I-Port pentru administrarea insulinei fără înțepături zilnice.

Pentru diabetul de tip 1 singurul tratament este insulina. Aceasta trebuie injectată de mai multe ori pe zi. Mai exact, sunt necesare 4 injecții zilnic, fără a lua în calcul corecțiile de care poate fi nevoie în anumite situații.

Mai puține înțepături cu i-Port

Sunt multe înțepături, aproximativ 120 pe lună, fără a calcula înțepăturile pentru luarea glicemiei. Bine, glicemia se ia din deget, dar tot înțepătură este.

Am descoperit, după 3 luni de diabet, i-Port-urile de la Medtronic. Aceste dispozitive medicale mi-au schimbat considerabil viața. I-Port-ul se poate purta timp de 3 zile și poate fi folosit pentru administrarea insulinei, atât a celei rapide, cât și a celei lente. Astfel, în loc de 120 de înțepături pe lună vor fi doar 10.

I-port Medtronic

Diferența e majoră. Chiar dacă la început mi-a fost frică pentru că m-am așteptat ca inserarea I-Port-ului să doară, am fost surprinsă să descopăr că doare mai puțin decât o injecție. Uneori, nici nu doare. În plus, poate fi utilizat în timpul exercițiilor fizice sau a băii. Chiar și după câteva ore petrecute în apă zilnic, i-Port-ul rămâne bine lipit de piele.

Acest dispozitiv medical este foarte util în cazul persoanelor care se tem de ace sau vor să evite durerea injecțiilor repetate. Pentru mine, fiecare administrare a dozei de insulină devenise un motiv de panică, fiecare masă fiind privită ca un context de a simți disconfort și începeam să nu mă mai pot bucura de mâncare. Ora mesei stârnea frică, iar seara, când se făcea ora administrării insulinei lente era un calvar.

I-Port-ul se inserează în zonele de injectare indicate pentru administrarea insulinei. Purtarea lui nu prezintă disconfort, se poate dormi sau face mișcare fără neplăceri cauzate de prezența lui. Purtarea i-Port-ului în picior nu jenează atunci când este purtat dres sau pantalon mulat.

Singura neplăcere de care m-am lovit în timpul utilizării acestui dispozitiv a fost creată de faptul că eram mult prea slabă. Slăbisem foarte mult înainte de a descoperi diabetul și nu reușisem să ajung la greutatea normală când am început să folosesc i-Port-ul. Țesutul adipos lipsind cu desăvârșire, am simțit puțin prezența acestuia. Lucrurile însă s-au remediat după prima lună, reușind să mai adaug câteva kilograme ca urmare a revenirii poftei de mâncare și a eliminării stresului constant pe care îl aveam atunci când făceam injecțiile cu insulină.

Acum gestionarea diabetului este mult mai ușoară. Cel mai mare inconvenient a fost eliminat cu ajutorul acestor dispozitive. Le comand în cutie de câte 10 (există și cutie cu doar 2 dispozitive) și îmi asigură liniștea timp de o lună. Nu m-aș mai întoarce la injecțiile normale.

I-port Medtronic

Pentru mai multe informații legate de utilizarea acestor dispozitive medicale este indicat să discutați cu medicul diabetolog. Și cei de la Medtronic pot fi contactați pentru asistență. Eu am prezentat aceste i-Port-uri în funcție de experiența mea cu ele, ca și pacient diagnosticat cu diabet de tip 1. Pentru mine, sunt o inovație minunată. Viața este dulce și trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a-i simți aroma și a trăi fiecare clipă la adevăratul potențial!Categorii:Viața cu diabet (tip 1)

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: