Visez la o vară normală. Vreau culoare, energie și bucurie!

Dacă aș fi fost întrebată cum m-aș descrie într-un cuvânt, aș fi răspuns fără a sta pe gânduri: cumpătată. Acum conștientizez că această cumpătare are valențe diferite în funcție de perioada vieții în care ne aflăm. Totuși, sunt încântată de mine, versiunea mea mai tânără, acea variantă primăvăratică a tot ceea ce însemn eu ca existență. De la început, până la sfârșit. Nu mi-am dorit niciodată luna de pe cer. Uneori, da, mai aveam mici dorințe extravagante, dar nu au fost multe și extravaganța era doar comparativ cu normalitatea vieții mele, nu cu adevărata definiție.

În prezent, în vara vieții mele, sunt pregătită să ajung la maturitate și să devin un rod frumos și perfect „copt”. Vreau să îmi păstrez cumpătarea, în pofida tuturor lucrurilor care ne dau viața peste cap. În vremuri tulburi, cu războiul atât de aproape, îmi este greu să privesc optimist viitorul, să nu îmi pun întrebări și să nu mă tem. Sunt speriată! De fapt, acesta este purul adevăr.

Răvășită emoțional și psihic de ultimele evenimente, caut să mă încurajez și să îmi găsesc echilibrul. Noroc cu acest blog pe care scriu și care îmi păstrează mărturie starea și gândurile de-a lungul vremii. Astfel, am dat peste un articol scris în toamnă, la scurt timp după ce am primit una dintre cele mai grele lovituri din viață. Mi-am amintit ce simțeam, cum priveam lumea și cum credeam că starea de bine depinde doar de mine. Când mi-am recitit cuvintele, am simțit entuziasmul avut atunci când vă povesteam despre SpringFarmafarmacie online – unde găsisem cele necesare unei stări de bine. Această incursiune în trecut mi-a trezit spiritul și m-a făcut din nou să visez. La ce? La vară, la soare, la fericire și la pace.

Fiole La Cabine
Imagini Springfarma editate cu canva.

Visatul poate fi o superputere cu care să ne alimentăm optimismul și să ne oferim momente de respiro în perioadele agitate. Mă bucur că mi-am regăsit acea parte din mine, acea tinerețe neatinsă de griji împovărătoare. Cu ce mă aleg dacă trăiesc spaima lucrurilor care încă nu s-au întâmplat? Poate nici nu se vor petrece. De ce să îmi îngreunez situația de pe acum? De ce să nu gândesc pozitiv și să mă pregătesc pentru ce este mai bun? De ce să renunț la mine și la bucuriile zilnice pe care mi le pot oferi? De frică?

Visez la o vară normală

Ce înseamnă pentru mine o vară normală? Culoare, energie și bucurie, e clar! Visez la soare și la culorile vii pe care le atinge cu razele lui magice. Visez la sclipirea valurilor în zilele însorite și căldura duioasă a nopților, luminate romantic de frumoasa lună. Visez la vacanțe, la drumeții și la petreceri. Visez să ies din casă, să cutreier orașul, țara și, poate, chiar lumea. Visez la libertate, pentru că asta este cea mai mare bucurie!

De mai bine de o săptămână stagnam. Nu mai aveam chef să îmi ofer rutina zilnică ce îmi ținea moralul ridicat, care mă făcea să mă simt specială chiar și în cele mai banale momente. De peste o săptămână am schimbat, fără să vreau, perspectiva. Vremea de război era prezentul meu. Și în vreme de război supraviețuirea e pe primul loc. Printre gânduri despre ce și cum să fac dacă situația se agravează, nu mai puteam discerne ce e cu adevărat real. Trăiesc într-o zonă în care este pace și, posibil așa să rămână. Astăzi, am simțit pentru prima dată nevoia să mă reîntorc la obiceiurile mele. Astăzi, mi-am amintit că este important să trăiesc clipa și să îmi creionez, mental, viitorul.

După ce mi-am redescoperit optimismul caracteristic datorită recitirii articolelor mai vechi de pe blog, am simțit nevoia de un refresh. Prima oprire? Rilastil Daily Care! Cu ajutorul acestei ape micelare, nu doar că mi-am curățat fața și ochii. Dar parcă mi-am luat pâcla care mă făcea să văd neclar și incert viitorul! Acest mic gest de prietenie pe care mi l-am acordat m-a făcut să înțeleg că este important să mențin pacea în interiorul meu. Să mențin o stare de bucurie și să las speranța să fie alimentată constant. Trebuie să îmi dau voie să renasc, așa cum natura o face primăvară de primăvară, indiferent de orice situație.

Pregătiri pentru vara de vis

Reconectată, am simțit dorința de a-mi oferi mai mult. Am simțit că trebuie să mă pregătesc cu adevărat pentru vara pe care o visez și o aștept cu ardoare. „Reîmprospătare de primăvară”, mi-a venit în cap și m-a făcut să zâmbesc. Așa am să numesc de acum rutina de înfrumusețare pe care o aplic tenului și părului meu. După ce mi-am îngrijit fața, proaspăt curățată de impurități, cu creme hidratante și mi-am revăzut luciul sănătos al tenului, nu puteam să mai las nimic din mine în vechea stare. Totul trebuia să primească „reîmprospătarea de primăvară” pe loc. Zis și făcut! Am ales La Cabine flash hair din colecția de fiole La Cabine pentru a oferi părului vitalitate. Nutrienții conținuți de această fiolă mi-au hrănit în profunzime părul și mi-au oferit volum și strălucire. Mi-am amintit cât de des foloseam această variantă a fiolelor La Cabine vara trecută, pentru că protejează împotriva căldurii și menține intensitatea culorii.

La Cabine
Imagini Springfarma editate cu canva.

Îmi place să fiu cumpătată. Iar pentru a fi fericită, știu că nu este nevoie de mai mult decât de o stare bună în interiorul meu. Dar, sunt om. Uneori mă înclin în fața valului de negativism și panică ce vine pe nepusă masă în viața fiecăruia dintre noi. Totuși, caut mereu raza de soare care să îmi lumineze cele mai întunecate gânduri. Caut mereu să mă redescopăr și să mă bucur de ceea ce îmi oferă viața. Știu că frumusețea vine din interior. Astăzi, mi-am demonstrat acest lucru. Cum m-am simțit puțin mai bine, cum mi-am regăsit sentimentul de siguranță, și corpul meu a devenit mai frumos, strălucitor și încrezător. Viitorul este mai luminos decât acum câteva ore și starea mea este mai relaxată. Mi-am dat un refresh și sunt gata pentru o vară așa cum trebuie: cu soare, distracție, prieteni și bucurie. Gândurile pozitive atrag lucruri pozitive, așa că, îmi voi respecta ritualul de „reîmprospătare de primăvară” fără a mă mai abate. Mă voi pregăti intens pentru o vară în care să mă bălăcesc în piscină și mare, pentru a sta la soare și a mă bronza, dar și pentru a descoperi zone montane și a petrece seri memorabile cu prietenii în jurul grătarului. Mă voi pregăti de cea mai frumoasă vară din ultimii ani, pentru că dorința de a gusta din viață, de a lua o porție mare de relaxare și distracție este la cote maxime. Visez la o vară pe cinste, cumpătată, dar plină de momente frumoase. Tu ce îți dorești vara aceasta?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 2. Visează la vară cu rutina de primăvară!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: