Când viața o ia la vale, rămân cu picioarele pe parchet

Viața este imprevizibilă. Fiecare moment ne poate aduce lucruri și experiențe noi, surprizele neîncetând să apară. Fie că sunt momente plăcute sau mai puțin plăcute, viața ne provoacă să ne adaptăm, să ne autodepășim și să ieșim din zona de confort. Ei bine, asta nu este necesar și atunci când vorbim de confortul locuinței noastre.

Atunci când este mobilată și decorată o casă, prima dată se alege pardoseala. Restul alegerilor trebuie făcute în funcție de aceasta, armonia și atmosfera locuinței fiind direct impactate de această primă alegere.

Pentru că îmi place natura, pardoseala din lemn nu are rivală atunci când vine vorba de alegerea dintre lemn și gresie. Lemnul oferă o atmosferă călduroasă, confortabilă, elegantă și chiar artistică datorită varietăților de forme, culori și modele. În funcție de lemnul ales, fiecare cameră capătă propriul suflet, propria personalitate și stil.

Casa este oaza mea de liniște, refugiul și raiul meu. Locuința mă protejează de intemperiile naturii și îmi oferă un spațiu pentru a mă readuna și a mă reîncărca cu energie atunci când viața îmi provoacă neplăceri. Din acest motiv, este important pentru mine ca locuința să îmi ofere protecție, să mă învăluie cu grijă și căldură. Cum altfel aș putea avea parte de ceea ce îmi doresc decât cu încălzire prin pardoseală?

Alma parchet

Lemnul masiv mi se pare minunat, atractiv prin puterea și eleganța lui, iar parchetul din lemn masiv are avantajul de a permite rașchetarea, recondiționarea și refinisarea acestuia la nevoie, dar pentru locuința mea aș alege fără a sta pe gânduri parchet din lemn stratificat. Fie că este dublu sau triplu stratificat, lemnul stratificat este rezistent la umiditate, trafic și uzură și poate fi montat peste sisteme de încălzire în pardoseală.

Cum alegem parchetul potrivit raportându-ne la calitate și preț?

  • Durabilitatea

Indiferent dacă vorbim despre parchetul din lemn masiv sau cel stratificat, grosimea lamelei din lemn și stratul de uzură sunt importante pentru a putea face viitoare recondiționări, astfel să poți să te bucuri mai mult timp de parchet și să nu fii nevoit să îl schimbi.

  • Aspectul plăcii

Din acest punct de vedere există 3 tipuri de parchet: 1 strip (O singură placă lată și mai lungă, cu aspect unitar, mai greu de obținut. Acest tip de parchet este mai scump față de următoarele două), 3 strips (este format din 3 lamele mai înguste) și parchetul clasic, format din mai multe lamele, numit tip brăduț sau Herringborne.

  • Clasa de selecție

Clasa de selecție este dată de uniformitatea culorii lemnului, de existența mai numeroasă sau nu a nodurilor și a fisurilor. Cu cât are mai puține noduri și fisuri cu atât are durabilitate mai mare și aspect mai rafinat.

Cred că pentru mulți dintre noi alegerea parchetului este o adevărată provocare. O alegere informată și o montare adecvată ne poate oferi plăcerea pardoselii perfecte pentru toată viața. Acesta este și motivul pentru care Alma Parchet este opțiunea potrivită. Consultanța este gratuită și în cele 30 de minute poți decide alături de persoane pasionate și specializate care este cel mai bun parchet pentru locuința ta. Mai mult, pentru a te asigura de calitatea pardoselii Alma Parchet oferă montaj la cheie, adică pot să se ocupe ei de măsurători, calculul necesar de materiale cu minimum de pierderi, transport, montaj și finisaj. Transportul, montajul și finisajul sunt incluse în preț, lucrările de montare având și garanție timp de 2 ani.

Parchetul din lemn de nuc – preferatul meu

Parchetul din lemn de nuc este de departe preferatul meu. Cu un aspect modern și elegant este potrivit încăperilor scăldate în lumina soarelui. În plus, poate fi folosit pentru încălzirea în pardoseală, duritatea și rezistența nucului fiind o caracteristică importantă.

Rezistent zeci de ani, cu un aspect neted și inedit, acest tip de parchet este amprenta pe care personalitatea mea ar lăsa-o casei pentru foarte mult timp. Bunul gust și rafinamentul parchetului din lemn de nuc este plusat de ușoara întreținere a acestuia. Normal că este indicat să fie curățat cu soluții pentru lemn, dar nu necesită alte tratamente speciale. Este unic, frumos, rezistent și simplu de menținut, oferind senzația unei plimbări în natură, confortul căldurii (dacă este folosit pentru încălzire prin pardoseală) și siguranța trăiniciei. Designul interior este ușor de scos în evidență cu un astfel de parchet, iar locuința devine locul din care nu îți dorești să mai pleci. Aspectul parchetului din lemn de nuc energizează și aduce o stare de bine, iar când viața o ia la vale este ușor să rămân cu picioarele… pe parchet!

Articol scris pentru SuperBlog 2021.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 10. Parchetul perfect pentru tine, pentru casa ta

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: