Ce trebuie să știi când vrei să îți construiești o piscină

Puțini sunt cei care nu își doresc să se bucure, măcar vara, de beneficiile unei piscine. Posibilitatea de a face mișcare, dar și senzația de răcoare și prospețime din zilele toride sunt mari plusuri pentru această construcție ce aduce apa și distracția aproape de noi. Dar cum știi să alegi un constructor de piscine potrivit? Cum putem avea certitudinea că alegem înțelept și că ne vom construi piscina potrivită, la un preț rezonabil și la calitatea dorită?

Ce trebuie luat în calcul atunci când dorim să construim o piscină?

Tot mai multe persoane doresc să își amenajeze propria piscină în curtea casei. Într-adevăr, piscina nu mai este o construcție atât de imposibil de realizat pentru că prețurile pot fi chiar accesibile, iar confortul este maxim. Pandemia ne-a făcut pe mulți dintre noi să ocolim spațiile publice, să evităm să ne bălăcim la grămadă și să căutăm intimitatea și siguranța grupurilor mici și a propriei locații. În prezent, putem spune că există o piscină pentru fiecare buzunar, dar chiar și așa trebuie să alegem cu grijă varianta care să se potrivească nevoilor și potenței noastre financiare. Ce pași trebuie urmați pentru a avea piscina mult dorită?

Stabilirea bugetului, a locului și a tipului de piscină

Atunci când dorim să ne construim o piscină este important să știm ce sumă putem aloca pentru aceasta. Avantajul este că bugetul alocat construcției piscinei reprezintă o bună investiție deoarece prețul proprietății va crește cam cu dublul sumei investite.

Înainte de a alege timpul de piscină trebuie să decidem locul în care aceasta va fi construită. Trebuie să ne asigurăm că în locul respectiv nu sunt conducte îngropate și că nu este umbrită de vreo construcție aflată în vecinătate. De asemenea, nu trebuie să avem foarte multă vegetație în preajmă.

Când trebuie să selectăm tipul de piscină dorit, marea luptă se dă între piscina îngropată sau piscina supraterană. Este util de știut că pentru piscina supraterană nu sunt necesare săpături și betonare ca în cazul celei îngropate. Piscina supraterană poate fi montată mult mai ușor, direct pe sol.

Totuși, personal aș opta pentru o piscină îngropată. Mai precis, pentru o piscină îngropată din beton cu cofraje din polistiren. Da, sunt atrasă de piscine Isoblok! Păi cum de ce? Datorită calității și trăiniciei unei astfel de piscine. Cofrajele termoizolante Isoblok sunt produse de către o societate italiană cu peste 20 de ani de experiență, iar piscinele din beton cu cofraj din polistiren sunt structuri rezistente ce asigură o izolație termică foarte bună a pereților piscinei din beton, fiind și ușor de instalat. Cum poate fi simplu? Vă explic, că și pe mine m-a intrigat! Simplitatea și ușurința instalării unei astfel de piscine este dată de sistemul izotermic de cofraje din polistiren de înaltă densitate prefabricat, în interiorul căruia se montează armătura, golurile rămase fiind umplute cu beton.

Deja ales tipul de piscină conform bugetului, locului și preferințelor personale, urmează selectarea finisajelor pentru piscină și a echipamentelor opționale. Dacă bugetul nu permite placarea cu gresie, mozaic sau vitroceramică, alegerea linerului pentru piscină (membrană PVC) este o soluție mai la îndemână. Linerul pentru piscină are rol decorativ (poate avea diferite grosimi și nuanțe sau poate fi imprimat, imitând mozaicul sau marmura), dar și hidroizolant. Totodată, atenția culorii linerului este importantă pentru că acesta va influența culoarea apei. Pentru a putea folosi linerul ca finisaj pentru piscină trebuie neapărat ca piesele din ABS înglobate la baza și în pereții piscinei să permită etanșarea mecanică cu linerul, prin garnituri specifice. Linerul poate fi comandat prefabricat dacă forma piscinei alese este regulată. Altfel, acesta trebuie comandat bucată cu bucată.

Pe lângă forma piscinei și particularitățile finisajelor, personalitatea piscinei este dată de echipamentele opționale alese. Accesoriile adăugate unei piscine standard îi oferă un aer dichisit, mai mult dinamism și o potrivire perfectă cu gusturile proprietarului. Scările interioare și sistemul de iluminat subacvatic sunt un must-have al piscinei mele perfecte. Pentru confort, îmi doresc ca piscina să aibă echipament pentru încălzirea apei și jeturi de hidromasaj. Cascadele și jocurile de apă sunt, de asemenea, pe gustul meu. Pentru familiile care au copii cred că toboganele sunt nelipsite.

Să nu credeți că doar eu am preferințe atunci când e vorba de piscina de vis. O viață se trăiește în doi, doar. La fel se și accesorizează piscina. Adăugând câte puțin din preferințele și personalitatea fiecărui membru al familiei. Așa se face că pe lista accesoriilor pentru piscină au mai fost adăugate sisteme automată de analiză și dozare și boxe subacvatice.

Oferta, selectarea constructorului și semnarea contractului

Chiar și după ce știm ce ne dorim, tot mai avem câteva demersuri de făcut până la mult așteptata bălăceală. Dar, să fim serioși, merită!

Neapărat trebuie să solicităm oferta pentru piscina dorită de la companii specializate în construcții piscine. Este singura variantă prin care evităm achitarea unui avans către un constructor care va dispărea înainte să apară piscina în curtea noastră. Pentru o mai mare siguranță a încheierii unei afaceri de calitate, este recomandat să solicităm cel puțin 3-4 oferte pe care să le analizăm și să le comparăm.

Atunci când alegem contructorul pentru piscina mult visată trebuie să ne asigurăm că oferta include:

  • costurile aferente echipamentelor de bază;
  • costurile aferente manoperelor;
  • costurile aferente echipamentelor opționale;
  • toate caracteristicile echipamentelor;
  • o listă cu cantități exacte;
  • garanțiile oferite pentru echipamente, dar și pentru manopere;
  • condițiile de plată.

Semnarea contractului ar trebui să fie făcută la sediul firmei. Astfel, cunoști entitatea căreia îi oferi încrederea, banii și speranțele tale. Văzând sediul firmei și o parte din angajați descoperi mai multe despre cei care se vor ocupa de construcția piscinei, putând astfel avea mai multă încredere sau, în cazul în care ești nemulțumit, având posibilitatea de a te răzgândi înainte să încredințezi această misiune persoanelor nepotrivite.

Piscina Elcora
Sursă foto: Elcora Piscine

Proiectul tehnic de execuție, obținerea autorizației de construcție și demararea lucrărilor

Proiectul tehnic de execuție este necesar pentru obținerea autorizației de construcție. Pentru că construcția piscinelor include elemente de structură de rezistență și dimensionare de instalații hidraulice ar fi de preferat ca societatea de construcții de piscine să poată asigura și proiectarea acestora.

Pentru obținerea autorizației de construcție trebuie depusă o documentație în baza legii 50/1991. Autorizația de construcție se eliberează în maximum 30 de zile de la data depunerii dosarului și este valabilă timp de 12 luni.

După obținerea autorizației de construcție pot fi demarate lucrările. Deci, trebuie anunțat constructorul și stabilită data concretă de începere.

Piscina Elcora
Sursă foto: Elcora Piscine

Piscina este o investiție

Vă spuneam mai sus că piscina este o investiție bună. Costul proprietății crește cu dublul sumei cheltuite pentru construcția piscinei. Dar, nu este singurul avantaj economic al construirii unei piscine proprii.

Gândiți-vă câți bani sunt economisiți atunci când abonamentele la înot nu mai trebuiesc plătite și nici intrările la piscinele publice. La aceste costuri s-ar adăuga transportul, gustările și răcoritoarele. Timpul este de asemenea prețios. Iar o petrecere cu prietenii sau familia la piscina din curte este de neprețuit!

Bine, toate aceste economii sunt valabile dacă piscina este construită din produse de calitate și de o echipă profesionistă. Importante pentru balanța financiară a familiei sunt și prețurile competitive de achiziție și de manoperă.

Eu și soțul meu ne dorim o piscină de la Elcora Piscine. Acest constructor de piscine ne-a atras atenția prin experiența de aproximativ 15 ani și cei peste 400 de clienți din portofoliu. Multitudinea de modele și dimensiuni disponibilă satisface dorințele și nevoile fiecărei persoane care își dorește o piscină cu un raport preț-calitate corect. Pe lângă consultanța permanentă pe care clientul Elcora Piscine o primește, nici timpul de achiziție nu este îndelungat. Produsele se vând din stoc propriu, ceea ce face ca timpul de așteptare să fie minim.

Piscina Elcora
Sursă foto: Elcora Piscine

Propria piscină poate reprezenta un avantaj în mod special pentru persoanele cu intoleranță la clor. Dacă în piscinele publice nu avem certitudinea unei ape fără clor, acasă ne putem asigura că apa din piscina noastră este tratată cu oxigen activ. Oxigenul activ este produs în atmosferă, atunci când lumina solară interacționează cu oxigenul. Oxigenul activ este o opțiune bună pentru orice proprietar de piscină. Înlocuirea clorului cu oxigen activ asigură un mediu sănătos, nu afectează plantele din jurul piscinei în cazul în care sunt stropite cu apă și nu lasă reziduuri chimice.

Să ai propria piscină nu este avantajos doar din punct de vedere financiar. Un avantaj major îl reprezintă protejarea sănătății. Evitarea aglomerației și a răspândirii bacteriilor și virușilor. În siguranța curții tale poți să îți antrenezi corpul cu ajutorul înotului, să te bălăcești alături de copii sau să te distrezi alături de prieteni fără a trebui să stai înghesuit și cu frică.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 12. ElcoraPiscine.ro – Anul acesta îmi construiesc piscină

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: