Afacere sustenabilă sub acoperiș Frisomat

De-a lungul vieții cu toții am visat să schimbăm într-un fel sau altul lumea. Să ne aducem aportul pentru a face ca lucrurile să fie mai bune, să ne ușureze viața și să ne ofere cele mai bune condiții de trai. Unul dintre cele mai facile moduri de a ne aduce contribuția în societate este să devenim antreprenori, să avem propria afacere și să putem îmbina binele propriu cu cel comun.

Actualele probleme ale mediului cu care ne confruntăm la nivel global ne solicită aptitudinile pentru a proteja cât mai mult planeta, dar și pentru a diminua răul deja făcut. Cât de multe am putea schimba fiecare dintre noi? Ce afacere am putea deschide pentru a îmbunătăți viața comunității în care trăim?

Ei bine, și eu am un vis…

Planul meu de afaceri

Un mod de a ajuta natura și mediul înconjurător ar fi reciclarea peturilor de plastic. Aceste recipiente sunt atât de numeroase încât o reîntrebuințare a lor cred ca ar fi de mare folos.

Ideea mea de afaceri e simplă: reutilizarea peturilor de plastic folosite și construirea altor obiecte din ele. Cum ce? Căsuțe!

Prin proiectarea atentă sticlele de plastic ar putea fi utilizate pentru crearea unor căsuțe ieftine, ce ar putea fi amplasate în curte sau parcuri și ar oferi distracție copiilor.

Frisomat – casa pentru afacerea mea

Pentru că ideea mea se învârte în jurul ecologiei și sustenabilității, cel mai potrivit aliat pentru a-mi deschide afacerea este Frisomat. Această companie româno-belgiană, a ales să se diferențieze pe piața națională și internațională prin calitate, seriozitate, soluții personalizate și, mai ales, prin demersul de sustenabilitate și preocupare față de mediul înconjurător.

Cu aceleași principii ca și mine, Frisomat pune la dispoziție hale metalice proiectate, produse, livrate și construite de către ei. Siguranța calității este garantată de lipsa mai multor firme și echipe, toată responsabilitatea fiind în sarcina Frisomat. Pentru mine este liniștitor să știu că nu există posibilitatea de a da vina pe alții, că o singură entitate răspunde de tot procesul și că experiența pe care o au pe piață este mai mult decât o recomandare.

În plus, halele metalice de la Frisomat sunt produse din materie 100% reutilizabilă, procesul de pre-proiectare și prefabricare reducând la minimum pierderile tehnologice. Din grijă pentru mediu, Frisomat returnează resturile de oțel către distribuitorul acestui material cu care colaborează.

Un alt motiv pentru care îmi doresc ca Frisomat să îmi facă proiectul halei metalice care îmi va adăposti afacerea este integrarea energiei regenerabile în activitatea lor. Panourile solare pe care le folosesc le oferă aproximativ 67% din energia electrică necesară, în weekend chiar vânzând din aceasta.

Rezistența și durata de viața a halelor metalice Frisomat este de mai bine de 50 de ani, iar costurile de mentenanță sunt aproape zero. Halele sunt proiectate, produse și montate astfel încât să nu fie afectate de trecerea timpului, să nu trebuiască îmbunătățiri periodice sau înlocuiri. În funcție de activitatea pe care clientul Frisomat dorește să o desfășoare în hala comandată, primește recomandarea specialiștilor privind modalități de a optimiza consumul de energie, economisind astfel bani și protejând mediul (spre exemplu, pot recomanda un anumit tip de izolație dacă hala este folosită ca depozit și alt tip de izolație dacă este folosită ca sediu pentru birouri sau supermarket și dacă este utilizată în timpul iernii).

Trebuie să fiu conștientă încă de la început că nu îmi este de ajuns o singură hală metalică, fie ea și industrială. Am nevoie de un complex. Am nevoie de spațiu de depozitare pentru sticlele de plastic, dar și unul pentru produsele finite. Pe lângă depozite este necesar spațiu pentru birouri și pentru angajați. Proiectarea, ansamblarea și finisarea căsuțelor trebuie să se facă în condiții de siguranță și să ofere angajaților un mediu plăcut de lucru.

De la o idee la o industrie

Ideea căsuțelor din peturi de plastic este doar începutul planului meu. Construirea acestor mici cutiuțe cu fericire pentru copii poate fi dezvoltată și personalizată. Cum ar fi să pleci la pescuit cu propria căsuță ușoară și confortabilă? Să îi oferi băiatului tău o cetate ușor de transportat și la un preț accesibil? Să îți vezi fiica în propriul ei castel, construindu-și visele care o să schimbe viitorul?

Pe lângă utilizarea acestor construcții reciclate în viața privată, ele mai pot fi folosite ca recuzită pentru spectacole de teatru, expoziții sau alte evenimente.

Aceste mici proiecte arhitecturale pot fi reciclate atunci când nu mai sunt dorite, astfel aceleași materii prime fiind utilizate în repetate rânduri. Până și blănosului tău i-ai putea comanda o adevărată locuință care să îi ofere adăpost.

Frisomat România este dovada clară că visul de a face lumea un loc mai bun și sigur este posibil să fie transformat în realitate. Înființată în 1996, la Piatra Neamț, această companie a ajutat 889 de antreprenori să își construiască locația potrivită afacerii lor, iar cele 992 de hale metalice care acoperă peste 1.000.000 mp vor fi mulți ani mărturia aportului pe care Frisomat îl aduce viitorului verde pe care îl dorim cu toții. Această companie nu este doar un partener de încredere pentru viitoarea mea afacere, ci o sursă de inspirație și motivație.

Articol scris pentru SuperBlog 2021.Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 12. Construiește-ți viitorul tău verde – frisostenabil

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: