Terra Salin – o gură de sănătate în inima capitalei

Ieri m-am trezit cu vecina mea, Maria, la ușă. Avea o mare rugăminte: să am grijă de plantele și papagalii ei cât timp pleacă cu Ana, fetița sa, la București. Mi-a zis că pleacă pentru câteva luni, la mătușa ei, pentru că a descoperit o locație care ar putea să îi ajute fiica să scape de problemele respiratorii. Normal că i-am cerut toate detaliile, eram curioasă ce descoperire a putut face și cum poate fi ajutată Ana, fetița de 2 ani căreia medicii nu i-au găsit până acum vreun tratament care să o scape de viroze și mucozități pe termen lung.

Ei bine, soluția este Terra Salin, o salină deschisă la începutul acestui an, chiar în mijlocul Bucureștiului. Am aflat cu această ocazie că salina artificială de care vorbește Maria este diferită de restul salinelor de acest gen, dar că are și avantaje mult mai mari decât salinele naturale. În primul rând, la Terra Salin poate merge Ana, la doar doi ani, lucru care nu este indicat pentru un copil atât de mic când vine vorba de salinele naturale. De ce? Pentru că Terra Salin este o salină de suprafață și nu există presiunea exercitată în salinele în care trebuie să cobori.

Am întrebat-o și de riscurile îmbolnăvirii cu virusul Covid-19, că nu mă puteam abține. Să plece așa dintr-o dată? Ce certitudini avea?

Tratament în siguranță

Datorită concentrației de sare de 10 ori mai mare decât într-o salină naturală, la Terra Salin nu există riscul îmbolnăvirii. Agentul patogen este distrus datorită clorului care dezinfectează și a sodiului care deshidratează (sarea este NaCl – clorură de sodiu). Conform unor studii efectuate în domeniu, microclimatul salinei devine din nou steril după aproximativ 20 de minute de la terminarea ședinței. Recepția și grupul sanitar sunt dotate cu lămpi UV, care funcționează atunci când clienții/pacienții sunt în camerele cu sare, iar dezinfectarea suprafețelor este făcută după fiecare ședință.

Pentru siguranța fiecărei persoane care participă la ședințele de terapie cu sare se efectuează un triaj telefonic, iar distanțarea socială este asigurată. Dintre cele două camere cu sare, doar una este destinată mai multor familii, cea de-a doua fiind utilizată pentru ședințe individuale. Persoanele care sunt răcite sunt îndrumate către ședințe individuale, în camera comună participând cei care vin pentru ședințe de întreținere.

Această salină artificială funcționează în colaborare cu un medic specializat în domeniu, la triajul participanților la terapia cu sare luându-se în calcul atât indicațiile haloterapiei, cât și contraindicațiile. Sfatul medicului este luat în calcul în fiecare situație, comunicarea cu acesta putându-se realiza în mod direct.

Ședințe scurte

Mi-a explicat că o ședință durează 45 de minute. Bine, dar mi s-a părut cam puțin timp. Poate fi eficient un tratament atât de scurt? Răspunsul a fost pozitiv. Salina artificială din București îmbină tehnologia cu puterea naturală a sării, iar asta îi oferă eficacitate. Pentru ca o vizită la salina naturală să aibă un efect trebuie petrecute aproximativ 4 ore în interiorul acesteia, dar la Terra Salin tehnologia ajută ca eficacitatea celor 45 de minute petrecute într-una dintre camerele cu sare să echivaleze cu 4 ore petrecute într-o salină naturală.

Acest efect este datorat unui echipament medicat numit halogenerator. Cu ajutorul lui, în timpul ședinței de haloterapie sunt dispersate microparticule uscate din sare. Tocmai pentru că este o salină uscată, apa lipsind în cazul salinei artificiale, efectele acesteia sunt mai în profunzime decât în cazul aerosolilor. Dacă aerosolii acționează doar asupra nasului și gâtului, haloterapia are efecte asupra plămânilor, microparticulele uscate reușind să coboare la nivelul acestora.

Pentru siguranță și eficacitate după fiecare ședință aerul din cameră este înlocuit cu aer proaspăt, fiecare ședință beneficiind de condiții optime și de servicii de calitate.

Ședințele de terapie la Terra Salin sunt plăcute atât pentru adulți cât și pentru copii. Mediul modern, curat și sănătos este plusat de ateliere, spectacole de teatru, jucării și ședințe de yoga pentru adulți. Efectele ședințelor de terapie cu sare nu sunt doar la nivel fizic, ci și psihic.

Totuși, pentru a simți efectele benefice pe termen lung este nevoie de minimum 7 ședințe consecutive și ar trebui luate în calcul și cele de întreținere săptămânală. Deci, de asta pleacă vecina mea o perioadă mai lungă la București. Noroc că acum lucrează de acasă și poate astfel să stea la mătușa ei fără să își îngreuneze viața profesională. Am considerat că este o veste excelentă posibilitatea de a o trata pe Ana fără a fi necesare mai multe drumuri și totul într-un mediu prietenos și plăcut.

I-am cerut site-ul și am vizitat și pagina de Facebook a celor de la Terra Salin pentru că mi-a stârnit curiozitatea un astfel de loc. În inima unui oraș, o salină artificială care să îți ofere sănătate și siguranță este mai mult decât un vis. Poate data viitoare găsesc și eu un loc la mătușa Mariei pentru a face un tratament pentru imunitate la Terra Salin, că plănuiește să meargă de 2 ori pe an pentru a se asigura că sănătatea copilei va rămâne în cele mai bune condiții, în mod natural.

Articol scris pentru SuperBlog 2021.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 13. Terapie salină în oraș? DA, la Terra Salin!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: