Cum îți amenajezi terasa, așa te relaxezi. Pe Biano, mi-am făcut planul pentru anul 2022.

E vremea să visez. E timpul să îmi las speranța să îmi acapareze ființa, să simt bucuria, iluzorie momentan, a petrecerii timpului în mijlocul naturii, în bătaia blândă a soarelui. Închid ochii și simt mirosul florilor, aud bătaia aripilor porumbeilor și clinchetul fragil al clopoțeilor de vânt. Parcă văd micile păsări pășind din nou timide printre plantele din grădină.

Simt gustul ceaiului făcut din mentă proaspătă și răcoarea cuburilor de gheață peste care l-am turnat. Simt în suflet pulsul lumii, acea senzație de libertate și de bucurie pe care doar clipele în natură o pot oferi. Da, visez la vară, la soare și la pacea din terasa mea. E o oază de liniște și îmi oferă protecția și intimitatea dorită. Doar că…

Eu nu i-am mai oferit ei nimic de ceva timp. Propria persoană mi-a acaparat atenția și am pus acel colț de rai pe plan secund. Mă doare sufletul când o privesc. Acum, că mi-am regăsit din echilibru (și sper să nu mai existe motive să îl pierd) este timpul să mă reorganizez și să mă ocup de lucrurile care îmi oferă atât de multă satisfacție.

mobilier Biano
Sursă foto: biano.ro

Pentru că iarna m-a prins total neinteresată de lucrurile din terasă, le-am abandonat și le-am lăsat în voia sorții. Vitregiile naturii și-au spus cuvântul și multe dintre ele nu mai arată bine și necesită înlocuire. Doar instalația solară și piticii de grădină mai semnalează, umil, că în acest mic spațiu a fost culoare, viață și bucurie. Trebuie să o fac să renască, să îi ofer frumusețea și farmecul verilor trecute. Trebuie să îi ofer micii mele curți grija și atenția de care are nevoie, pentru a primi la schimb bucuria și relaxarea de care este atât de capabilă.

Terasa mea este și grădină și curte. Îmi oferă posibilitatea de a grădinări, de a crește legume și fructe, dar și de a avea un spațiu plin de flori, un loc de recreere, în timp ce grătarul sfârâie. Acesta este sufletul curții. Animă fiecare după amiază în care prietenii se adună la noi pentru a ne petrece timpul și a găti ceva special.

gratar in terasa bookmymind
Imagini din arhiva personală editate cu canva.com.

Mi-am făcut planul pe Biano

Timpul, dar și starea fizică nu îmi permit să mă perind prin magazine de mobilă și decorațiuni pentru a înlocui leagănul, masa și scaunele deteriorate în timpul iernii. Sincer, nici nu mi-ar face plăcere să merg după ele. Poate doar după niște decorațiuni micuțe. M-am obișnuit să comand produsele dorite online. Din toate categoriile. De la mobilier, până la ciocolată sau făină. E mai ușor, mai confortabil și chiar mai economic. În plus, pot alege dintr-o gamă mai largă de produse și le pot compara mai ușor.

Site-ul Biano prezintă multe avantaje pentru alegerea mobilierului sau decorațiunilor. În primul rând, aici există o gamă foarte variată de produse. Căutarea obiectului dorit se poate face simplu, încărcând o poză a acestuia. Motorul de căutare va afișa rezultatele similare cu produsul dorit și astfel oferta poate fi ușor consultată și comparată, fără a fi nevoie de drumuri lungi și obositoare în magazinele fizice.

mobilier Biano
Sursă foto: Biano.ro

Când vrei să amenajezi un spațiu, indiferent că este vorba de una dintre încăperile casei ori de balcon sau grădină, sunt necesare mai multe produse. Văzute individual, așa cum s-ar întâmpla dacă aș merge în magazine, sunt destul de greu de privit ca ansamblu. Dacă nu se potrivesc? Dacă nu ar arăta bine împreună? Aceste temeri sunt eliminate cu ajutorul aceluiași site. Pe Biano există posibilitatea combinării diferitelor mobiliere și accesorii online și gratuit. Eu mi-am făcut proiectul pentru terasa mea. Acum știu ce îmi doresc și cât costă.

proiect terasa in studio biano

E normal că am început proiectul adăgând minunatul grătar. Leagănul l-am ales asemănător cu cel pe care l-am avut și am adăugat și acele scaune-leagăn care mă fascinează de mult timp. Măsuța pentru băuturi mi se pare minunată pentru a fi în preajma noastră atunci când ne adunăm în jurul grătarului, iar pentru a oferi mai mult spațiu naturii, îmi doresc niște suporturi pentru ghivece care să dea eleganță și stil locului. Micile decorațiuni adăugate în proiect sunt pentru a anima grădina, pentru a-i oferi lumină în plus, majoritatea fiind alimentate cu energie solară.

Elementul de noutate al terasei, pe lângă acele scaune care mă fac să visez deja la cum mă cufund în pernele moi, va fi șemineul pentru masă în formă de spirală. Va oferi romantism, eleganță, dar și puțină căldură în serile răcoroase. Abia aștept să văd cum funcționează!

Pentru că îmi place autoironia, vreau și cele două decorațiuni în formă de melc. Una dintre ele chiar are spațiu pentru a pune un ghiveci. De ce zic de autoironie? Pentru că plantele mele sunt atacate de o armată infinită de melci! Și nu, nu exagerez!

Eu mi-am făcut planul, acum pot să îmi transform visul în realitate pas cu pas, produs cu produs, comandă cu comandă. Abia aștept să mă bucur de vremuri bune și liniștite în grădina mea de vară! Orice preparat la grătar va fi mult mai savuros în noua ambianță.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri

  1. Ce dragut! O calatorie frumoasa in sufletul tau… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Trackback-uri

  1. Proba 1. Idei pentru amenajarea balconului sau grădinii
  2. Cum am ales canapeaua ideală pentru sufrageria mea? – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: