Vă rugăm, nu deschideți! Cleios! vol. 2 (recenzie)

În ora în care lipsiseră crescuse ajungând la mărimea unui fotoliu de pluș. Avea valuri-valuri de grăsime ca un bărbat supraponderal și părea să crească în continuare. Pe întreaga suprafață a corpului îi apăreau niște umflături. Pe lângă astea arunca și niște bule care se spărgeau cu un zgomot care semăna cu niște pârțuri.

va rugam, nu deschideti! cleios! charlotte habersack

Autor: Charlotte Habersack

Număr pagini: 234

Seria: Vă rugăm, nu deschideți!

An apariție: 2019

Editura: Aramis, București

Traducere: Evemarie Draganovici

Titlul original: Bitte nicht offnen 2: Schleimig!, 2017

Charlotte Habersack s-a născut în anul 1966 la Munchen. A început să scrie prima carte pentru copii la vârsta de 7 ani. Astăzi, autoarea scrie cărți pentru copii, non-ficțiune și scenarii. Din multitudinea de cărți publicate este cunoscută pentru seriile „Pippa-Pepperkorn”, „Eroi adevărați” și „Vă rugăm, nu deschideți!”. A primit mai multe premii pentru cărțile publicate în seria „Vă rugăm, nu deschideți!”, primul volum „Vă rugăm, nu deschideți! Mușcă!” fiind publicat în anul 2016. Până în prezent din serie fac parte șase cărți. Cel de-al doilea volum al seriei, publicat în anul 2017 este „Vă rugăm, nu deschideți! Cleios!”.

Cea de-a doua poveste din seria „Vă rugăm, nu deschideți!” mi s-a părut mult mai aventuroasă și complexă decât prima. Coperta celui de-al doilea volum este mult mai atrăgătoare datorită găurii prin care monstrulețul din clei verde privește către cititor, iar traducerea și, mai ales, editarea sunt de calitate și fără pasaje care să îngreuneze lectura.

Nemo primește un al doilea colet de la expeditorul necunoscut, acea umbră care fură jucăriile copiilor și care, așa cum putem intui din micile detalii strecurate în poveste, contribuie cu puțină magie înainte de expedierea coletului. Chiar dacă pe cutie exista și de această dată un avertisment, Nemo și cei doi prieteni, Fred și Oda, deschid coletul în care găsesc cleiul verde care prin frământare scoate zgomote asemănătoare pârțurilor.

– Bună, eu sunt Superclei, cleiul-pârț verde alunecos din cutie. Sunt extrem de elastic și luminez în întuneric.

Slimy, cleiul verde primit de Nemo, are mai mult decât puterea de a vorbi, de a crește și de a provoca o ploaie uriașă în orașul Boring. Copiii descoperă curând că această masă gelatinoasă are proprietăți magice asupra pielii datorită colagenului pe care îl conține.

Nemo adună niște clei de pe mâneca lui Fred și-l întinse de curiozitate pe nasul Antoniei.

Imediat un coș inflamat se retrase și nu rămăsese decât pielea roz.

De această dată a fost mult mai ușor pentru personajele principale să își dea seama ce trebuie făcut pentru a readuce lucrurile la normal: să îl găsească pe proprietarul lui Slimy, doar că misiunea este îngreunată datorită numărului mare de deținători de clei verde din orașul Boring.

Complexitatea acestei aventuri este dată și de afacerea pe care cei trei copii o dezvoltă, mai exact de comercializarea cleiului magic. Această afacere îi ajută să îl mențină pe Slimy la dimensiuni normale, dar și să adune bani care să le ofere șansa achiziționării de noi jucării și bunuri la care înainte doar visau. În goana după faimă (ajung și la televizor să își promoveze produsul minune) și bani cei trei prieteni uită de importanța rezolvării situației într-un timp cât mai scurt și de pericolul pe care ploaia necontenită îl reprezintă pentru locuitorii din Boring.

Rețeta cleiului miraculos este dorită de mari investitori din Boring, iar Slimy ajunge răpit, din nou. Găsirea proprietarului lui Slimy și reunirea celor doi devine mai complicată, dar și mult mai urgentă.

Cum reușesc cei trei copii să gestioneze această situație vă invit să descoperiți lecturând această poveste amuzantă și antrenantă. Următoarea carte a seriei pare și mai interesată. „Vă rugăm, nu deschideți! Însetat!” este avertismentul de pe coletul ce o conține pe Vampirania, o păpușă vampir ce promite o aventură periculoasă pentru cei trei copii din Boring. Din păcate, această carte nu este încă tradusă în limba română.Categorii:Autori străini, Charlotte Habersack, Recenzii, Vă rugăm, nu deschideți!

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: