilor, ci în viață. Curaj, determinare, hotărâre sunt abilități necesare în viața de zi cu zi, iar setările mentale pentru a scăpa de limitările și fricile care ne țin în loc sunt importante în fiecare moment al vieții, mai cu seamă în cele dificile. Așa cum am spus și mai sus, antreprenorul Valentin Anghel m-a inspirat, m-a făcut să înțeleg că trebuie să am curajul de a privi viața fără a mă lăsa oprită de obstacolele pe care mi le aduce în față și trebuie să fiu determinată să am o singură direcție: ÎNAINTE!

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre omul, brokerul și antreprenorul care prin experiența lui profesională poate schimba destine (prin informațiile oferite, dar și prin serviciile de brokeraj ale AVBS Credit) puteți să îl urmăriți pe Valentin Anghel pe Youtube.

Franciza AVBS Credit – opțiunea de a fi independent

O opțiune pentru cei care își doresc independență este franciza AVBS Credit. Cu studii sau experiență în domeniul financiar-bancar, visul de a avea propria afacere, dar în același timp să fii parte a unei corporații de succes, este la un e-mail distanță.

Cu o taxă de doar 5000 de lei te poți bucura de următoarele avantaje:

 • Grile de comisioane ATRACTIVE,
 • Portofoliul de clienți asigurat,
 • Know-how-ul esențial derulării cu succes a activității,
 • Suport tehnic și asistență oferite în mod constant de către managementul companiei,
 • Flux de lucru facil,
 • Acces la toate parteneriatele bancare și non-bancare,
 • Training-uri de pregătire în domeniul vânzării produselor bancare,
 • Suport în selectarea celor mai potriviți brokeri,
 • Acces la cele mai bune produse de creditare de pe piață,
 • Campanii puternice de marketing și PR implementate la nivelul național de către AVBS Credit,
 • Posibilitatea de a-ți dezvolta propriul sistem de francize generator de venituri lunare,
 • Brokerul francizat beneficiază de asigurarea de răspundere civilă pentru erori și omisiuni decurgând din activitatea de intermedieri credite
 • Conformarea activității din punct de vedere GDPR.

Un alt avantaj al francizei AVBS Credit este timpul scurt în care poți obține câștiguri. Cu această alternativă oferită de AVBS Credit, dacă nu ai deja o altă idee de afaceri, în aproximativ 3 săptămâni lucrătoare este înființată unitatea care să funcționeze în sistem de franciză și, în aproximativ 2 luni de la lansare franciza devine productivă.

Tu ești determinat să muncești pentru propriul tău vis?

Articol scris pentru SuperBlog 2021.Categorii:Interviu

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri

 1. Multă sănătate, îți spun din experiență că visurile pot fi îndeplinite chiar și atunci când ai o problemă de sănătate! Nu te descuraja, mergi cu încredere înainte!
  Mult succes!

  Apreciat de 1 persoană

Trackback-uri

 1. Proba 4. “Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: