Dezinfecție, Dezinsecție și Deratizare sau DDD-ul necesar protecției și sănătății tale.

Atacul a început! Nici bine nu a venit căldura că dăunătorii și-au început asaltul. În cazul grădinii mele, melcii și-au făcut deja simțită prezența. S-au trezit odihniți și cu siguranță înfometați. La cât de mulți am văzut deja, panica m-a cuprins.

Nu, nu cred că mai fac față doar culegându-i zilnic, ca în ceilalți ani. Mulți dintre cei care citesc articolele postate de mine deja știu că sunt într-un război cu melcii an de an. Până acum am vrut să fiu cât de pacifistă se poate, am sperat că invazia lor se va potoli. Dar, nu! Au găsit un locșor numai bun pentru traiul lor, fix în grădina mea!

Ca să fiu sinceră, nu din bunătate i-am tolerat până acum. Doar că nu am vrut ca în preajma fructelor și legumelor mele să existe vreun fel de substanță chimică. Am vrut să am grădina plină cu sănătate, sau bio, așa cum se spune acum. Și nu mi-am schimbat gândul, oricât de înverșunată sunt!

Compania DDD - Luam grija prin grija
Sursă foto: Compania DDD

Deratizare, dezinsecție și dezinfecție

Am descoperit că este destul de ușor să alegi firma care să presteze servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție de calitate. Există un mic secret care poate oferi siguranța lucrului bine făcut: certificarea CEPA. CEPA a fost fondată în anul 1974 având drept scop o bună practică în domeniul dăunătorilor. Standardele impuse de CEPA sunt acceptate la nivel internațional (în Europa de către 23 de state) și au rolul de a asigura siguranța și sănătatea cetățenilor.

Pentru siguranța noastră aceste servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție să fie prestate doar de către companii care au această certificare. Calitatea serviciilor, dar și a produselor utilizate este importantă pentru sănătatea noastră și a mediului. Indiferent că privim din prisma instituțiilor publice sau a unei persoane din mediul privat, siguranța mediului înconjurător și a sănătății ar trebui să primeze.

Prima firmă din România acreditată CEPA, încă din anull 2018, este Compania DDD, prezentă pe piață încă din anul 2011. Serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare oferite de către Copania DDD respectă standardele europene și naționale, substanțele utilizate fiind avizate de către Comisia Națională pentru produse biocide din cadrul Ministerului Sănătății din România și de European Chemicals Agency E.C.H.A.

DDD și 300% garanție

Folosind tehnologie de ultimă generație, Compania DDD oferă servicii de calitate, garantate 300%, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, astfel încât fiecare client să fie total mulțumit.

Deratizarea este procedura prin care sunt eliminate animalele rozătoare dăunătoare. Aceasta poate fi realizată chimic sau Bio. Optând pentru deratizare BIO dăunătorii sunt eliminați prin mijloace ecologice care nu dăunează în niciun fel mediului. Această acțiune trebuie făcută și ca prevenție, nu doar ca intervenție pe moment. Poate fi făcută deratizare atât în interior, cât și în exterior.

Compania DDD - Luam grija prin grija - Dezinsectie
Sursă foto: Compania DDD

Dezinsecția este acțiunea prin care sunt eliminate insectele dăunătoare omului, animalelor sau culturilor. Prin această acțiune, alături de cea de deratizare și dezinfecție, se contribuie la combaterea și prevenirea bolilor transmise de insecte și acarieni către om. Și aceasta procedură poate fi făcută prin metode chimice sau ecologice. Dezinsecția ecologică nu dăunează sub nicio formă mediului. Dezinsecția chimică este făcută cu insecticide avizate de către Ministerul Sănătății, iar după uscare nu dăunează în niciun fel vietăților cu sânge cald (oameni sau animale). Serviciile de dezinsecție pot fi de prevenire (dezinsecția profilactică) sau de eliminare (dezinsecția curativă).

Compania DDD - Luam grija prin grija  - Dezinfectie
Sursă foto: Compania DDD

Dezinfecția este o metodă de decontaminare și igienizare a spațiilor. Dezinfecția poate fi chimică (prin pulverizare sau nebulizare) sau bio. BIO-dezinfecția se bazează pe generarea de ceață uscată (spre deosebire de ceața umedă generată prin nebulizare) și are numeroase avantațe precum: lipsa umezelii, lipsa acidului paracetic (deci nu este coroziv), nu lasă pete, nu necesită aerisirea spațiului, nu lasă reziduuri și nu este periculos pentru om sau mediu. Serviciile de dezinfecție bio igienizează și dezinfectează spațiul, oferă protecție bactericidă, sporicidă și fungicidă și sunt o variantă nonagresivă cu mediul și nonalergică. Pot fi folosite în spații publice (școli, gări, aeronave), unități sanitare sau propria locuință.

Compania DDD - Luam grija prin grija
Sursă foto: Compania DDD

Dăunătorii sunt la orice pas. Microscopici sau nu, in interior și în exterior. Fie că vorbim de bacterii, păianjeni, furnici, molii, țânțari, gândaci, căpușe, rozătoare, melci sau șerpi, pericolul ne pândește constant. Bolile și riscurile la care suntem expuși din cauza acestor dăunători sunt mari, iar măsurile de siguranță trebuie luate neapărat. Este cu atât mai simplu și ușor având în vedere posibilitățile ecologice de a scăpa de aceste griji. Putem dormi liniștiți și folosi casa fără frica diverselor boli și ne putem bucura de natura și de spațiul din afara casei fără pericole ascunse în umbra firului de iarbă.

Da, am început toată povestea pornind de la invazia de melci. M-au călcat cu adevărat pe nervi. Nu o singură dată mi-au atacat plantele ce abia răsăreau în lumina blândă a primăverii. Totuși, cercetarea soluțiilor posibile mi-a relevat un univers mult mai larg, mai sigur și mai curat. Nu doar de melci pot scăpa, ci și de țânțarii care strică liniștea serilor de vară. Aș putea trăi fără păianjeni, bacterii și microbi, iar asta fără a utiliza produse chimice periculoase pentru mine și cei dragi.

Lasă un comentariu cu problemele întâmpinate în lupta cu dăunătorii și soluțiile care te-au ajutat să faci față. Împreună putem fi mai puternici și putem duce o viață fără griji!Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Vrei sărbători fără musafiri nepoftiți? – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: